het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 21-01-07, 09:48   #21
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
Bericht bekijken
Pokud budes mit praci abys mela na benzin.
to je to posledni co by me trapilo ,tech 100euro se da vzdycky sehnat
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-01-07, 09:56   #22
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak muj manzel ma maminku Cesku, takze uz malinka mluvi obema jazyky bez problemu. Jeho tatinek-Holandan- se nikdy cesky aktivne neucil, mluvi sem tam obcas nejaka jednoducha veta, ale pozor- rozumi temer vsechno! Takze ja myslim, ze vasi partneri detem budou rozumet, i kdyz se treba nebudou aktivne ucit.
Ovsem je ravda,ze to mam sve uskali- jeden muj kamarad Holandan, co se nedavno prestahoval do CR, mi tvrdi, ze on se cesky nauci od sve dcery (je ji ted 1.5 roku). Jenze ona treba rika, ze chce papat, a on si pak mysli, ze papat se normane pouziva- no uznejte, ze to zni komicky, kdyz on s vaznou tvarr ponese, ze bychom mohli uz jit papat...

Jinak manzel mluvi perfektne a bez prizvuku, akorat me nekde fakt rozesmeje.. Tuhle mi na chalupe rekl, jak tu krasne kvete jelito.... Myslel jetel, chudak.:-)
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-01-07, 10:00   #23
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
.. vrchol byl o Vanocich kdyz sme sli s par lidma posedet do restaurace a on si tam vzal knizku,prej aby se s nama nenudil a zacal si tam cist
Hele vsimli jste si, ze Holandani, kdyz jsou na dovolene, tak jsou porad nekde zalezli a ctou si? Ja nevim, zda se to deje jen v mem okoli, ale moji tchyni (Cesku) doslova vytaci, kdyz jsme vsichni na chalupe a jeji skorozet si cely den cte, nejde na prochazku, nebavi se s nama.. A to mluvime vsichni holandsky, jenom maminka a ja jsme Cesky....
Ja jsem se ted ptala kolegu, co delali o Vanocich a dostalo se mi houfne odpovedi: boek lezen, thee drinken, lekker niks doen.... Tak ja to teda vydrzim tak dva dny, ale pak uz musim neco delat, po roce sedeni doma na zadku zde v NL mi neni nic protivnejsiho, nez even lekker niks doen.;-) Ale proti gustu zadnej disputat, ze, ja vim.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-01-07, 19:27   #24
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
no to je jako u nas-ten muj na nejaky uceni cestiny s...... pak kdyz sedime nekde v Cechach v hospode,sedi tam otravenej jak.... vrchol byl o Vanocich kdyz sme sli s par lidma posedet do restaurace a on si tam vzal knizku,prej aby se s nama nenudil a zacal si tam cist
No ten muj je nastesti prizpusobivy a v hospode si necte, to bych ho radsi poslala domu (bych se na to nevydrzela divat!) , ale je to fuska ty preklady,holky sice umi anglicky, ale cely vecer rozhodne v angline nebezi, taky to nepouzivaji denne, tak nez by se vyzvejkly, taky si chcem prece jenom pokecat... Pritel sice neco obcas pochyti, ale treba jinak pochopi, protoze to vytrhne z kontextu a ja zas pak vysvetluju, jaktoze to je jinak, nez myslel.. Lepe by bylo,kdyby se neco priucil..
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels