het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 15-05-07, 21:57   #91
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
EJÍSEK schreef:
Bericht bekijken
Holky,stejnĚ Jste DobrÉ,Že Jste Šly Tam...a NauČily Se Tu ŘeČ,jÁ MÁm Pocit,Že Se Tohle Nikdy NenauČÍm,i KdyŽ Bych ChtĚla UŽ KvŮli PŘÍteli,mluvÍme Spolu Anglicky,ale Ta ŘeČ MĚ ZajÍmÁ....taky Proto,Že Bychom ChtĚli Spolu DĚti A JÁ Chci Aby Mluvili SamozŘejmĚ I Holandsky
Ja s Tebou maximalne souhlasim,ze chces aby tve deti mluvili i Holandsky,kdyz tvuj partner je Holandan.Samozrejme je to respekt k tvemu priteli,myslim,ze kdyby jste bydleli v Holandsku tak samozrejme tvuj partner bude chtit,aby deticky mluvily i materskym jazykem maminky,jak by se potom domluvili s Ceskou babickou.Me by se to teda dotklo,kdyby partner byl proti,aby deti umeli Cesky.Uz ted rika,jak je to dulezite na deti mluvit i Cesky aby mohly k babicce do Cech bez nas.Kdyby byl proti,asi bych si rozmyslela,jestli ty deti s nim mit budu.Prijde mi to hodne dulezita vec.A zase je to o respektu,prijet ke sve rodine a privezt babicce vnouce,s kterym si nemuze zajit ani na zmrzlinu,protoze by si nerozumeli mi pripada hrozna situace.Jak pro me,tak prave hlavne pro tu babicku.
Proto souhlasim s tvym myslenim,hodne stesti.
Zaneta79 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 22:10   #92
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
no,s tou babičkou je to naprosto přesně,mimí bude vyrůstat tady v Česku,ale jak pojedeme tam,tak samozřejmě chci aby mluvilo jejich řečí,a taky si myslím,že každý rodič chce aby jeho dítě mluvilo jeho řečí-mimo jiné můj partner je mooc tolerantní,a opravdu to pro něj není tak důležité(aspoň to říká )ale já myslím,že je...soudím podle sebe,kdybych byla tak daleko od domova,tak aspon to dítě bych učila svou řeč.
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 22:19   #93
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
EJÍSEK schreef:
Bericht bekijken
no,s tou babičkou je to naprosto přesně,mimí bude vyrůstat tady v Česku,ale jak pojedeme tam,tak samozřejmě chci aby mluvilo jejich řečí,a taky si myslím,že každý rodič chce aby jeho dítě mluvilo jeho řečí-mimo jiné můj partner je mooc tolerantní,a opravdu to pro něj není tak důležité(aspoň to říká )ale já myslím,že je...soudím podle sebe,kdybych byla tak daleko od domova,tak aspon to dítě bych učila svou řeč.
Presne tak!
Oud 15-05-07, 22:31   #94
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
no a ještě k té řeči,my s přítelem mluvíme zatím jen anglicky,jelikož holandsky neovládám,tak moje 4 letá dcera se na Vánoce domluvila,rukama nohama celkem solidně,hlavně důležité "yes" a "no" ,měla jsem z toho celkem strach,jak budou ti dva komunikovat,ale polštářová válka to zachránila takže si celkem myslím,že fakt když se chce,všechno jde...
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 23:13   #95
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
EJÍSEK schreef:
Bericht bekijken
no a ještě k té řeči,my s přítelem mluvíme zatím jen anglicky,jelikož holandsky neovládám,tak moje 4 letá dcera se na Vánoce domluvila,rukama nohama celkem solidně,hlavně důležité "yes" a "no" ,měla jsem z toho celkem strach,jak budou ti dva komunikovat,ale polštářová válka to zachránila takže si celkem myslím,že fakt když se chce,všechno jde...
No ja jsem byla v podobne situaci,my jsme mluvili s pritelem ze zacatku taky jen Anglicky,pritel ma syna s prvniho manzelstvi a ten neumel taky ani slovo Anglicky,ale vsechno chce cas.Nejak jsme se domluvili,a navzajem si pomahali ucit se jazyk,takze jsme si uzili spoustu legrace.Dneska se uz domluvime Anglicky,a syn i docela Cesky,na vanoce jsme byli v Cesku a mala dcerka od brachy(rok a 8 mesicu)si ho oblibila a porad mu opakovala,stlampliky(strmpliky) atd.Potom mi doma jmenoval co se od ni naucil,to jsem se nasmala,byly to slova jako boticky,plstiky,stlampliky,kyblicek,balonek atd.
S ceho jsem mela strach bylo,abychom uz konecne komunikovali v mem pripade Holandsky,protoze se mi zdalo moc komplikujici,kdyby prislo ditko,a mamincin jazyk byl Cestina,partneruv Holandstina a spolecne mluvici Anglictina,ale vse se da prekonat.
Oud 16-05-07, 10:13   #96
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Ejisku, proc chces TY, aby vase deti mluvily holandsky?
Jestli vase deti budou mluvit holandsky, to bude starost tveho pritele. Ne tvoje. U nas byly casto kvuli tomu hadky.... kdyz jsem mluvila na deti cesky, tak byl muj ex nasr...., ze nam nerozumi. A na to aby se ucil cesky, na to byl moc namyslenej.... naucil se jen par slov, ktery tady radsi nebudu citovat.
ja myslim ze pokud budou v cr tak by se meli soustredit vic na holandstinu.Cesky to dite mluvit bude.
Vemte si turky a marokance,doma mluvi svym jazykem ,rodice vetsinou hol. ani neumi a jejich deti ano ,diky skole a vubec celemu okoli.
Tak jako ja tady,jsem jedina od koho se to dite muze naucit cesky,tak se snazim co nejvic na ni tak mluvit,moje kamaradka je slovenka vdana s anglicanem ,ziji tady v nl a ani v jejim pripade bych o holandstinu strach nemela,myslim si ze dite to rychle podchyti od ostatnich deti a ze skoly.
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-05-07, 19:55   #97
Nieuw Lid

Ansaphone's avatar

Nationaliteit:
Holandani vzdy vsechno vedy nejlépe (alespon to si mysli)
Ansaphone is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-02-08, 19:43   #98
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
no tak s tim,ze si lide v Cr mysli,ze se tu mame lip jsem se setkala nedavno a od cloveka,od ktereho bych to ani necekala... a ktery tu dost casto jezdi a vi,co mam a nemam...

uz rok vi,ze se budu vdavat a najednou z ni vyjde,ze jak tady nic nepovezou,tak neprijede,ze nema penize atd...(hlavne,ze chcou jet na dovolenou,ale ok) a ze bych to mela pochopit
a ja jsem se schvalne zeptala,jestli by to ona pochopila...a ona,ze ne.ze ja prece jenom ziji v jine zemi a to je neco jineho.. a pritom ona se v cr ma lip nez ja... tak nechapu... docela me to porazilo,ze tak nekdo vubec uvazuje....:snik:

no a take nevim co jste to tu psali o tom ze jsou holandani poradni??tak nevim,ale u nas by clovek psa na chodkin srat nenechal...
a take u nas je normalni,vse hodit do kose a ne na zem...ale ne vsichni holandani jsou takovi,schvalne jsem sledovala kdo hazi a kdo ne,protoze me ten bordel pekne s.... a vidim,ze je to vychovou..nektere deti si ke kosi dojdou a nektere ne... a jsem rada,ze muj pritel pochazi z rodiny,kde ho naucili slusnemu chovani...jinak bych asi zabijela...
take jak nekdy prijdu k nekomu do baraku a vidim en bodel se mi chce blit..a ja si myslim,ze mam bordel...no nevim,ale jak v tom muze clovek zit??

vsude jsou klady i zapory a opravdu je to o vychove...

no a to,ze v cr jsme 100let za opicemi si mysleli i pritelovi rodice,nez jsme tam jeli na dovcu...sami videli,ze se vse zmenilo... a uz se na to divaji jinak...
(NASTESTI)

a to,ze tu hodne holek jezdi kvuli chlapum co maji penize ..to znam...uz jsem to zazila... jedna znama tady chce zustat ,vdat se, atd adt.i kdyz ted je na dlazbe bez penez a doma dite,coz ja to nechapu....
No musim si pridat.Pred mesicem jsme s manzelem stehovali manzelovu sestru (26let)od pritele jelikoz se rozesli.No ja jsem nemohla uverit svym ocim,kdyz jsme prisli knim do baraku!!!Na zemi v obyvaku uprostred mistnosti hovno od psa,za skrini nacurano od kocky,nahore v loznici plno chlupu od psa,smrad od cigaret +pach psa,no zvedl se mi kufr az tak ze jsem musela zustat venku a jen drzet dvere,protoze bych pravdepodobne hodila savli.A co me tu tez sere,je to ze tu chodi doma v botech.Mi mame ted novy koberec a meli jsem tu navstevu(tetu)a krasne nam ho zasrala.Takze na co jsou hrdi na ten humus co majui doma?Deti se jim vali po zemi,chodi v botech doma ,dobra higiena.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-02-08, 21:48   #99
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
A co me tu tez sere,je to ze tu chodi doma v botech.Mi mame ted novy koberec a meli jsem tu navstevu(tetu)a krasne nam ho zasrala.Takze na co jsou hrdi na ten humus co majui doma?Deti se jim vali po zemi,chodi v botech doma ,dobra higiena.[/quote]

No tak je priste slusne popros, ze mas novy koberec, aby se zuli nebo si boty otreli.
A to neni jen v Holandsku, ze se lidi nezouvaji!!Zase behat po navsteve v silonkach, protoze se proste musis zout, tak to je taky hruza.
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-02-08, 07:36   #100
Lid

Nationaliteit:
Veroniko, sorry, ale Tvuj prizpevek me dostal do rozpaku... co se tyce vyjadrovani a pouzivani "ceskeho jazyka"...
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels