![]() |
|
|
#12 |
|
Lid
|
Hmm, Efteling bych zrovna nedoporucoval, vstupne je celkem drahe a vetsinou se dost dlouho musi cekat nez se dostanes na nejakou tu atrakci - treba i pres 2 hodiny (a vzhledem k tomu ze jsou prazdniny tak si myslim ze tam bude narvano ...).
No, pokud se tvym rodicum libi priroda tak je muzes vzit na prochazku po okoli Maastricht: Gulpen, Slenaken, Noorbeek, Epen(?), muzes se pri vandru podivat i pres hranice do Belgie - podle me to je asi nejkrasnejsi kousek prirody tady v Holandsku: nejake ty kopce, potoky, lesy (i kdyz samozrejme nic ve srovnani s Sumavou). A pravda je ze Belgie neni daleko: Brugge pry stoji za to, Gent by take nemel byt moc hezky a v Luik je hezke centrum. A jinak je to kousek do Arden (jih Belgie), a tam uz je tech kopcu a lesu podstatne vic. Pokud se dobre pamatuji, okoli mesta "Spa" je take moc hezke a neni to zas az tak daleko. To same plati o kopcich a lesech u "Esneux" (a to je vazne kousek od Maastricht). No a pak tu mame Lucembursko a v nem "Male Svycarsko". Samozrejme, zase nic ve srovnani s treba Hrenskem nebo Peklem, ale ve srovnani s plackou je tam krasne. Zatim ahoj, Honza |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Legende
|
Osobne si myslim ze je take skoro nutne ukazat "de trots van Nederland" de Deltawerken. Kazdeho koho tam provazim je velmi nadseny. Neeltje Jans je otevreno i v zime.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ja byla v Efteling uz dvakrat a nikdy jsme nemuseli cekat a nektery atrakce jsme si sjeli hned nekolikrat..... a to jsme byli o prazdninach. Ale asi jsme meli stesti. Vstup je sice drahej, ale stoji to za to je to tam fakt bezva. Efteling je u Tilburgu Jani.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Lid
|
Hmmm, mozna jsem mel holt smulu anebo uz tam nechodi tolik lidi (preci jen to uz je par let co jsem tam byl).
navic... ja tam byl jen jednou a ty dvakrat takze uz mlcim! Ale s tou prirodou si nevymyslim, tam jsem byl nedavno :yo: |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
S tou prirodou s tebou souhlasim :-)
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
ja nevim,ale efteling se mi zda predrazeny....a pro 4 lidi to vyjde neco okolo 100eu....
ale podivat bych se tam chtela...kazdy rika,ze je to tam pekne... ja jsem byla v zabavnem parku (phantasialand) a tam jsem na 1 atrakci cekalineco okolo pul hodky...a pak zacala bourka s destem...takze super den a ted je uz docela zima a nechce se mi nekde mrznout pri cekani na nejakou atrakci takze asi zvolime tu priridu...ta je fakt krasna... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Efteling ma vyhodu ze spousta atrakci je pod strechou takze zima a dest nevadi, i kdyz je samozrejme lepsi slunicko......
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Legende
|
O cem take jeste muzes uvazovat je Openluchtmuseum v Arnhemu.
Je otevreno v zime od 3 prosince do 15 ledna kazdy den od 12.00 do 20.00 hodin, vstupne € 10,00 |
|
|
|