Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Ostatní
Cizinci vidí Èechy jako venkovany vyrábìjící hlavnì olej

Cizinci vidí Čechy jako venkovany vyrábějící hlavně olej

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 27-03-07, 20:16   #51
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Neda mi to abych nereagovala. I kdyz mi Holandsko zrovna k srdci neprirostlo, davam tvym tchynorodicum za pravdu. My to vidime jinak, protoze jsme se v Cesku narodili. Nevim, jak jsi v Holansku dlouho a jak casto jezdis do Cech, ale ja pokazdy, kdyz tam prijedu, tak mi to tam prijde divny. Byly doby, kdy jsem v Cechach nebyla treba dva roky a to jsem se pak teprve zhrozila!

Podivej se treba jednou nahoru na ty opryskany baraky a okna, ktery nevidely 30 let lak nebo na ty diry v chodnicich a silnicich. A do ceskyho vlaku uz me nikdo nedostane, clovek aby se tam bal na neco sahnout, aby nedostal zloutenku a ten smrad (smes rizku, burtu a piva). Obchodni centra jsou sice hezky, ale patri zahranicnim firmam, ktery se u nas roztahujou, protoze jsou tam levny pozemky a neplati dane. Jinak ve mestech je to jen samy sekac nebo vietnamsky obchod.
Jediny, co je trochu na urovni, je centrum Prahy. Ale ty sidliste, ktery vybudovali komousi, jsou jedno velky ghetto.
Ja mam rada svy mesto - Plzen, protoze jsem se tam narodila a mam na nej krasny vzpominky, ale kazdej turista se musi zakonite leknout ty spiny a prachu. Tri fabriky temer v centru mesta (Skodovka, pivovar a papirna) taky zrovna na krase nepridaji.
A kdyz pojedes dal na sever, treba do Krkonos, je to cim dal tim horsi. Jakoby se tam zastavil cas.

Tak bych mohla pokracovat, napr. o socialnich jistotach... to je kapitola sama pro sebe. K tomu se v Cesku asi nedopracujou nikdy.

samozrejme mam rada zemi,kde sem se narodila a vzpominky za 20let nikdo nevymaze zakladku,kalby s kamaradkama , stredni skola ,prvni lasky atd atd

ale bohuzel ma Barbie pravdu
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-07, 15:15   #52
goddart
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
samozrejme mam rada zemi,kde sem se narodila a vzpominky za 20let nikdo nevymaze ale bohuzel ma Barbie pravdu
K tomuto se rada pripojuji... Po hmotne strance je v Cesku porad co dohanet, ale zase na druhou stranu, v holandske hospode se clovek nikdy tak nezasmeje a nepobavi jak v te ceske. S Holandanama sice moc sranda neni, ale zase se mi u nich libi jejich profesionalni pristup v praci, drzi si od sebe trosku odstup. V Cesku je to vsecko moc kamaradickovske a to taky neni dobry...
Oud 28-03-07, 16:23   #53
Alma
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
A co se tyce Ceska a Holandska, my je mame co dohanet ve sluzbach, jako je ochota prodavacu, vazeni si zakaznika a podobne.
Ja to taky nemam rada, jak jsou v CR protivne prodavacky nebo kdokoli jiny ve sluzbach, ale myslim ze ti lidi jsou namistrovani, protoze maji malou vyplatu, za kterou si skoro nic nekoupi krome zakladnich veci a jeste sef(-ova) je debil... V Cesku ma hodne nadrizenych sklon k tomu delat ze sebe neco vic a buzerovat, to tady, co vim treba i od pritele, si sef neziskava respekt buzeraci, ale zkusenostmi, vedomostmi a slusnym chovanim k zamestnancum... v Holandsku jsem jeste nikoho neslysela si stezovat na sefa, ani ja nemusim, ten muj je uplne v pohode, zato v CR si stezoval skoro kazdy, ostatne ja taky!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-07, 16:34   #54
goddart
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
v Holandsku jsem jeste nikoho neslysela si stezovat na sefa, ani ja nemusim, ten muj je uplne v pohode, zato v CR si stezoval skoro kazdy, ostatne ja taky!
Jj, presne moje rec, profesionalni pristup v pracovnich vztazich - to je v Cesku zatim velka neznama...
Oud 28-03-07, 19:58   #55
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
S Holandanama sice moc sranda neni, ale zase se mi u nich libi jejich profesionalni pristup v praci, drzi si od sebe trosku odstup. V Cesku je to vsecko moc kamaradickovske a to taky neni dobry...
no nevim nakolik je dobry drzet si odstup... osobne bych trochu srdecnosti vitala... nic proti holandanum, ale neprije vam ze se vsechny hovory tocej jenom kolem penez? kolik kdo vydela, kdo je jak bohatej, kdo si muze co dovolit a prvni otazka kterou slysim kdyz si neco koupim je ne kde jsem to koupila anebo ze je to pekny, ale kolik to stalo... prijde mi ze holandan posoudi jestli se mu vec libi nebo ne teprve az kdyz vi kolik to stalo...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-07, 20:01   #56
goddart
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
no nevim nakolik je dobry drzet si odstup...
No vsak ja mluvim pouze o vztazich v praci Mozna se Holandani i v soukromi ridi tim, ze dobre ucty delaji dobre pratele .
Oud 29-03-07, 09:06   #57
Mishka
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
no nevim nakolik je dobry drzet si odstup... osobne bych trochu srdecnosti vitala... nic proti holandanum, ale neprije vam ze se vsechny hovory tocej jenom kolem penez? kolik kdo vydela, kdo je jak bohatej, kdo si muze co dovolit
To je fakt, v Cechach jsou penize pri hovorech 'tabu' . Ale jen proto, ze si tam lidi vsechno zavidi! Aby se clovek pomalu citil provinile, ze ma vetsi plat...
Oud 29-03-07, 20:25   #58
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Bericht bekijken
To je fakt, v Cechach jsou penize pri hovorech 'tabu' . Ale jen proto, ze si tam lidi vsechno zavidi! Aby se clovek pomalu citil provinile, ze ma vetsi plat...
me osobne vecny hovory o penezich unavujou.... prijde mi ze at uz zacne rozhovor jakkoliv skonci to u penez.... jako kdyby na svete neexistovalo nic dulezitejsiho...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-03-07, 22:28   #59
lenka.ms
Nieuw Lid

Nationaliteit:
:)

Jooo tak to ja jsem jedna (mozna jedina) z tech co nedaji na ten rizek v chlebu doputit .... na cestu vlakem ...busem..letadlem... vdycky jsem byla tak rada ze mi jich par mamca udela na cestu ... No uz se tesim na priste.. Pamatuju jak sem takhle jela busem do NL a nemela sem s sebou rizky a typek predemnou si to tam pekne rozbalil ve velkym ..uz nikdy nechci zazit ty sliny a tichou zavist
Vsak takhle to mam nauceny uz od skoly a cesty typu *skola v prirode*a nedam nedam a nedam dopustit
Jsem hladova ceska
lenka.ms is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-04-07, 20:35   #60
Alma
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
lenka.ms schreef:
Bericht bekijken
Jooo tak to ja jsem jedna (mozna jedina) z tech co nedaji na ten rizek v chlebu doputit .... na cestu vlakem ...busem..letadlem... vdycky jsem byla tak rada ze mi jich par mamca udela na cestu ... No uz se tesim na priste.. Pamatuju jak sem takhle jela busem do NL a nemela sem s sebou rizky a typek predemnou si to tam pekne rozbalil ve velkym ..uz nikdy nechci zazit ty sliny a tichou zavist
Vsak takhle to mam nauceny uz od skoly a cesty typu *skola v prirode*a nedam nedam a nedam dopustit
Jsem hladova ceska
Uz chybi jenom termoska!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed