![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Ty otazky co Anavi dostava znam taky, ve stejnem poradi - az na tu posledni. Casto slysim; "Jeee, ze se ti chce zit tady v Holandsku kdyz pochazis z tak hezke zeme."
a co me tu prijemne prekvapilo? - cyklostezky,usmevavi prodavaci,kavarny,hospody,restaurace,jidlo pro vegetariany,ciste vlaky,upravene zahrady...
|
|
|
#12 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
No, to ani neni nutne, protoze pri otazce c.2 odpovidam :"veel te lang,14 jaar". Bez urazky a vse rikajici.
|
|
|
#14 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
U nas v CR jsou jenom nekde, ale dojet z mesta do dalsiho mesta se musi po spolecne ceste s autama, - jo a to kdyz projede nakl. auto nebo autobus, tak me chyta balanc a malem padam do prikopy. Kdezto tady maji cyklisti hezky svou oranzovou fietspad a to je daleko lepsi bicyklovani! Akorat me na druhou stranu stve, ze po tech fietspad nekdy jezdi smradlave skutry, to bych zakazala. At si dou mezi auta....jsou to prece taky motoristi :-)![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Volwaardig Lid
|
S tema stezkama mate pravdu,to je uplny bajo,jen ty prasteny cyklisti na silnicich vyvadej uplny nocni mury!divim se ze jsme jeste nekoho neprejela
Neco takovyho zkuste v Cechach a nekdo vystoupi z auta a zkopne Vas z kola Moje segra jednou prijela ubrecena,ze na ni chlapek rval,ze je krava,kdyz prejizdela prechod pro chodce na kole![]() A co je tu fajn,ikdyz je provoz jako blazen,tak nikdo na tebe netroubi,netluce se do hlavy,nenajizdi i kdyz treba udelas chybu.Jsou lepsi a ohleduplnejsi ridici. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Lid
|
A co je tu fajn,ikdyz je provoz jako blazen,tak nikdo na tebe netroubi,netluce se do hlavy,nenajizdi i kdyz treba udelas chybu.Jsou lepsi a ohleduplnejsi ridici.
Jo,tak to je fakt.Mam tri dabliky a kdyz spolecne nekam vyrazime,stoji to za to je vsechny kaucovat a hlavne kocirovat to jejich cyklo "neumeni". Kazdopadne holandany v tomhle chvalim,to je supr,ja obcas taky v tom vsem spechu tvorim svoje pravidla,ale zatim mi to kazdy odpustil a jeste me nechal pri me udajne pravde.Kazdopadne je fakt,ze jsou desive zvedavi.Stale kladou otazky typu: Jak je?Co noveho? - a to vedi moc dobre,ze me dny jsou absolutne stereotypni, Libi se ti tady?No,nekdy uz mi to leze krkem,ale tak cizinci musi mit to same u nas v Cechach. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderator
|
Jak je vidět, tu a tam se skoro nadšeně odbočuje od původního tématu a tu se chválí cyklostezky, tam se mluví o možném návratu do Čech..
Pokuste se, příští účastníci přehlídky prvních dojmů, se této myšlenky držet, je zajímavá, hlavně tím opravdu prvním, či prvním důležitým dojmem při příjezdu do Holandska, nebo brzy po této události. Já sám mám na dobu mého seznámení s Holandskem hodně vzpomínek. První slovo, které jsem potkal, když jsem stopem přijel z Finska, bylo UIT na dálnici. Ujt ujt jsem si říkal a neuměl jsem si to slovo umístit. Autem jsem v té době nejezdil a sjíždět z dálnice? Jak to vypadá, co se na to musí dělat? No UIT UIT. Ale jeden z nejmohutnějších zážitků, který má něco společného s mým příjezdem do Holandska, bylo získání dokumentu který přikládám. Jsem uznaný a přijmutý uprchlík! Následuje pas (cestovní dokument bez národního příslušenství) ve kterém stojí, že s touto knížečkou mohu cestovat po-celém-světě. Je tady, na tomto fóru někdo, kdo to zná, či dokonce zažil? Nebo si to aspoń z vyprávění dokáže představit, jak krásné to tehdy bylo? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
Tak ja bych se k tomuto tematu pridala. Mile me prekvapilo, jak se lide na sebe proste usmivaji. Kdyz si predstavim rano v Cechach, vsichni jeste polospici do prace 4,30-5,00...tady se ty lidi kolem sebe divaji a usmeji, to se mi moc libi.
Co nemohu opravdu vystat je troubeni, kdyz se jede z navstevy...je jedno, jestli je 2h rano nebo tak...proste des a bes... A jeste pridam dnesni prihodu. Jela jsem autem a musela jsem prudce zabrzdit, protoze se prede mnou take brzdilo. Pak jsem uslysela nejake troubeni, na coz jsem nereagovala a pak jsem zjistila, ze me sleduje auto az do cile, kam jsem jela. Tam jsem se dozvedela, ze jsem ho nabourala. Ze mi auto sjelo vlastne dozadu a poskodila jsem mu naraznik z umele hmoty. Muzu rict, ze jsem necitila zadny dotek,nebyla jsem si vedoma, ze bych neco provedla. Byla jsem uplne sokovana. No, kdyz jsem pochopila, co dva pani vlastne po me chteli, zacala jsem se branit tim, ze meli udrzovat dostatecnou vzdalenost za mnou atd., ze jsem zarucene nepopojela o 2metry nebo tak-jsem byvala profesionalni ridicka a zkusenosti mam az az...po par vetach se odporouceli..jeste ted mi beha mraz po zadech..nechapu, ale zazitek to prijemny nebyl... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
Jinak je fakt, ze tady se lidi vice usmivaj a taky porad na sebe mavaj. Ale casto je to jen pretvarka. |
|
|
|
|