het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 15-05-07, 15:09   #81
Actief Lid

Nationaliteit:
Nemáš to lehké, Nikusko,

Skus si o tom jak to na tebe působí promluvit s tím tvým. Určitě ti nechce vědomě ubližovat a možná ani neví jak moc tě to zasahuje.
Což si tě vybral proto, že jsi ze "třetího světa" aby měl povolnou, poslušnou a závislou partnerku? Tak malé sebevědomí snad nemá, i když z toho co popisuješ se zdá, že se snaží vyhovět očekávání těch ostatních: v Čechách nemůže být nic jiného než chudoba a nuda. Je váš život v Nizozemí opravdu tak bohatý a zábavný nebo se nemohl dívat na studio sport v jeho oblíbenou dobu?
Od hostů v mých apartmánech slyším jen úžas jak je Praha čistá a krásná, jak obrovské jsou obchodní domy s ohromující nabídkou a otevírací dobou. Minulý týden si jedna paní dala práci spočítat kolik druhů chleba se nabízí v Tescu na Národní třídě (nejmenší Tesco tady, pro nepražáky). Takový to na ní udělalo dojem.
Jestli to ten tvůj a jeho kamarádky nevidí, tak to vidět ani nechtějí. S tím se nedá nic dělat. To chce jen čas.

Rena
Rena is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 16:21   #82
Actief Lid

Nationaliteit:
Kdyz nekdo Cesko chvali tak me to opravdu potesi a ty debilni reci uz taky neposloucham, proste si myslim svoje a necham je pri tom. Rozcilovat se nebo neco vysvetlovat nema cenu... Je fakt, ze kdyz byli loni rodice meho pritele v Praze byli ohromeni tou krasou! To jsem se taky dmula pychou.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 17:15   #83
CZ Moderator

Gambrinus's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Kdyz nekdo Cesko chvali tak me to opravdu potesi a ty debilni reci uz taky neposloucham, proste si myslim svoje a necham je pri tom. Rozcilovat se nebo neco vysvetlovat nema cenu... Je fakt, ze kdyz byli loni rodice meho pritele v Praze byli ohromeni tou krasou! To jsem se taky dmula pychou.

Presne tak, kazdy porad rika ze je to Vychodny Blok, nejaky rusko, a ze jsou chudy a blby. Ale kdyz tam konecne jednou zajedou tak cumi jak to tam je krasny. Holandani jsou fakt experti...
Gambrinus is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 17:21   #84
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Rena schreef:
Bericht bekijken
Nemáš to lehké, Nikusko,

Skus si o tom jak to na tebe působí promluvit s tím tvým. Určitě ti nechce vědomě ubližovat a možná ani neví jak moc tě to zasahuje.
Což si tě vybral proto, že jsi ze "třetího světa" aby měl povolnou, poslušnou a závislou partnerku? Tak malé sebevědomí snad nemá, i když z toho co popisuješ se zdá, že se snaží vyhovět očekávání těch ostatních: v Čechách nemůže být nic jiného než chudoba a nuda. Je váš život v Nizozemí opravdu tak bohatý a zábavný nebo se nemohl dívat na studio sport v jeho oblíbenou dobu?
Od hostů v mých apartmánech slyším jen úžas jak je Praha čistá a krásná, jak obrovské jsou obchodní domy s ohromující nabídkou a otevírací dobou. Minulý týden si jedna paní dala práci spočítat kolik druhů chleba se nabízí v Tescu na Národní třídě (nejmenší Tesco tady, pro nepražáky). Takový to na ní udělalo dojem.
Jestli to ten tvůj a jeho kamarádky nevidí, tak to vidět ani nechtějí. S tím se nedá nic dělat. To chce jen čas.

Rena

ahoj Reno,
ja jsem v pohode!!! Chtela jsem se jen podelit s tim jake nazory tady lide mohou mit,ale zas az tak moc me to netrapi,co se meho pritele tyce rika ,ze jsou lide kteri vidi jen to co chteji a ti ze me za rozcilovani nestoji a v tom ma pravdu.
Sice tehdy s tou nudou me taky nastval,mohl prvne rict neco pozitivniho...ale on se tehdy vazne nudil,ja jsem byla tehotna ,nechtela jsem snim ani zajit na pivko protoze mi bylo zle z cigaretoveho koure,proste i se mnou byla hodne nuda to musim uznat takze mu to nemuzu brat za zle.Ale na to jsem upozornovat nechtela, slo me spis o to co mu na to odpovedela jeho maminka.
A navic ja mam vazne uzasneho chlapa.On ma hodne pozitivnich vlastnosti a kritiku od nekoho kdo ho nezna si nezaslouzi!!!
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 17:58   #85
Actief Lid

Nationaliteit:
Nic ve zlém. Nechtěla jsem se nikoho dotknout. Já jen doplatila na to, že jsem se snažila být silná a nedávala na sobě znát jak mi některé poznámky vadí. Málo jsem o tom s tím mým Holandanem mluvila a po letech mne to stálo manželství. Jemu se totiš začalo zdát, že na každém neco vidím a jsem přecitlivělá k podobným výrokům, na "kterých přece nezáleží". Mě se začalo zdát, že brání ostatní a ne mne.:snik:
Také je možné, že jen prostě nebyl tak skvělý jako ten tvůj.
Rena
Rena is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 18:19   #86
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
V poradku, nic se nedeje,chapu te,taky uz jsem takhle jednou narazila s mym ex kvuli kteremu jsem sem prijela,tehdy jsem si hodne na ty poznamky lidi o oostbloku stezovala a on to nesnasel.Nikdy se me nezastal.Je ale pravda ze dokud jsem byla s nim ,tak jsem narazela na same blbce. A od te doby co jsme se rozesli se mi tady libi a mam tu s lidma velice dobre vztahy, okolo sebe mam jenom dobre lidi vcetne sveho partnera.
Oud 15-05-07, 18:34   #87
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
Holky,stejnĚ Jste DobrÉ,Že Jste Šly Tam...a NauČily Se Tu ŘeČ,jÁ MÁm Pocit,Že Se Tohle Nikdy NenauČÍm,i KdyŽ Bych ChtĚla UŽ KvŮli PŘÍteli,mluvÍme Spolu Anglicky,ale Ta ŘeČ MĚ ZajÍmÁ....taky Proto,Že Bychom ChtĚli Spolu DĚti A JÁ Chci Aby Mluvili SamozŘejmĚ I Holandsky

doufám,že to přečtete,měla jsem capslock a nějak to blbne
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 18:47   #88
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Zas az tak tezka rec to neni,ale je pravda ze se to o hodne lip uci kdyz je clovek tady mezi holandanama
Oud 15-05-07, 19:15   #89
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
EJÍSEK schreef:
Bericht bekijken
Holky,stejnĚ Jste DobrÉ,Že Jste Šly Tam...a NauČily Se Tu ŘeČ,jÁ MÁm Pocit,Že Se Tohle Nikdy NenauČÍm,i KdyŽ Bych ChtĚla UŽ KvŮli PŘÍteli,mluvÍme Spolu Anglicky,ale Ta ŘeČ MĚ ZajÍmÁ....taky Proto,Že Bychom ChtĚli Spolu DĚti A JÁ Chci Aby Mluvili SamozŘejmĚ I Holandsky
Ejisku, proc chces TY, aby vase deti mluvily holandsky?
Jestli vase deti budou mluvit holandsky, to bude starost tveho pritele. Ne tvoje. U nas byly casto kvuli tomu hadky.... kdyz jsem mluvila na deti cesky, tak byl muj ex nasr...., ze nam nerozumi. A na to aby se ucil cesky, na to byl moc namyslenej.... naucil se jen par slov, ktery tady radsi nebudu citovat.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-05-07, 19:42   #90
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
no to je pravda,ale když budou děti mluvit holandsky se svým tátou,tak tomu chci taky rozumět ......on mi taky říkal,a proč ty...já se musím učit česky..no..bude to chaos..už to vidím
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels