![]() |
|
|
#11 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
no nemyslim,ze nam bude dobra jen na objednani koktejlu....bratr mi rikal,ze si u nas ceni jazyku jako je holanstina,ale zalezi i na tom,jakou skoku v cr mas.. take jak ovladas holandstinu a popripade jiny jazyk... proto uvazuji o statnicich... po novem roce jdu do nove tridy,ktera uz je zamerena pro pripravu na statnice...tak uvidime... uca rikala,ze mi to jde a z te tridy,kde jsem mam nejlepsi vysledky...ze rychle postupuji...no ja nevim.necitim se,ze bych to tak ovladala a taky jsem ji to rekla...mluvit moc neumim...to jedine mi nejde a asi nikdy nepujde(ani cesky )...take,ze gramatika je jen hulka k jazyku...takze se jdem sprtat slovicka musim rict,ze anglictinu ovladam uz pres10 let a asi 4 z toho mluvim a taky neni prefektni...(nevim uplne vsechny slova) to asi nikdy...:snik: zlata cestina.... taky nevite nekdo neco o statnicich??uz jste to nekdo delal??je to k necemu v dnesni dobe???a kolik to stoji?? no ja ve skole zustanu pokud mi to plati gemeente 3000eu za rok dat nemuzu...tak snad me budou dlouho financovati ![]()
|
|
|
#13 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja jsem ve skole od unora a ted uz ve 4ce.asi ne ze to tak umim,jako spis ty ostatni jsou tak spatny,ze pak to vypada,ze mi to jde
ale je fakt kolik lidi je ve skole roky!!!! a hruza!jen ze umi o neco vic slovicek,ale gramatiku maji katastrofalni a cteni statnice ti urcite trosku pomuzou pri hledeni prace,protoze pak ti nikdo nemuze rict ty to misto nedostanes,protoze mas spatnou holandstinu a pak i v Cechach kdyz zamavas papirem tak urcite ti naskoci extra par bodiku pred ostatnima,a hlavne te to domuti se tu holandstinu opravdu ucit,tak urcite bez do toho!!!!Ja se na to chystam pristi rok taky! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Volwaardig Lid
|
Presne tak, hlavne se musi mluvit, mluvit a porad mluvit. Ja prvni pul rok taky odmitala blebnout neco holandsky, ale postupem casu se nejaky strach, lenost vytratila. Dulezity je se rozhoupat a zacit mluvit. Nikdo po vas nechce, aby jste od zacatku mluvili plynule holandsky, ale i ty pokusy se pocitaj, At na tebe doma pritel mluvi jen holandsky, me to taky hodne pomohlo, ikdyz jsem ne pokazdy rozumela, nebo byla schopna odpovedet. Ale ty slova se ti samovolne ukladaj v hlave a je pak jen otazkou casu, kdy je zacnes pouzivat i ty. Uz jen kdyz poslouchas, kdyz nekdo neco rika, ta melodie vety, slova jak zni ti pomuze. Postupne si to slovo domyslis sama. Cist knizky NAHLAS, at se slysis, klidne pohadky, ja jich precetla nescetne(no dobre, porad ctu,heh):-) Koukat v televizi na holandsky porady atd atd. Jasne, skola mi taky pomohla, tam jsem se naucila gramatiku, ale mluvit te nikdo nenauci, to od nich nemuzes ani cekat, tolik casu na to nemaj. Pak jen jedine soukromyho ucitele jen pro tebe, ale kdo na to ma ze?hehe.
Hlavne se holky nestydte mluvit. Ja vim me se to rika lehce, ja vas chapu, taky jsem mela nazacatku zabrany, pripadala jsem si jak nejvetsi dement a porad zabrany nekdy mam, ale proste se nesmis vzdavat ne:-). Kdyz necemu nerozumim, tak se zeptam a oni mi to reknou v jednodussim stylu. Tak holky se nedejte a chrochtejte, chrochtejte,chrochtejte... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
A jaky statnice delaly? Velky, nebo maly? Prosim te proc bys byla debil, jen kvuli tomu,ze ony to udelaly tak rychle a vlastne ani nevis co je na tom pravdy? Kasli na to, uz se dal ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
.Je to v sekci "voorbeeldenexamens & voorbeeldopgaven". Muzes si zkusit i sama, jak by si to zvladla "examenopgaven bekijken" www.expertisecentrumnt2.nl/staat/ |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nieuw Lid
|
Hodne koukej na pohadky v televizi,ja koukala i blby teletabisky,fakt to jde se naucit,nestydet se a mluvit,doma jsem dala prikaz ze se musi mluvit jen holansky,zacatky byky tezky,ale pomohloto.DRZ SE
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
ale jo je tam neco mezi,kde detem ukazuji,jak si hrat atd...ale moc se tam nemluvi...me pomohlo,ze na me hned ize zacatku mluvili holandsky...nemuzu se dokopat,ale ve skole jsem jen od zari,tak co...snad to po novem roce prijde... jinak mrknu se na ty statnice ...a nevis,jake musis mit snalosti??pry se roslisuje nt2 1 a nt2 2... ale jde to videt,kdo doma mluvi a kdo ne... i ve skole...:traan:
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
Holky, diky za podporu!!! Jsem tu dva mesice, ucim se doma, do skoly nemuzu, protoze jsme registrovani jinde nez bydlime a jezdit kazdej den 100 km do skoly a zpatky nemuzu. No a nejhorsi je pro me taky mluveni, umim psat uz jednoduchy dopisy, sms, dam dohromady i jednoduchy vypraveni a ctu knizky pro deti kolem 7 let (samozrejme se slovnikem, nekdy mi trava jedna stranka neskutecne dlouho), ale mluveni mi nejde. Pritel na me mluvi holandsky, nerozumim skoro nic, ale kdyby to napsal tak to chapu hned. Asi jsem hlucha nebo co. Problem je, ze anglictina je pro me taaaak snadna... Ale zacatky anglictiny byly taky tezky, jenze mi nic jinyho nezbyvalo. Takze ted musim na anglictinu uplne zapomenout!
Drzim palce vsem v uceni. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
nt2 1 jsou maly statnice, nt2 2 jsou velky. Nam ve skole rikali, ze po niveau 3 muzes delat maly stanice, takze tvy znalosti by mely odpovidat niveau 3, podle me. Ale muzu se ve skole jeste potpat.(on taky kazdej rika neco jinyho )Velky jsou samo tezky, ty delas po ctverce a nebo pozdeji, podle toho jak citis, ze na to mas. Pokud jednu z casti neudelas, musis se znovu prihlasit. Az dosahnes vsech ctyr, davas zadost do Groningenu a tam ti vystavi tvuj diplom.(jestli to taky neco stoji, fakt nevim) Podivej se na ty stranky, je to tam rozepsany. |
|
|
|
|