het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 31-08-06, 13:11   #11
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Mozna mas pravdu. Ale ja to zatim vidim takhle. Takze kdyby se neco stalo a mela bych byt sama bez manzela, tak se vracim. Nic me tu nedrzi.
Mozna taky, ze kdyz ma nekdo deti, ktere jsou tady zvykle, tak tady zustava kvuli nich. V kazdem pripade, kdybych o tom rozhodovala jen ja, tak se taky stehuju do CR, i kdybych tam musela zacit od nuly.
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:24   #12
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Ted text me pripada jako poradna Svejkovina....

Spis se na to clovek musi naucit divat pozitivne. Je pravda, ze je to tu jine, ale jde asi o zvyk. Je fakt, ze pokud si budes rikat kazdy den, ze tohle neni dobry a tamto taky ne, tak se ti to tady zacne protivit.

Nejhorsi jsou zacatky. Bez rodiny, prace, kamaradi...hold veci, ktere ti v CZ pripadaji naprosto normalni a vsedni, ti tu najednou pripadaji moc tezke je dostat.

Ja osobne bych se asi vratila, jen pokud bych tu byla sama.
Já ti nevim, já sem se po těch letech na to asi naučila dívat spíš fakt negativně než pozitivně. Všechno se tady za ty léta taky tak změnilo... to je jasný, že to je všude, ale už mi to tu prostě nějak začíná lízt krkem. Nevim, pamatuju ještě ty dobrý časy, starej dobrej gulden atd.

Ty začátky, teď myslím ty moje, tu asi byly nejlepší. Neměla jsem tu nic a nikoho, ale člověk si to postupem času všechno vybuduje, ostatně jako všude jinde, a může být akorát hrdý na to, že to vše dokázal sám.

Jak už jsem řekla, vrátila bych se hned. Mám v ČR všechno, rodiče, bydlení, kamarády... jenže tady taky + tady mam i práci a přítele. Proč nejde žít na dvou místech... ???
Oud 31-08-06, 13:26   #13
Nieuw Lid

Guapa's avatar

Citaat:
Martina schreef:
Ted text me pripada jako poradna Svejkovina....
Rekla bych 'Cimrmanovina'

Nemyslim si, ze Phoebe se chce bavit o tom, kdo ma duvod se stehovat nebo ne, ale o tom, jestli nekdo sdili stejne pocity... jako stezk apod.

Matka Smolikova se taky nesla rozvadet, kdyz prohlasila; "Ze ja si nevzala Pistu Hufnagla!" ...
Guapa is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:28   #14
Nieuw Lid

Guapa's avatar

Citaat:
Phoebe schreef:
Proč nejde žít na dvou místech... ???
Vis Phoebe, ja bych nejradsi zila na vsech moznych mistech. Procestovala jsem toho tolik, vsude se mi libilo, ale nikde jsem nezustala, az tady. A to jen kvuli manzelovi. V Cechach by se ti mozna libilo, ale po case bys prisla na to, ze to taky neni to pravy orechovy a hledala bys cesticku zpatky
Guapa is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:29   #15
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
komu by se nestyskalo? Jde o to se tim nenechat ovladnout a neidealizovat si tu druhou stranu a hlavne si tim nenechat otravit zivot.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:39   #16
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Guapa schreef:
... V Cechach by se ti mozna libilo, ale po case bys prisla na to, ze to taky neni to pravy orechovy a hledala bys cesticku zpatky
Tak v tom máš právě asi uplnou pravdu... v Čechách by mě to bavilo asi jenom chvilku. To je strašný, víte co já si tak občas říkám?: Proč není ta cesta alespoň o půlku kratší... safra...
Oud 31-08-06, 13:41   #17
VIP Lid

barbie's avatar

Blby tema.
Radsi na to nemyslet. :snik:

Vratit se nemuzu kvuli detem. A nebyla by to sranda ani pro me. Kdyz jsem v Cesku, tak porad srovnavam... asi bych tam taky nebyla spokojena.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:50   #18
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Víte, já vám něco řeknu. Nikdy jsem tyhle blbý pocity neměla, vždycky jsem byla všude spokojená, jak v ČR tak v NL, ale...

Od tý doby co tu mám přítele, (paradoxně) zatvrzelýho českýho vlastence, kterej mi furt rve do hlavy, že v česku je vše lepší a v česku tak a onak a tam je tuto lepší a táleto lepší... jeho táta vaří knedlíky a omáčky atd. tak se mi ty city prostě nějak derou do hlavy.

Co jsem v NL, českýho jídla jsem ani nepozřela, jenom na návštěvě v čechách, nikdy jsem tu ani nevyhledávala český lidi... moji čtyři přátelélé které tu mám (3 češi a jedna češka) spadli takříkajíc z nebe, ale prostě od doby co jsem začala se svým přítelem... tak já nevim, asi mi to vtloukl do hlavy, že je to u nás opravdu lepší...

Sama bych asi řekla než lepší, jiný, jednodušší...
Oud 31-08-06, 13:53   #19
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
vymen pritele a budes zas spokojena :-)
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-08-06, 13:53   #20
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Phoebe schreef:
Víte, já vám něco řeknu. Nikdy jsem tyhle blbý pocity neměla, vždycky jsem byla všude spokojená, jak v ČR tak v NL, ale...

Od tý doby co tu mám přítele, (paradoxně) zatvrzelýho českýho vlastence, kterej mi furt rve do hlavy, že v česku je vše lepší a v česku tak a onak a tam je tuto lepší a táleto lepší... jeho táta vaří knedlíky a omáčky atd. tak se mi ty city prostě nějak derou do hlavy.

Co jsem v NL, českýho jídla jsem ani nepozřela, jenom na návštěvě v čechách, nikdy jsem tu ani nevyhledávala český lidi... moji čtyři přátelélé které tu mám (3 češi a jedna češka) spadli takříkajíc z nebe, ale prostě od doby co jsem začala se svým přítelem... tak já nevim, asi mi to vtloukl do hlavy, že je to u nás opravdu lepší...

Sama bych asi řekla než lepší, jiný, jednodušší...
Na tom neco bude. Taky jsem o tom nikdy nepremejslela..... do ty doby, nez jsem narazila na tohle forum.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels