![]() |
|
|
#91 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
No to je fakt. Uz jsem taky slysela nazor v CR, ze "tam by makal JEN Ukrajinec" ap. Hruza, des... |
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
Nebo treba kamaradi, kteri byli v Praze a na Sumave, ale kde lezi Cesko fakt nevedeli a byli hrozne prekvapeni, ze treba vim, ze Pariz je hl. mesto Francie - ze by opravdu nemeli zemepis?Nebo obchodni partner mi volal, ze kdyz uz jede k nam, ze by se stavil u znameho v Kyjeve - trochu z ruky, ze ![]() |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Nieuw Lid
|
To mam docela sok kdyz to ctu. Me prave pripada, ze v Cechach si vsichni povidaji o penezich, kolik co stoji, pokazdy se te nekdo pta, kolik vydelavas. To tady v Holandsku je to podle me (alespon tady na severu) uplne jinak. Nikdo se te nezepta (vetsinou) na to, co vydelavas. Protoze je to proste neslusny, a maji pravdu.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Lid
|
Ja chodim ma kurz holandstiny a muzu rict ze lidi z ostatnich zemi v tom taky maji zmatek.Armenka se me ptala odkud jsem a pak rekla: "No to jsme sousedky". Takze Armenie sousedi s CR.
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Nieuw Lid
|
To je to jejich setreni
.Byla jsem tam na stazi a v kancelari bylo 17 stupnu a vsichni chodili v kratkym tricku. Ja jsem u pocitace mrzla. Zminila jsem to v bakalarce a i kdyz jsem psala o nizozemskem skolstvi, tak se polovina obhajoby tocila okolo "netopeni" . Profesor, ktery me "zkousel" - bydli se zenou - ceskou - v Cechach. Rikal, ze se mu stalo, ze mu behem tri let 3x menili plynomer, protoze si mysleli, ze je rozbity. ![]() |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Moderator
|
V Holandsku se hodně mluví o penězích, stejně jako v Česku, ale ne o tom, co kdo vydělává, to je tady prostě tabu.
Zrovna tak se blbě mluví o tom, kdo kterou politickou stranu volí. A to topení: nejde o šetření, zas tak šetrní holanďani nejsou. Holanďani prostě víc snesou. Já bych to obrátil: snad každý Čech, kromě mé mámy, musí mít v obýváku 26 stupňů, v ložnici taky tolik, pokud možno. Já, kterému v obýváku stačí 21 stupňů, jsem v tomto směru v Holandsku nikdy neměl problémy. A pár let už tady jsem. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Actief Lid
|
A ja bych snad jeste k Pepove prispevku dodala jen to, ze pokud ma clovek vlastni bydleni, tak se ma co otacet a trocha te setrivosti je opravdu na miste. Nevim, jak to mate s vedenim domacnosti zarizene vy , mile damy, ale kdyz vam na konci topne sezony prijde ucet s nedoplatkem nekolika set euro, asi vam uz moc do smichu nebude.
![]()
|
|
|
|
#100 |
|
Actief Lid
|
Tak s topenim se k vam taky pridam, souhlasim, ze kdyz clovek dostane ucet za topeni, tak si priste poradne rozmysli, jestli doopravdy musi mit tech 26 st. v obyvaku.
A myslim si ,ze to neni jen v setrivych Holandanech, vyrazte do Anglie a uvidite, jak je to tam s ustrednim topenim a vytapenim v zime. Na druhou stranu- otuzilost je dobra a tady se zase nepestuji chripkove epidemie tak jako v Cechach!!! Tak jak to s tim topenim pak asi bude?... |
|
|
|