![]() |
|
|
#91 | |
|
Lid
|
Citaat:
Proto souhlasim s tvym myslenim,hodne stesti. |
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Lid
|
no,s tou babičkou je to naprosto přesně,mimí bude vyrůstat tady v Česku,ale jak pojedeme tam,tak samozřejmě chci aby mluvilo jejich řečí,a taky si myslím,že každý rodič chce aby jeho dítě mluvilo jeho řečí-mimo jiné
můj partner je mooc tolerantní,a opravdu to pro něj není tak důležité(aspoň to říká )ale já myslím,že je...soudím podle sebe,kdybych byla tak daleko od domova,tak aspon to dítě bych učila svou řeč.![]() |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Lid
|
no a ještě k té řeči,my s přítelem mluvíme zatím jen anglicky,jelikož holandsky neovládám,tak moje 4 letá dcera se na Vánoce domluvila,rukama nohama celkem solidně,hlavně důležité "yes" a "no"
,měla jsem z toho celkem strach,jak budou ti dva komunikovat,ale polštářová válka to zachránila takže si celkem myslím,že fakt když se chce,všechno jde...![]() |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Lid
|
Citaat:
S ceho jsem mela strach bylo,abychom uz konecne komunikovali v mem pripade Holandsky,protoze se mi zdalo moc komplikujici,kdyby prislo ditko,a mamincin jazyk byl Cestina,partneruv Holandstina a spolecne mluvici Anglictina,ale vse se da prekonat. |
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Vemte si turky a marokance,doma mluvi svym jazykem ,rodice vetsinou hol. ani neumi a jejich deti ano ,diky skole a vubec celemu okoli. Tak jako ja tady,jsem jedina od koho se to dite muze naucit cesky,tak se snazim co nejvic na ni tak mluvit,moje kamaradka je slovenka vdana s anglicanem ,ziji tady v nl a ani v jejim pripade bych o holandstinu strach nemela,myslim si ze dite to rychle podchyti od ostatnich deti a ze skoly. |
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Actief Lid
|
A co me tu tez sere,je to ze tu chodi doma v botech.Mi mame ted novy koberec a meli jsem tu navstevu(tetu)a krasne nam ho zasrala.Takze na co jsou hrdi na ten humus co majui doma?Deti se jim vali po zemi,chodi v botech doma ,dobra higiena.[/quote]
No tak je priste slusne popros, ze mas novy koberec, aby se zuli nebo si boty otreli. A to neni jen v Holandsku, ze se lidi nezouvaji!!Zase behat po navsteve v silonkach, protoze se proste musis zout, tak to je taky hruza. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Lid
|
Veroniko, sorry, ale Tvuj prizpevek me dostal do rozpaku... co se tyce vyjadrovani a pouzivani "ceskeho jazyka"...
![]() |
|
|
|