het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 04-04-07, 07:45   #61
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Jeste jem vypozorovala, ze jsem tady vsude, kde se objevim, snad ja jedinej exot, kdo pouziva KAPESNIK! Zbytek proste nesmrka ale potahuje..... Znate to taky? Co je to proboha za zvyk????
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-04-07, 08:01   #62
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Jeste jem vypozorovala, ze jsem tady vsude, kde se objevim, snad ja jedinej exot, kdo pouziva KAPESNIK! Zbytek proste nesmrka ale potahuje..... Znate to taky? Co je to proboha za zvyk????
znamtady uz jsou asi tak civilizovany ze kapesniky jsou uplne mimo
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-04-07, 11:57   #63
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Z http://www.impulsovi.cz/chcete-jet-d...html?id=214596 :

"A v některých zemích, například v Japonsku nebo Koreji, je smrkání na veřejnosti přísně zakázáno. Je považováno za vyměšování. Proto Japonec s rýmou bude celou večeři popotahovat, ale nevysmrká se. Kdo to zažil ví, že to naše řešení je rozhodně lepší."

Možná tu je vliv Turků a možná dalších národností - z http://turecko2003.wz.cz/ :

"Velmi nevhodné je též smrkání na veřejnosti."

Možná je vhodné odejít na toaletu a tam se vysmrkat? I když např. v autobuse to je asi problém.

Musím ale přiznat, že znám Holanďany, co smrkají na veřejnosti. Asi záleží na prostředí, v jakém se v Nizozemsku pohybujeme.
Ivik is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-04-07, 13:15   #64
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
hmmm, tak to si asi o me mysli buhvico, ja se v praci aspon tak 5x za den vysmrkam... a pred dvema tydny jsem navic jeste mela rymu
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-04-07, 19:49   #65
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
no o me taky, protoze i podle lidi zvyklejch na smrkani smrkam dost nahlas a co teprve ted kdyz zacala pylova sezona:snik::snik::snik:
Oud 04-04-07, 20:58   #66
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Hm,pricitala bych to zdejsi vychove ... Ja zase nechapu, kdyz tedka jak vysvitlo prvni jarni slunicko, vidim deti litat malem v krataskach bez puncochacku... To se tu taky moc "nenosi".
A taky "obdivuju" lehkost, s jakou nektere holky kombinuji flausovy zimni kabat, platenou letni sukni a otevrene boty... Tady se proste spousta veci vuuuubec neproziva .
Oud 04-04-07, 21:25   #67
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Hm,pricitala bych to zdejsi vychove ... Ja zase nechapu, kdyz tedka jak vysvitlo prvni jarni slunicko, vidim deti litat malem v krataskach bez puncochacku... To se tu taky moc "nenosi".
A taky "obdivuju" lehkost, s jakou nektere holky kombinuji flausovy zimni kabat, platenou letni sukni a otevrene boty... Tady se proste spousta veci vuuuubec neproziva .
jsou fakt vikingove, ja doma permanentne mrznu... ale oni jak jsou v tom vychovany odmalicka tak to neresej...
no a to co tu nektery slecny zkombinujou radsi nekomentuju...
Oud 05-04-07, 07:09   #68
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
jsou fakt vikingove, ja doma permanentne mrznu... ale oni jak jsou v tom vychovany odmalicka tak to neresej...
no a to co tu nektery slecny zkombinujou radsi nekomentuju...
Ale zase je to pekny, ze si tady kazdej vezme na sebe co chce a nikdo to neresi. Jak v tom nekdo vypada to je jina vec, ale me se ta svoboda nebo jak to nazvat hrozne libi.
Jo a me je taky zima a ten muj porad zavira topeni
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-04-07, 08:18   #69
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Jo a me je taky zima a ten muj porad zavira topeni
zavirani topeni je snad narodni sport
Oud 05-04-07, 08:44   #70
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
Hm, moje mama v cesku taky stale tatovi zavirala topeni a on se taky stale certil, jako ty ted tady. Ja mam dojem, ze tady kazdy hned vsechno bud svaluje na holandany, nebo to vidi jako narodni vlastnost. Jako s tema kapenikama.
To je spise vlastni krecovitost neco orazitkovat jako predpotopni, nebo sebe posunout do predni linie. Podivej se na to, jak se cesi (a rakusani a nemci) oblekaji, kdyz jdou na koncert, nebo do divadle. Vyfiknou se jako ptaci na jare. Holandani (a daani a francouzi ..) jdou klidne v dzinach. Bohuzel i v Praze, tomu pak ja rikam tupost. Je to jinak, je to proste jinak, to si clovek musi uvedomit a podle toho premyslet a jednat. A respektovat. No ne?
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels