![]() |
|
|
#21 |
|
Actief Lid
|
Mne se taky libilo, ze se lidi vice usmivaji, ale po case mi ta pretvarka docela zacina lizt na nervy... A jizda ve vlaku je teda zazitek pro silne nervy (jezdim denne 70 km do prace, tak vim, o cem mluvim)- zde plati jina pravidla:
1/ zasadne si sednete na misto k ulicce a tasku si dejte na misto k oknu, to si jen tak vedle vas nikdo nesedne 2/ kdyz si nekdo prisedne, tak se ani nezepta a sedne si vam malem na tasku- uz kolikrat jsem sotva stacila odstranit kabelku aby si mi na ni dotycny nesedl 3/ nohy si dejte na protejsi sedadlo (ti slusnejsi si je podlozi novinami) 4/ pri nastupu do vlaku se cpete, cpete a cpete.:-) 5/ deti litaji po celem vlaku a rvou jak na lesy a pokud se nad tim pozastavite, tak jste divny vy 6/ nikdo, ale vubec nikdo nepouziva kapesnik, takze vzdy poznam dle popotahujiciho davu, ze se blizi podzim.... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Actief Lid
|
Teda Klarko, to je sila. I to, ze jezdis denne tolik kilometru. Jsem tady tretim rokem, ale na tohle dojizdeni si asi nebudu moct nikdy zvyknout. Jezdim prevazne autem nebo na skutru a nedavno jsem si vsimla, ze zacinam mit skoro fobii z preplnenych dalnic...vychova deti tady je katastrofalni...nedokazu pochopit, co je vsechny k tomu vede a pritom jim to deti v pozdejsim veku taky davaji citit, zadny respekt atd...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Actief Lid
|
Ted prevezmu roli Punka - v teto rubrice to je o tom, co nas mile prekvapilo.
![]()
|
|
|
#25 |
|
Volwaardig Lid
|
A zpet k tematu: Co se mi libi v Holandsku? Z tech materialnich veci velky pocet restauraci z celeho sveta. Sobotni trh, ktery je pastvou pro oci, kytky, ovoce, zelenina, ryby . . . pohadka. Upravene zahrady, krajina s mlyny a farmami. Vrele doporucuju vylet do Giethoorn, jinak se tomu rika holandske Benatky, mestecko na vode se spoustou krasnych domecku a zahrad.
Co se tyka zivotniho postoje oslovil me jejich aktivni zpusob reseni problemu. V mem puvodnim prostredi (moje ceska rodina) prevlada spis pasivni stezovani. Zatimco tady se problem analyzuje a potom se hleda jeho reseni. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Volwaardig Lid
|
A mi se jeste libi -teda tomu jsem dosla az po nejakem case pobytu, ze se tady rano dlouho spi....
asi to pak souvisi s tim nenucenym usmevem.... boze kde jsou ty rana, kdy jsem vstavala o pul 6, abych byla pred 7. v praci.... to se pak clovek zacne usmivat pred padla, co???? proto se take cele holandsko usmiva, az je to nekdy vesele.A TAKE ME PREKVEPILO, ZE OBCAS NEVI, KDE JE SLOVENSKO!!!!, ja vim, jsme mala zeme, ale ne mensi nez NL! |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
|
Pozor na to vstavani. Kdyz se v cesku a kor na slovensku, ktere je jeste vychodnejc rozedniva je NL jeste tma jak v pytli. Tady se zije podle hodinek zhruba o hodinu pozdjec, ale ten rozdil mezi rozednivanim je taky zhruba hodina.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
Dneska jsem si opet vzpomela, jak jsem byla potesena, ze tu maji taky samolepici postovni znamky
. Zvlaste v tuto rocni dobu! Nevim, jak je to v CR ted, ale pred lety, kdyz se posilaly firemni pranicka na poste, byly ty znamky pouze nalizovaci Nekteri stastlivci vyfasovali mokrou houbicku, nekteri museli bohuzel pouzit vlastni jazyk ![]()
|
|
|
|
#29 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
Klarko presne vim o cem mluvis, vlakem jsem jezdila kazdy patek z Amstrdamu do Heerlenu (250km) a nedele zpet a bylo to peklooo, presne jak popisujes ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
No, ted jak jsou ty virozy, je to fakt zas sila.:-) Ja uz jsem na to popotahovani fakt nejak vysazena, ze uplne nadskakuju, to je snad nejaky neuroticky tik ci co.;-) |
|
|
|
|