het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 31-08-06, 21:43   #41
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
... hold si na to budeme muset zvyknout ale ja si zvykat na nudny holandsky zivot teda nechci.
jo to ja taky ne,kdyz vidim totiz moji svagrovou,dela se mi az zle-jedna ma polska znama to vystihla slovem ''ma zlatou klicku''
maj sice super barak,moedrne zarizenej od domaciho kina po fitness a podobne,ale uz 15let tam sedi jako krava,nevystrci paty z baraku,jen kdyz vede deti ze skoly a do skoly a pak jde 2krat tydne na ''schoonmaken '' ,jednou za rok ji jeji manzel jde nekam ''vyvencit'' na veceri a to je vse
navic priteluv bratr je dost na penize,takze od nej nedostava nic,aby treba aspon sama nebo s detma nekam zasla a ze schoonmaken ji nezbyde nic,pac si chudinka musi z toho platit pojisteni a obleceni[/quote]
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 22:18   #42
Actief Lid

Gabina's avatar

Nationaliteit:
Ja jsi vzdy rikam proc to vsechno co mam tady v Holandsku se neda prestehovat do Brna. To by bylo uplne idealni.

Netyka se to jen hmotnych veci ale take: pratele, zamestnani a vsechno ostatni co k zivotu patri. Uz jsem tady 14 let a za tu dobu jsem tady hodne ziskala a bohuzel v cesku hodne ztratila :snik: .
Oud 31-08-06, 22:28   #43
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
margarethe schreef:
I kdyz je pravda ze kdyz jsem v cechach chci do holandska kdyz jsem tu chci zpatky clovek si asi nevybere protoze jak se rika vsude je neco ....... ze se tu lidi neumi tolik bavit jako u nas asi nejsou tak aktivni jako mi cesi ...... ale ja si zvykat na nudny holandsky zivot teda nechci.
Citaat:
Gabina schreef:
Ja jsi vzdy rikam proc to vsechno co mam tady v Holandsku se neda prestehovat do.... To by bylo uplne idealni.
Přesně moje řeč!!!

No aspoň vím, že nejsem jediná kdo občas takhle přemýšlí... jo holky, je to boj Ale s tou zábavou to mám trošku jináč: chodim na pivo jen s čechama/škama . Už asi prostě z prevence... .

Nojo Katy, na tebe tu čekam taky už sto let ... kdy aspoň zas někam vyrazíme, slibotechno? ... ...
Oud 01-09-06, 00:57   #44
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
souhlasim,ta cesta k nam na slezsko je silena..autobusem ani nemluvim..to nemecko se zna nekonecne a jak se vjede do cech,tak se trapim v autobusu 8hodin,ne-li vic... kdyby se tak nemecko dalo zmensit,nebo uplne vymazat
ja vim I WISH!
To ja jsem taky ze Slezska a jezdim domu s kamaradem a jeho ceskou pritelkyni,jezdime to normalne za 8-9 hodin,ale i tak je to Nemecko nekoncici.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 07:33   #45
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
To ja jsem taky ze Slezska a jezdim domu s kamaradem a jeho ceskou pritelkyni,jezdime to normalne za 8-9 hodin,ale i tak je to Nemecko nekoncici.
Jo, tak to je idealni! Akorat ze se mnou se nesmi jet vic jak 120, takze to za tech 8-9 hodin mit nikdy nebudu, i kdybych jela autem!!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 08:45   #46
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Gabis schreef:
Tak to ja z Prahy jsem se najednou ocitla v docela (pro me) malym mestem. Nemuzu si na to porad zvyknout. Ted jsem v Praze na dovce a jsem ve svem zivlu. Nastesti mam pritele (Holandana) ktery se chce se mnou zpatky prestehovat, takze to nebude moc dlouho trvat a jsem v Praze zpatky
Tak to vam preji hodne stesti... hlavne s praci pro pritele. Muj pritel uz v CR 4 roky pracoval,a tudiz je tam docela zvykly, ale to byl projekt a zaucovani ceskych kolegu, ale jeho prace v CR uz skoncila a firma si jej zavolala zpatky do domovske spolecnosti a momentalne nic podobneho nenabizi. Kdyby dal vypoved a hledal si v CR neco jineho, myslim, ze by to slo pekne ztuha, popr. by byl nezamestnany a to bych mu neprala, protoze je ve svem oboru dobry a moc ho to bavi a taky na to dlouho studoval. Krome toho ja bych nas v CR neuzivila, kdezto pritel nas v NL uzivi. Takze je lepsi, kdyz jsem ja nezamestnana tady nez on v CR. Ale ten stesk..... pritel je vetsi "svetak" nez ja, ten si v CR rychle zvykl, ale me to tady potrva pekne dlouho, si myslim....
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 09:28   #47
Actief Lid

Nationaliteit:
Mas naprostou pravdu.V CR z jednoho platu nevim,nevim ale zde to porad jde a tez jsem si nemohla zvyknout a je to jiz lepsi.Zacala jsem chodit plavat,obcas do posilovny,proste kdyz ma clovek co delat,tak na to tak nemysli.A jsem tu jen par mesicu.Takze snad az bude mimco,tak bude jeste lepe.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-09-06, 23:05   #48
VIP Lid

Smajlík_M's avatar

Nationaliteit:
no tady mas dalsi vyjimku: jeste par tydnu a budeme se stehovat zpet do "vlasti"...
a ani nevis jak se tesime
Oud 03-09-06, 18:25   #49
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
no tak to se mate..docela zavidim...ja jen doufam,ze se tam taky nekdy odstehujem,ale v brzske dobe asi tezko...takze nad tim zatim ani moc nepremyslim...ted jsou prednejsi veci tady...
Oud 03-09-06, 19:14   #50
Actief Lid

Nationaliteit:
Almo,
To, co pises, je pravda- ze by to tak pritel mel tezsi, ale zase na druhou stranu si rikam, ze porad se jen upozadovat nema smysl. Ja jsem si taky rikala, ze je lepsi, ze ma praci manzel, ze by to v CR mel tezky, atd atd,ale na druhe strane uz taky vim, ze pokud tu nejsi stastna a styska se ti, tak to bude podle me jen horsi- jsem tu skoro 5 let a pocit domova jsem tu teda neziskala. A to se integruju jak muzu.:-) A ze by partner musel mimo obor? Ja jsem taky musela zmenit obor, tak si rikam, proc bych tim mela prochazet jenom ja. Jasne, ze bych nechtela, aby manzel muset sedet doma nezamestnany jako ja zprvu zde, ale prece jenom... obcas mam pocit, ze my holky z Cech se az zbytecne casto davame na 2. misto....
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels