het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 14-05-07, 09:25   #61
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Tak to mas teda blby, kdyz tu tohle rikaji i v rodine. Moje tchyne, ktera do NL prisla pred 35 lety, si tohoto vyroku uzila taky hodne, o to spis, ze driv ten rozdil mezi NL a CR byl prece jen o neco vetsi. Ono je ale tezke se zbavit predsudku- tak jako Cesi si mysli, ze na zapade je vse lepsi, tak zase oni vyrustali s tim, ze v Oostbloku se zije na stromech.

no tak s tim,ze si lide v Cr mysli,ze se tu mame lip jsem se setkala nedavno a od cloveka,od ktereho bych to ani necekala... a ktery tu dost casto jezdi a vi,co mam a nemam...

uz rok vi,ze se budu vdavat a najednou z ni vyjde,ze jak tady nic nepovezou,tak neprijede,ze nema penize atd...(hlavne,ze chcou jet na dovolenou,ale ok) a ze bych to mela pochopit
a ja jsem se schvalne zeptala,jestli by to ona pochopila...a ona,ze ne.ze ja prece jenom ziji v jine zemi a to je neco jineho.. a pritom ona se v cr ma lip nez ja... tak nechapu... docela me to porazilo,ze tak nekdo vubec uvazuje....:snik:

no a take nevim co jste to tu psali o tom ze jsou holandani poradni??tak nevim,ale u nas by clovek psa na chodkin srat nenechal...
a take u nas je normalni,vse hodit do kose a ne na zem...ale ne vsichni holandani jsou takovi,schvalne jsem sledovala kdo hazi a kdo ne,protoze me ten bordel pekne s.... a vidim,ze je to vychovou..nektere deti si ke kosi dojdou a nektere ne... a jsem rada,ze muj pritel pochazi z rodiny,kde ho naucili slusnemu chovani...jinak bych asi zabijela...
take jak nekdy prijdu k nekomu do baraku a vidim en bodel se mi chce blit..a ja si myslim,ze mam bordel...no nevim,ale jak v tom muze clovek zit??

vsude jsou klady i zapory a opravdu je to o vychove...

no a to,ze v cr jsme 100let za opicemi si mysleli i pritelovi rodice,nez jsme tam jeli na dovcu...sami videli,ze se vse zmenilo... a uz se na to divaji jinak...
(NASTESTI)

a to,ze tu hodne holek jezdi kvuli chlapum co maji penize ..to znam...uz jsem to zazila... jedna znama tady chce zustat ,vdat se, atd adt.i kdyz ted je na dlazbe bez penez a doma dite,coz ja to nechapu....
Oud 14-05-07, 10:52   #62
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
EJÍSEK schreef:
Bericht bekijken
hele,a není to třeba ironie od nich,to přece není možný,že si tohle myslí... snad sem jezdí na dovolený-je jich tu mraky,tak musej vědět,že jsem normální civilizovaná země...to mě teda fakt štve....no ještě,že tam fakt nebudu muset žít,to bych asi nepřekousla.Mě se ta země moc líbí,ale tohle by mě mrzelo asi nejvíc....
podobny nesmysly jsem slysela tolikrat, ze me to neprekvapuje... a myslim ze to myslej vazne, protoze to vetsinou nikdo nepovazoval za vtip (teda aspon nikdo se nesmal)... taky uz jsem se setkala s nazorem, ze jakmile prekrocej hranice desej se do jaky spiny to prijeli...

Citaat:
no a to,ze v cr jsme 100let za opicemi si mysleli i pritelovi rodice,nez jsme tam jeli na dovcu...sami videli,ze se vse zmenilo... a uz se na to divaji jinak...
(NASTESTI)
no me ted dostal priteluv tatik., kdyz na rodiine oslave dne matek se pokusil ceskou republiku branit, kdyz tam prave probihala ta diskuze o hranicich s ruskem a prohlasil ze je to u nas docela v pohode, sice JEN ASI 20 LET ZA NIMA, ale jinak prej ok.... to me zase dostal....
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 11:00   #63
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
.......NO COMMENT...
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 11:49   #64
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Ahoj,jsem tady poprve takze zdravim vsechny!!!
Take se bohuzel setkavam s lidma co si mysli ze jsem tady jenom proto ze je to tady lepsi nez v cr a take se me uz dokonce i nekdo ptal ze jestli pry posilam domu nejake penize Vcera se me zeptal nevlastni otec meho pritele(holandana) jestli mame take den matek,mozna to ani nemyslel spatne,ale tim ze se setkavam hodne casto s otazkama typu "mate to tam take?" ,tak jsem mu drze odsekla ze samozrejme,pak me to mrzelo ta moje reakce,no co se da delat.Hlavne ale jsem se uz vicekrat setkala s tim ze lide meho veku (je mi 27) ale i mladsi tady v nl svym rodicum vykaji!!!!!!Myslela jsem si ze v tak vyspele zemi se neco takoveho uz davno nepouziva.
Vsimli jste si toho take nekdo???
Mimochodem synovec meho pritele take svemu otci vyka,a to je mu 7 let!
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 12:52   #65
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:
Me to zase pripada ze Cesi jsou tady v NL az hystericky precitliveli.Jako kdyby CR byla stredem sveta a kazdy Holandan byl povinny vedet o Cesku vsechno. Uprimne - co my Cesi vime o Vychodni Evrope? Ja taky nejedu na dovolenou do Rumunska nebo Ruska protoze mam predsudky. A je mi jasne ze Rus a Rumun bude reagovat stejne jako Cech reaguje na Holandana ktery rekne:"do Vychodni Evropy me to nelaka, mam strach ze me tam okradou protoze je to chudobna zeme."
Trochu zelfreflexe neuskodi .
Oud 14-05-07, 13:11   #66
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Arachnee schreef:
Bericht bekijken
zelfreflexe? no mam aspon poneti jak vypada mapa sveta a netvrdim ze vsichni na vychod ode me mluvej rusky popripade vychodoevropstinou... a pokud mi nekdo kdo v cechach byl pred mesicem rekne ze jsme dvacet let za nima tak nemuzu delat nic jinyho nez se mu vysmat....
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 13:29   #67
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
ja bych az tak precitlivela nebyla,kdych neznala dost holandanu kteri v cr uz byly a presto svuj nazor nezmenili a porad vykladaji jak jsme chuda zeme.Posuzuji to totis podle neopravenych domu a silnic!
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 14:26   #68
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
Arachnee schreef:
Bericht bekijken
Me to zase pripada ze Cesi jsou tady v NL az hystericky precitliveli.Jako kdyby CR byla stredem sveta a kazdy Holandan byl povinny vedet o Cesku vsechno. Uprimne - co my Cesi vime o Vychodni Evrope? Ja taky nejedu na dovolenou do Rumunska nebo Ruska protoze mam predsudky. A je mi jasne ze Rus a Rumun bude reagovat stejne jako Cech reaguje na Holandana ktery rekne:"do Vychodni Evropy me to nelaka, mam strach ze me tam okradou protoze je to chudobna zeme."
Do tehle diskuze jsem uz nechtela vstupovat, ale Arachnee mi mluvi z duse.
Oud 14-05-07, 14:29   #69
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
no já se setkala i s názorem(přítelovi rodiče),že by tady rádi bydleli na stará kolena ,takže taky něco pozitivního...ale oni jsou normální(naštěstí)a i přítel je co se týče tohoto o.k.ba naopak...vždycky mě brání..že to tady vůbec není jak si jeho kamarádíčkové myslí...
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-05-07, 16:37   #70
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Arachnee schreef:
Bericht bekijken
Tak ja bych se tady k tomu nazoru taky trosicku pridala.Protoze zrovna minuly tyden jsme meli v praci schuzi,firma Slovaku pracujicich v Holandsku.A to bylo neco.......porad nejake pripominky..a mi to mame na Slovensku takhle,a na Slovensku ono,a porad dokola.Jsem po pul hodine toho mela dost,chtela jsem se zvednout a rict jim,tak proc teda jsou tady v Holandsku uz takovou dobu a nejdou teda vydelavat na to Slovensko penize?Pritom si tihle chlapi opravdu na nic stezovat nemuzou,pravidelna vyplata,zachazeni na urovni.Ale asi porad plati pravidlo,cim vic mas,tim vic chces.
Prece ne kazda zeme je stejna jako ta nase rodna.Vsude je neco pozitviniho a negativniho,ale utapet se ve stresech protoze v Cesku se to dela jinak,by se mi cely zivot nechtelo.
Jeste o te financni hranici tady v Holandsku a v Cesku,libi se mi,ze tady se ti po nejake dobe zveda plat,v Cesku te nechaji delat 10 let za stejnou vyplatu a po deseti letech kdyz se ozves,ze by treba nejaky priplatek mohl byt,tak te vyhodi a vezmou mladsi.Tady mi to prijde automaticky,ze casem jdou i penize nahoru.
Zaneta79 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels