het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 12-04-07, 09:18   #91
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Lisa F. schreef:
Bericht bekijken
Bohužel je to podle mě tak, že všechno co tady popisujete o Holanďanech platí i pro Čechy vůči lidem z východu. Mám tu v Praze kamarádku Moldavanku a ta má z Čechů hodně podobné pocity jako vy z Holanďanů. Taky ji tady berou jako druhořadou občanku a mezi Češkami nemá žádné kamarádky. Proto bych si nedělala iluze, že jenom Holanďani mají zkreslené představy o životě v jiných zemích. Tady je to úplně stejné, jen vůči třeba Ukrajincům, Moldavanům apod. Tím nechci naznačit, že Holanďani jsou svatí nebo tak, jen že Češi se chovají dost podobně.

No to je fakt. Uz jsem taky slysela nazor v CR, ze "tam by makal JEN Ukrajinec" ap. Hruza, des...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-01-08, 20:08   #92
Nieuw Lid

Avondster's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Ja to Holandanum nezazlivam, jen mi vadi, kdyz se me ptaji jestli mluvim rusky a kde ze to Cesko teda je. To nemate ve skole zemepis??? Ale ptat se lidi v Cesku na ulici kde presne lezi Holandsko to si taky netroufam. Jak jsem psala predtim, nemuzu rict (za sebe) ktera zeme je lepsi, vsude je neco.
Ale obcas je na tom i neco pozitivniho a hodne se zasmejete. Kdyz jsem tam byla poprve na vymennem pobytu, tak mi ukazovali, kde se zapina televize

Nebo treba kamaradi, kteri byli v Praze a na Sumave, ale kde lezi Cesko fakt nevedeli a byli hrozne prekvapeni, ze treba vim, ze Pariz je hl. mesto Francie - ze by opravdu nemeli zemepis?

Nebo obchodni partner mi volal, ze kdyz uz jede k nam, ze by se stavil u znameho v Kyjeve - trochu z ruky, ze
Avondster is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-01-08, 20:12   #93
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Bericht bekijken
To je fakt, v Cechach jsou penize pri hovorech 'tabu' . Ale jen proto, ze si tam lidi vsechno zavidi! Aby se clovek pomalu citil provinile, ze ma vetsi plat...
To mam docela sok kdyz to ctu. Me prave pripada, ze v Cechach si vsichni povidaji o penezich, kolik co stoji, pokazdy se te nekdo pta, kolik vydelavas. To tady v Holandsku je to podle me (alespon tady na severu) uplne jinak. Nikdo se te nezepta (vetsinou) na to, co vydelavas. Protoze je to proste neslusny, a maji pravdu.
veruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-01-08, 08:18   #94
Lid

petulka's avatar

Nationaliteit:
Ja chodim ma kurz holandstiny a muzu rict ze lidi z ostatnich zemi v tom taky maji zmatek.Armenka se me ptala odkud jsem a pak rekla: "No to jsme sousedky". Takze Armenie sousedi s CR.
petulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-01-08, 13:04   #95
Actief Lid

Lesněnka's avatar

Nationaliteit:
A tak si to každý vyloží po svém - jeden jako neslušné, druhý jako divné. Ale že by Holandany nezajímalo, co kolik stojí, tak to pr.
Lesněnka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-01-08, 21:03   #96
Nieuw Lid

Avondster's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
zavirani topeni je snad narodni sport
To je to jejich setreni .
Byla jsem tam na stazi a v kancelari bylo 17 stupnu a vsichni chodili v kratkym tricku. Ja jsem u pocitace mrzla.
Zminila jsem to v bakalarce a i kdyz jsem psala o nizozemskem skolstvi, tak se polovina obhajoby tocila okolo "netopeni" . Profesor, ktery me "zkousel" - bydli se zenou - ceskou - v Cechach. Rikal, ze se mu stalo, ze mu behem tri let 3x menili plynomer, protoze si mysleli, ze je rozbity.
Oud 25-01-08, 21:04   #97
Nieuw Lid

Avondster's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken
To mam docela sok kdyz to ctu. Me prave pripada, ze v Cechach si vsichni povidaji o penezich, kolik co stoji, pokazdy se te nekdo pta, kolik vydelavas. To tady v Holandsku je to podle me (alespon tady na severu) uplne jinak. Nikdo se te nezepta (vetsinou) na to, co vydelavas. Protoze je to proste neslusny, a maji pravdu.
Souhlasím.
Oud 25-01-08, 22:44   #98
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
V Holandsku se hodně mluví o penězích, stejně jako v Česku, ale ne o tom, co kdo vydělává, to je tady prostě tabu.
Zrovna tak se blbě mluví o tom, kdo kterou politickou stranu volí.
A to topení: nejde o šetření, zas tak šetrní holanďani nejsou.
Holanďani prostě víc snesou. Já bych to obrátil: snad každý Čech, kromě mé mámy, musí mít v obýváku 26 stupňů, v ložnici taky tolik, pokud možno. Já, kterému v obýváku stačí 21 stupňů, jsem v tomto směru v Holandsku nikdy neměl problémy. A pár let už tady jsem.
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-01-08, 12:20   #99
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
A ja bych snad jeste k Pepove prispevku dodala jen to, ze pokud ma clovek vlastni bydleni, tak se ma co otacet a trocha te setrivosti je opravdu na miste. Nevim, jak to mate s vedenim domacnosti zarizene vy , mile damy, ale kdyz vam na konci topne sezony prijde ucet s nedoplatkem nekolika set euro, asi vam uz moc do smichu nebude.
Oud 26-01-08, 13:35   #100
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak s topenim se k vam taky pridam, souhlasim, ze kdyz clovek dostane ucet za topeni, tak si priste poradne rozmysli, jestli doopravdy musi mit tech 26 st. v obyvaku.
A myslim si ,ze to neni jen v setrivych Holandanech, vyrazte do Anglie a uvidite, jak je to tam s ustrednim topenim a vytapenim v zime.
Na druhou stranu- otuzilost je dobra a tady se zase nepestuji chripkove epidemie tak jako v Cechach!!!
Tak jak to s tim topenim pak asi bude?...
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels