het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 09-04-07, 14:21   #81
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Gambrinus schreef:
Bericht bekijken
Tak se mam asi na co tesit... v lete se budu stehovat do Prahy na studium.
Uvidim jak to tam bude v ty rozvojove zemi.
Nastesti se na prvni mesice muzu nastehovat k rodine, ale co bude potom... kdopa to vi.
To aby sis uz poridil kalasnikov, aby te tam neroztrhali medvedi...
Oud 09-04-07, 19:40   #82
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
A nikoho to nezajima. Kdyby chteli do vetsiho, tak si musi koupit a to jde asi dost tezko, kdyz je na matersky. Tady oproti tomu dostanes tak velky byt, na jaky mas narok, t.j. pocet osob = pocet pokoju +1. Do mensiho te nedaji ani nahodou. A navic pak platis najem, ktery je primereny tvemu prijmu.
Kde se tyhle byty zadarmo rozdavaj? ze bysme se taky prihlasili protoze pak fakt nechapu proc si tu lidi vlastne byty kupujou...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-04-07, 20:35   #83
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Jenom jsem chtela reagovat, protoze mam pocit, ze spousta prispevku tady na foru mluvi o situaci v CR tak, ze mi to obcas prijde, ze pisi o nejake rozvojove zemi.
No mi hlavne vadi, ze nekteri Holandani jsou presvedceni, ze ta rozvojova zeme jsme.... Uz jsem se setkala s pripominkami typu: "To tam urcite nemate", nebo "Muzes si ty ruce v teple vode i oplachnout, ne jenom namydlit, protoze U NAS NA TO MAME!" a to nekecam, - a nedali si vysvetlit, ze ja si ty ruce oplachuju vzdycky ve studene, protoze je mi to prijemnejsi na kuzi...., oni to berou jako znamku "armoede". Ne.a.er se potom a nekritizuj popotahovani! - to je aspon takove zadostiucineni..... A kdyz jim zas reknu, ze bych si nic nekoupila z rommelmarktu, protoze mam radsi nove veci a ne po buhvikom, tak se na me divaji jakoze rozhazuju nebo co....
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-04-07, 08:55   #84
Actief Lid

Nationaliteit:
Kazda zeme na svete na neco. Ja za sebe nemuzu rict, jestli je lepsi NL nebo CR. Jasne, ze se mi po Cesku styska, je to moje rodna zeme, takze i trocha nostalgie tu je. Ale objektivne, v NL je vyssi zivotni uroven. To jak se kdo citi je jina vec. A jestli se nekdo z holandanu citi byt neco vic nez cech je to jeho vec a muzu si o nem myslet, ze je to idiot. Ale co mi vadi vic, je kdyz lidi co se odstehovali plivou na Cesko. Rict, ze v Cesku je jina zivotni uroven je neco jineho, nez vykladat, jak je to tam hrozny a jak si zaprdeni Cesi bali rizek. Me vadi, ze vetsina cechu nema narodni hrdost. Mozna jenom, kdyz hokejisti vyhrali Nagano.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-04-07, 10:15   #85
Actief Lid

David Beliën's avatar

Nationaliteit:
to je blázny

Nevím proc prave. Hodne krát lidi tady v Holandsku me zeptaly jak to chody v Cechach. Az ja reknu v Cechach mas vsechno co mame tady i víc níkdo to veri.... Ale to jsou Holandany.... my jsme syrovy hlavy, a jako Leerdammer mame víc diry nez syr. My myslime jsme nejlepsi v svete, a CZ je Chudy Vychodny Blok....

Ja jsem Holandan, ale myslim uplne obracenej.... Ja nerozumim proc Cechy chteji do Holansko...?

P.S. Nizozemcy delaji hlavne brambory...
David Beliën is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-04-07, 12:36   #86
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
David Beliën schreef:
Bericht bekijken
Nevím proc prave. Hodne krát lidi tady v Holandsku me zeptaly jak to chody v Cechach. Az ja reknu v Cechach mas vsechno co mame tady i víc níkdo to veri.... Ale to jsou Holandany.... my jsme syrovy hlavy, a jako Leerdammer mame víc diry nez syr. My myslime jsme nejlepsi v svete, a CZ je Chudy Vychodny Blok....

Ja jsem Holandan, ale myslim uplne obracenej.... Ja nerozumim proc Cechy chteji do Holansko...?

P.S. Nizozemcy delaji hlavne brambory...
Diky .

My jsme se vetsinou zamilovaly do holandana.
Oud 11-04-07, 16:42   #87
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
No mi hlavne vadi, ze nekteri Holandani jsou presvedceni, ze ta rozvojova zeme jsme.... Uz jsem se setkala s pripominkami typu: "To tam urcite nemate", nebo "Muzes si ty ruce v teple vode i oplachnout, ne jenom namydlit, protoze U NAS NA TO MAME!" a to nekecam, - a nedali si vysvetlit, ze ja si ty ruce oplachuju vzdycky ve studene, protoze je mi to prijemnejsi na kuzi...., oni to berou jako znamku "armoede". Ne.a.er se potom a nekritizuj popotahovani! - to je aspon takove zadostiucineni..... A kdyz jim zas reknu, ze bych si nic nekoupila z rommelmarktu, protoze mam radsi nove veci a ne po buhvikom, tak se na me divaji jakoze rozhazuju nebo co....
to ses jak ja-ja taky nerada kupuju neco z druhy ruky-mozna tak treba nabytek,shaneli sme skrinku a tu sme treba koupili,ale vubec ne obleceni a takovy veci fuj. a vubec bych nekoupila neco z druhy ruky diteti-kocarek,obleceni,hracky ...
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-04-07, 08:45   #88
Actief Lid

David Beliën's avatar

Nationaliteit:
divnej

To bylo ale unikat.... takovy clovek asi nebylo za obecny hranice...

Ale mas pravdu.... hodne Holandany mysleji Ceska je rozvojova zeme... blbcy....

David Beliën is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-04-07, 09:03   #89
Actief Lid

Nationaliteit:
Bohužel je to podle mě tak, že všechno co tady popisujete o Holanďanech platí i pro Čechy vůči lidem z východu. Mám tu v Praze kamarádku Moldavanku a ta má z Čechů hodně podobné pocity jako vy z Holanďanů. Taky ji tady berou jako druhořadou občanku a mezi Češkami nemá žádné kamarádky. Proto bych si nedělala iluze, že jenom Holanďani mají zkreslené představy o životě v jiných zemích. Tady je to úplně stejné, jen vůči třeba Ukrajincům, Moldavanům apod. Tím nechci naznačit, že Holanďani jsou svatí nebo tak, jen že Češi se chovají dost podobně.
Oud 12-04-07, 09:16   #90
Actief Lid

Nationaliteit:
To je pravda, my o tech zemich z vychodu nic moc nevime, ale myslime si, ze jsou rozhodne horsi nez Cesko. A pritom napr.Estonsko je na tom ekonomicky velice dobre. Ja to Holandanum nezazlivam, jen mi vadi, kdyz se me ptaji jestli mluvim rusky a kde ze to Cesko teda je. To nemate ve skole zemepis??? Ale ptat se lidi v Cesku na ulici kde presne lezi Holandsko to si taky netroufam. Jak jsem psala predtim, nemuzu rict (za sebe) ktera zeme je lepsi, vsude je neco.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels