![]() |
|
|
#21 |
|
VIP Lid
|
Re: Cizinci vidí Čechy jako venkovany vyrábějící hlavně olej
ale vsak Svejk sam rikal ze Rustina je pouze Cesky dialekt! ....
Mel jsem dokonce jednu ruskou kolegyni, a ta byla prekvapena ze se v CR nepise azbukou!!! Uz se o tom jiz psalo, ale nejhorsi pridpad byl ze si IND jednou zavolali tlumocnika cestiny protoze museli vyslychat uprchlika z ........... Cecenska! (dokonce i ten jeho advokat ani ten omyl nepoznal) |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Moderator
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Actief Lid
|
Nastesti to nebyl nikdo s kym se normalne stykam...takze se neboj ja jsem ve spolecnosti inteligenti a toho kdo mi takove otazky pokladal uz jsem nikdy nevidela
![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Lid
|
mě se jednou moje (tehdy ještě nastávající) tchyně zeptala - a vy v Česku nepoužíváte saponát na nádobí????? (dávám si ho na houbičku)....
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Actief Lid
|
Jo, jo s tou azbukou mam stejnou zkusenost, nastesti si jeste neco pamatuji ze skoly... Musim rici, ze hlupaci se najdou vsude: ve Spanelsku se mi snazili ukazat BMW, jako, ze jsem ho urcite jeste nikdy na vlastni oci nevidela (natoz v nem sedela nebo ho ridila), v Anglii byla snaha, popsat mi zehlici prkno a bylo dost tezke vysvetlit, jakto ze jsem prirodni blond... no chapu, po tom cikanskem najezdu, co tam zazili
. Ale nejsmutnejsi je, ze ty hlupaky najdeme i mezi nami krajany a dokonce i na foru... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Actief Lid
|
Tak to jsem nevedela, ze nas cizinci vidi takto.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
|
CO me nejvice dovede dopichnout je ze si mysli ze zijeme tak jak pred 100 letey....no lidi...kde to sme, hahahahah.....ale lidi co uz tam bylo zmoudreli, hahahaha....nastesti, hahahah....
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Lid
|
měli jste vidět Frankovy rodiče, když poprvé přijeli k nám na návštěvu. po 10 měsících kdy jsem byla já tam a oni měli pocit, že jsem nic neviděla, nic neznám... atd. přijeli k nám a viděli, že náš dům je o hodně hezčí a praktičtější než jejich tak jim spadla brada... "a proč jste nám neřekli, že je to tady tak pěkné" - my jsme se jim to snažili říct, ale oni zkrátka neposlouchali
![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
VIP Lid
|
Krome toho, co je nefer na tom, co mysleji zapadaci o vychode, nemaji jasnou predstavu, ze samy zivot v supercivilizovani zemi je asi tezsi.
Je tu ale jeden Jugoslavec, ktery mi povidal pred par tydny, jak zit a ne pracovat. Vykladal, ze ma narok na porporu, a jak to je pro nej existencni zalezitost: "Podpora je nizka a prece z toho nemuzu platit za plyn? Tak mam stale nachlazeni a nemuzu pracovat." A gemeente to bere a da mu uz 8 let podporu. Jugoslavec chce ted'ka, a to nemuzu prelozit, langdurigheidstoeslag. To je bonus pro lidi, kteri berou dlouho podporu. On ten jugoslavec dobre vi, jaci jsou holandane. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Lid
|
hmm, a na takove lidi tady clovek plati dane jak mourovatej ... a oni si pro tu podporu pak prijedou luxusnim mercedesem protoze delaji dost casto same cernoty :-((((
|
|
|
|