het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 06-09-06, 11:57   #21
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Jo jo to jen on.A co ty salamy a klobasy?Kam se hrabe albert nebo jan edah.
No ani nemluv!!! Muj mladej ten se mohl po*rat když ty klobásy a to všechno viděl. Jenže my to máme tak daleko tam jezdit nakupovat :snik:.
V Haarlemu je taky takovej podobnej oboďák Voormarkt se to jmenuje, ale to máme oba furt přes 20-cet km. Jak já z Haagu tak Oskar z Amsterdamu :snik:. Tady v tom blbym Haagu je leda tak AH, Konmar, Hoogvliet ... no kam se to hrabe na ty pěkný obchody který my tu vůbec nemáme. A Amsterdam to samý
Oud 06-09-06, 14:18   #22
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
No ani nemluv!!! Muj mladej ten se mohl po*rat když ty klobásy a to všechno viděl. Jenže my to máme tak daleko tam jezdit nakupovat :snik:.
V Haarlemu je taky takovej podobnej oboďák Voormarkt se to jmenuje, ale to máme oba furt přes 20-cet km. Jak já z Haagu tak Oskar z Amsterdamu :snik:. Tady v tom blbym Haagu je leda tak AH, Konmar, Hoogvliet ... no kam se to hrabe na ty pěkný obchody který my tu vůbec nemáme. A Amsterdam to samý

jsem si vsimla,jak jsem zila v leidenu,nic tam neni...jsem rada,ze mam nemecko co by jsi kamenem dohodil a muzu jezdit do kauflandu,dokonce jsem tam nasla i normalni knedli..v nazvu ma primo neco boheminian...a je fakt jak nas.
jedine co tu neni je praskovej cukr a stve me,ze tu maj jen jeden druh mouky...
videnske parky a vse mozne je taky k dostani v kauflandu...takze je to fajn.

ale musim rict,ze jsem nedavno koupila knedliky(myslela jsem,ze z boruvkovou naplni) a jak jsem je udelala a zacala jist,nic v nich nebylo..no fuj,malem jsme se s pritelem pozvraceli

nevite nekdo o nejakem dobrem zelenem caji(studenem)ja si vzdy vozim z cech ginko guaranu a taky mi chutnal citron,jenze tu maji jen ten od pickwick a neni moc dobry...
Oud 06-09-06, 14:22   #23
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
jsem si vsimla,jak jsem zila v leidenu,nic tam neni...jsem rada,ze mam nemecko co by jsi kamenem dohodil a muzu jezdit do kauflandu,dokonce jsem tam nasla i normalni knedli..v nazvu ma primo neco boheminian...a je fakt jak nas.
jedine co tu neni je praskovej cukr a stve me,ze tu maj jen jeden druh mouky...
videnske parky a vse mozne je taky k dostani v kauflandu...takze je to fajn.

ale musim rict,ze jsem nedavno koupila knedliky(myslela jsem,ze z boruvkovou naplni) a jak jsem je udelala a zacala jist,nic v nich nebylo..no fuj,malem jsme se s pritelem pozvraceli

nevite nekdo o nejakem dobrem zelenem caji(studenem)ja si vzdy vozim z cech ginko guaranu a taky mi chutnal citron,jenze tu maji jen ten od pickwick a neni moc dobry...

Mi jsme na ne taky koukali na ty knedliky s boruvkama.Ja myslela ze jsou jen prazdny a ze si muzes na to dat jakykoliv ovoce?Tak jeste ze to vim.Boruvky nemusim.Ale normalni knedlik tam taky kupujeme.Ten muj se muze utlouc po nich s gulasem.A co tam kupuju je vanocka ktera mi tu tez schazela a makovy kolac nebo tvarohovy.Jen mi tam vadi ten cukr na vrchu.Nemusel by tam byt.Ale jinak lepsi nez ty hollandsky suchy susenky.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 14:27   #24
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Pokud nekdo znate hollandsky nazev pro pernikove koreni,tak snim sem prosim.
ahoj veru,
do perniku davam SPECULAAS KRUIDEN, je to dost podobna nahrazka. Nejlepsi je ale koupit v Cesku klasicky Vitana Prasek do perniku
Bijgesloten afbeelding
Bestandstype: jpg images.jpg (1,5 KB, 32x bekeken)
Oud 06-09-06, 14:39   #25
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Vy kupujete knedliky v prasku? Ty mě moc nechutnají. Mama mi ted navezla mouky a droždí až to nemam kde dát, a místo housky nakrájím "pistoletje" a mám knedlík k pošušňání .

Pro Jani: s tím čajem ti neporadím, taky si vozím z česka ten jak ty. Nebo si ho nechám dovést . Ale já jsem spíš zastáncem šťávy takže s tím moc problém nemam...
Oud 06-09-06, 14:44   #26
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
v nemeckym realu maji ty sladke knedliky tri druhy - boruvkove, povidlove a prazdne - chce se to poradne divat na obal,
jinak ale nejsou nic moc - dost suche, takze leda opravdu poradne naparit ale pak se zas lepi.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 15:13   #27
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
v nemeckym realu maji ty sladke knedliky tri druhy - boruvkove, povidlove a prazdne - chce se to poradne divat na obal,
jinak ale nejsou nic moc - dost suche, takze leda opravdu poradne naparit ale pak se zas lepi.

jo no ... ja tem jejich nemeckym nazvum moc nerozumim,ale uz to vim...jsou fakt hnusne...no jeste mam nejake v mrazaku a nevim co s nema...pritelovi to fakt nechutna

knedlik v prasku si dovazim jen bramborovy,jinak kupuju normalni uz nakrajeny v nemecku...mnam
souhlasim s veronikou s gulasem jsou super...i s rajskou...uz mi ta ryze ke vsemu lezla krkem...
Oud 06-09-06, 15:23   #28
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
jo no ... ja tem jejich nemeckym nazvum moc nerozumim,ale uz to vim...jsou fakt hnusne...no jeste mam nejake v mrazaku a nevim co s nema...pritelovi to fakt nechutna

knedlik v prasku si dovazim jen bramborovy,jinak kupuju normalni uz nakrajeny v nemecku...mnam
souhlasim s veronikou s gulasem jsou super...i s rajskou...uz mi ta ryze ke vsemu lezla krkem...
Tak na to ze jsem dobra kucharka,tak se mi nikdy ryze nepovede.Vzdy ji mam slepenou.A proto jime porad brambory jak prasata.Ted uz teda i knedliky.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 15:28   #29
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
kmin = Karwijzaad (kummel) od 'SILVO' ... je to takova ta plastikova krabicka s oranzovou etiketou, maj to skoro vsude
Tak jsem se vratila z obchodu a zase bez kminu , okukovala jsem tam ty regaly s korenim jak zlodej.... A nic! Ale jinak diky za radu. Zkusim to jinde nez v nasem Super de Boer. Jeste jsem tady nenasla normalni ocet, vinne uz mam doma dva a dvou barev, ale potrebovala bych neco chutove stejneho jako ta nase ceska klasika v obrovske litrovce. Na stejnou chut jsem tady natrefila jedine u laku kyselych okurek, takze jak jsme ty okurky snedli,lak jsem ihned uskladnila pro dalsi potrebu
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 15:30   #30
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Tak na to ze jsem dobra kucharka,tak se mi nikdy ryze nepovede.Vzdy ji mam slepenou.A proto jime porad brambory jak prasata.Ted uz teda i knedliky.
to neres ja ji zas vzdy udelam moc tvrdou...nastesti existuji i testoviny ..brambory uz mi lezou ....

Onderwerp-opties

Berichtregels