![]() |
|
|
#21 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Actief Lid
|
Tak muj manzel ma maminku Cesku, takze uz malinka mluvi obema jazyky bez problemu. Jeho tatinek-Holandan- se nikdy cesky aktivne neucil, mluvi sem tam obcas nejaka jednoducha veta, ale pozor- rozumi temer vsechno! Takze ja myslim, ze vasi partneri detem budou rozumet, i kdyz se treba nebudou aktivne ucit.
Ovsem je ravda,ze to mam sve uskali- jeden muj kamarad Holandan, co se nedavno prestahoval do CR, mi tvrdi, ze on se cesky nauci od sve dcery (je ji ted 1.5 roku). Jenze ona treba rika, ze chce papat, a on si pak mysli, ze papat se normane pouziva- no uznejte, ze to zni komicky, kdyz on s vaznou tvarr ponese, ze bychom mohli uz jit papat... Jinak manzel mluvi perfektne a bez prizvuku, akorat me nekde fakt rozesmeje.. Tuhle mi na chalupe rekl, jak tu krasne kvete jelito.... Myslel jetel, chudak.:-) |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ja jsem se ted ptala kolegu, co delali o Vanocich a dostalo se mi houfne odpovedi: boek lezen, thee drinken, lekker niks doen.... Tak ja to teda vydrzim tak dva dny, ale pak uz musim neco delat, po roce sedeni doma na zadku zde v NL mi neni nic protivnejsiho, nez even lekker niks doen.;-) Ale proti gustu zadnej disputat, ze, ja vim. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
, ale je to fuska ty preklady,holky sice umi anglicky, ale cely vecer rozhodne v angline nebezi, taky to nepouzivaji denne, tak nez by se vyzvejkly, taky si chcem prece jenom pokecat... Pritel sice neco obcas pochyti, ale treba jinak pochopi, protoze to vytrhne z kontextu a ja zas pak vysvetluju, jaktoze to je jinak, nez myslel.. Lepe by bylo,kdyby se neco priucil.. |
|
|
|
|