|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#31 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Actief Lid
|
"Tsjechie, dat is toch een arme land, wat ben jij blij om hier te zijn, toch?.."
no tuhle vetu sem taky slysela uz nekolikrat- od byvaly tchyne ,od obou bratru myho pritele a od par jeho kamosu,to uz me nerozhazi dokonce moje byvala tchyne jezdila kazdy rok do Rakouska,sem ji rikala,at si pri ty prilezitosti udelaji vylet treba do Prahy a ona me na to rekla,ze ji vychodni Evropa nelaka a ze se tam boji jet, no krava ![]() |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no s tema jejich navstevama mas pravdu- ja si taky kolikrat rikam,ze bych se radsi sesla nekde v restauraci nebo baru -na takovych domacich seslostech byva vetsinou pekna nuda , o nabidce jidla a piti jsi to taky dobre vystihla. no dobre to resi jedna moje znama Polka-ta kdyz je takhle nekam pozvana,tak vzdy udela velkou misu bramborovyho salatu-prej aby neco bylo poradnyho k jidlu a vezme ji s sebou ![]() |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Me zas vytaci veta, kterou slysim pro zmenu casto tady v Cechach, a to "A to manzelovi nevadi tady byt?"....... Ale rikali jsme si, ze to prece hodime do pozitivna, ne? Takze mne se na Holandanech libi jejich smysl pro poradek, takova ta zodpovednost k vecim verejnym, to by se zdejsi politici od nich mohli ucit. A taky to, ze v praci jsou k sobe daleko vice pratelsti a mene zavistivi nez Cesi. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Jeste k te jejich uzasne vete o chudem devceti z vychodu, co musi byt desne stastne ze tu muze byt...ze zacatku me to desne rozcilovalo, dnes s usmevem odpovidam, ze jsem se v Praze mela lip nez tady a nebyt lasky ani by me nenapadlo sem jet a ze pokud neznaji rozdil mezi Cechama a Rumunskem tak ze je to dost smutne, my ze jsme se ve skole ucili o vsech zemich ne jen o sousedech.Tim je vetsinou uzemnim na tolik,ze se dal neptaji a ja mam klid. |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Lid
|
No ja bych se taky pridala,ale opatrne,posledne jsem se kvuli tomuhle dostala do dost velkeho konfliktu s jednou .....hodne zahorklou pani,ktere vadilo na Holandsku uplne vse.Pres hrozne chlapy,po okna bez zaclon az po chleby
.Ja si myslim,ze Cesko zustane proste nas kraj,hrozne rada se tam vracim a budu vracet,nedala bych na nej dopustit.Souhlasim s vama holky,vsude je neco,vsude jsou lidi zli a dobri.Ja bych se treba pridala k tem navstevam,v Cesku je na navsteve vzdy plno jidla,tady v Holandsku se proste udela treba rizku na pocet osob.Po jidle jeden kolacek ci neco jineho a hotovo.V Cesku mi to prijde vic otevrene,tam se na navstevy ohlasovat nemusite,kdykoliv prijdete,vzdycky jste vitani.Tady mi prijdou lidi takovi nezrelaxovani,nevim jak to rict jinak. Taky me docela prekvapuje,ze Holandani nelibou sve deti na usta,tim chci rict,ze jsou takovi nejaci uzavreni,u nas v Cesku se se svym ditkem mazlis,zulibes ho jak se ti zachce.Jako posledne,to kdyz privedla pritelova ex syna a u dveri se s nim loucila trema polibky na tvar.Vlastni matka se svym vlastnim ditetem. Timto ale nechci urazet Holandany,je to proste ta jejich kultura jak se zminila Alma.Ja se treba taky schazim jen s Ceskyma lidma,ale sousedske vztahy mam moc dobre,jen nedelam s Holandanama abych si mezi nima nasla treba nejakou dobrou kamaradku.V praci mame dva Holandany,a musim rict,ze vztahy dobry,nemuzu si stezovat.Vse se da vyresit a netrapit se tim,ze v Cesku je to jine.Kdyz mi vadi jejich toetjes po jidle,tak si je prece nedam a je,no ne? Bericht 11-05-07 om 14:18 aangepast door Zaneta79. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Lid
|
ja si nemyslim,ze je to v penezich,ale prave v te kulture.A hlavne,cim vic penez mas,tim vic si na nich sedis.Stare,ale dobre prislovi,ktere plati jak v Cesku,tak i v Holandsku.Takze menit chlapa jen kvuli financim a cekat,ze navstevnost restauraci se zvysi urcite az tak ruzove nebude.Tady by se urcite penize na tu sklenicku v restauraci nasly,ale kulturne je to jine a Holandani se proste radeji setkaji doma u jednoho koekje pro kazdeho.
V Cesku zase chlapi "chlastaji" denne v hospode na dluh. Pak dostanou vyplatu a po zaplaceni dluhu nemaji zase nic a jedou na novo. A POZOR aby nedoslo k nedorozumeni,nemluvim o vsech Ceskych chlapech.Tak jako nerikam,ze vsichni Holandani jsou stejni.Vsude je neco zleho a dobreho,tak proc necerpat radeji s tech dobrych veci? |
|
|
|
|
|