![]() |
|
|
#11 |
|
Nieuw Lid
|
Je jsem vdana za anglicana a to ze jsme se prestehovali do Nizozemi, mu vubec nepomaha. On je na jazyky levy, ale dokud jsme zili v Anglii, tak se aspon snazil, ale ted jsou to jenom vymluvy, ze se musi soustredit na holandstinu a cestinu zacne od...
Vzdycky ho jenom mrzi, kdyz jsme v Cesku nebo tady mam ceske kamosky a on nikomu nerozumi a nudi se. Ale zas je to nekdy fajn, ze si muzeme pokecat a on nevi, co se mluvi. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Leni u nas je to obracene. Ja na jazyky sice leva nejsem, ale jsem lina. Taky rikam pritelovi, ze se ted musim soustredit na holandstinu nez abych se ucila svedsky, ale na svedstinu se asi taky budu muset brzo dat :-(
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
tak to mam stejny problem...vzdy nadava,jak se bavim s kamoskou,ze je to moc rychle a nic nerozumi(ne,ze by mel ) ...ted na vanoce uz to bylo lepsi,pomaha mu,jak jsme v CR,tam hodne chytne....ale tu se na knihy jen prasi...1 lekce a konec...coz me docela mrzi...na co jsme kupovali tak drahe knihy.. nic nedotahne do konce .... tak si rikam,ze je to jeho problem,ze nerozumi ma se ucit...ze zacatku jsem taky nerozumela te jejich super reci ,ale casem jsem se nacila...![]()
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
jo jenze problem je v tom ze my se MUSIME ucit jelikoz jsme v jejich prostredi obklopeni jejich reci..takze bez toho abysme se alspon trochu dorozumely a porozumely mame penky handicap!!!pokud bysme bydleli v cechach tak si myslim ze by to partnera natolik stvalo ze nevi o cem se mluvi,ze by se asi snazil vic(tak jako my ted tady)...jediny co si nedovedu predstavit bude az budeme mit deti...a ja je rozhodne chci ucit cesky....tak tatinek nebude rozumet vlastnim detem...no jsem na to zvedava
mozna bude mit pak potrebu vse dohnat ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Tak to vidim, ze jsou na tom ti chlapi cirka vsichni stejne...
Iniciativa by zezacatku byla, pak to pomalu upada, upada a upada ,a zbude z toho akorat tak "jak se mas?" jo, jestli my se jednou prestehujem do Cech, to bude mazec!! a s tema detma je to taky pravda, jestli budou, tak je taky budu ucit cesky.... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
pak kdyz sedime nekde v Cechach v hospode,sedi tam otravenej jak.... vrchol byl o Vanocich kdyz sme sli s par lidma posedet do restaurace a on si tam vzal knizku,prej aby se s nama nenudil a zacal si tam cist ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
nedovedu si predstavit,ze bych si mela povidat se svym ditetem-kdyz s nim budu sama - holandsky snad jen ve spolecnosti jinych lidi s nim mluvit holandsky -to je pak blby na nej mluvit cesky a ostatni by nerozumeli |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |