het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 06-09-06, 17:20   #41
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Tak jsem se vratila z obchodu a zase bez kminu ...
Ja jsem teda ten kmin v nasem Jumbu nasel celkem snadno. (Nejdyl mi trval hrebicek). Mozna se ti taky stalo, ze nekdo pred ostatni lahvicky s kminem strcil nejakou jinou korenku, takzes to prehlidla. Takovej malej hint: u nas maji to koreni serazene podle abecedy, tak zkus koukat na cenovky a ne na lahvicky.
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 17:35   #42
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
adam.zach schreef:
Ja jsem teda ten kmin v nasem Jumbu nasel celkem snadno. (Nejdyl mi trval hrebicek). Mozna se ti taky stalo, ze nekdo pred ostatni lahvicky s kminem strcil nejakou jinou korenku, takzes to prehlidla. Takovej malej hint: u nas maji to koreni serazene podle abecedy, tak zkus koukat na cenovky a ne na lahvicky.
Tak ja to teda jeste prolustruju, pac podle me do varenych brambor kmin proste patri.... Nebo pak vyrazim k nejakymu Turkovi (ha - to je vzdycky komunikace - oba dva bidna holandstina, ale zelenina je tam supr...) tam by to mohli mit...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 19:25   #43
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
Jo! ...A klidně kdyby tu měli aspoň ingredienty tak si to i uvařim sama, ale z tý holanndský mouky udělat knedlík, to je nadlidský umění. A až mi zase dojde mouka z Česka tak zase utřu nudle :snik:. hmmmmm, ale tu svíčkovou bych si teda fakt dala!!!

no tak tu svickovou bych si taky dala,ale neumim ji..nikdo me ji jeste nenaucil:traan:
a ten chleba je dobry i v c1000,aspon nemusime jist ten jejich toast papir...ten uz ani nekupuji,vubec mi nechutna.
ale i v aldi maji chleb co je podobny nasemu,je v mensim baleni a nakrajeny...no mozna u vas tam nahore to nevedou nevim...
Oud 06-09-06, 21:18   #44
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
To je pravda. Ja kupuju chleb v c1000 a jmenuje se "oerbrood" a ten je opravdu podobny tomu nasemu. Maji i vice druhu, tmavy, svetly, slunecnicovy atd. Ja osobne kupuju ten svetly, ma takovou tu pomoucenou kurku, mnam.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 21:45   #45
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
no tak tu svickovou bych si taky dala,ale neumim ji..nikdo me ji jeste nenaucil:traan:
a ten chleba je dobry i v c1000,aspon nemusime jist ten jejich toast papir...ten uz ani nekupuji,vubec mi nechutna.
ale i v aldi maji chleb co je podobny nasemu,je v mensim baleni a nakrajeny...no mozna u vas tam nahore to nevedou nevim...
Tak já Tě jí jednou naučim ... Protože tvuj mladej Tě jí asi nenaučí ... .

Tak to teda máš pravdu, do Aldi už ani nechodim, protože bych musela stejně jinam pro chleba a prolejzat se mi tři pr*ele krámů teda nechce. Tady v Aldi mají prostě jako chléb jen ten papír .
Oud 06-09-06, 21:48   #46
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
No nenaštvalo by Vás to??? Přijdu z práce, jsem unavená jak pes, mladej volá, že bude jíst tady... tak já navařim jak pitomec (upozorňuji že nejím maso) krkovičku, kuřecí, brambory, bramborový knedlíky ... no prostě všechno možný aby se měl pán dobře a on přijde a nejí to . A ještě mi vynadá ... no ani nevim za co... :snik:
Oud 06-09-06, 21:50   #47
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
No nenaštvalo by Vás to??? Přijdu z práce, jsem unavená jak pes, mladej volá, že bude jíst tady... tak já navařim jak pitomec (upozorňuji že nejím maso) krkovičku, kuřecí, brambory, bramborový knedlíky ... no prostě všechno možný aby se měl pán dobře a on přijde a nejí to . A ještě mi vynadá ... no ani nevim za co... :snik:
..... a sakra!!! Asi blbej den...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 22:36   #48
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
..... a sakra!!! Asi blbej den...
A musim to zase nutně odnést já ... :snik:.
Oud 07-09-06, 11:15   #49
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Víte někdo, kde tu prodávají droždí? ... Já vim, že je to "gist", ale já hledám takový to "pravý" droždí, takový to český. Už někdo něco pekl nebo vařil s holandským droždím tzv. gist?
Je to stejné a kde se to dá koupit?
Neví někdo?
Oud 07-09-06, 11:26   #50
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
Víte někdo, kde tu prodávají droždí? ... Já vim, že je to "gist", ale já hledám takový to "pravý" droždí, takový to český. Už někdo něco pekl nebo vařil s holandským droždím tzv. gist?
Je to stejné a kde se to dá koupit?
Neví někdo?
S tim praskovym drozdim jsem nevarila ani v Cechach,ale tady jsem to zkousela a dopadlo to dobre. Cesky jsem mela doted v mrazaku a uz taky nemam...ale mam tip,ze u Turku je k dostani,tak se tam budu muset vydat a hledat.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels