![]() |
|
|
#11 |
|
Nieuw Lid
|
Re: jen tak
Za rok se opravdu neda zapomenout na Cestinu.Ja bydlim v Holansku 7 rok a mluvim denne jen Holansky.Mam 5 leteho syna,ktery bouzel neumi Cesky!Mrzi me to hlavne protoze bych se do Cech rada vratila.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Presne moje rec.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
Katy,muzu se zeptat,co to je ten zapadakov blizko Nemecka?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
Jasne,ze existuje telefon a internet.Ja byla po dlouhe dobe v Cesku a na babicku jsem mluvila anglicky.Cestina je moje rodna rec,takze nikdy nezapomenu.Jen jsem si v tu neuvedomila,ze nemluvim cesky.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
ja bydlim kousek od Doetinchemu a v Doetinchemu sem kazdy den ve skole
![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Nemyslim ze by se rodny jazyk dal zapomenout, ale urcite se hur hledaji slova kdyz clovek jim dlouho nemluvi. Moje mamka si ted zacala opisovat smsky co pisu a pak se jim s celou rodinou smejou..... takze verim ze se slovni zasoba casem zhorsuje
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
no ja taky hodne zapominam,kde je y a kde i ,kdyz chatuju s kamoskama,se mi smejou,ze delam hodne chyb .
![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
tak to znam....a taky s tema smskama mamka a bracha se mi smaly,jak malo ceskych slov pouzivam....pry se sem tam spetu a napisu to v anglictine...:snik: ja si to ani neuvedomim a to jsem tu jen rok a pul.. ale cvicim se knizkama a chatovanim .... cesky se zapomenout neda to musi byt clovek uplnej.... jen gramatika se zhorsi.Coz vim z vlastni zkusenosti ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Nieuw Lid
|
Prominte ale ja ziji 16 let v holandsku a cesky umim stale. Do cech jezdim pouze jednou za rok, jinak cesky nemluvim vubec s nikym.Doma ani v praci bohuzel nikdo cesky nemluvi. Nepochopim jak to nekdo muze jen napsat ze po 1 roce zapomel. Vsem preji vesele vanoce a ctastny Novy rok, hlavne to zdravicko.
|
|
|
|