![]() |
|
|
#81 |
|
Actief Lid
|
Kdyz si to tu tak procitam, napadlo mne, jak by asi popisovala holandska au-pairka svoje zkusenosti z ceske rodiny/pochybuju ze by nl holka jela do CR hlidat deti/.
Ale jen teoreticky - co by byl pro ni nejvetsi kulturni a kulinarsky/kulinerni?/ sok? ![]()
|
|
#82 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
Ahoj, tak trcim v Praze uz mesic. No, Praha je krasny mesto. Rodinka taky celkem ujde. Delam u dvou doktoru co maji dva fakany. Ta zenska je sice doktorka, ale doma kmita, jak sluzka a furt vari. Porad mame omacky, a knedliky a zadnou zeleninu. Teda, jak po tyhle strave nemaji sto kilo to nechapu. Fla a jogurt misto po veceri jedi k snidani. Taky nesnasim to jejich teply jidlo v poledne. To pak jsem tak unavena, ze nemuzu cely odpoledne nic delat a vecer mam hlad. Taky mne stve to jejich vecny zouvani uz venku. Minule jsem si zapomela neco doma a v botech jsem v behla do domu. To by jste videli, jak mne zenska sjela, jak malou holku. No, ale chlapa si tady urcite nenajdu. Teda voni kdyby se trochu vykoupali a nagelovali si vlasy, tak vypadaji docela k svetu. Ale co mi prijde uplne eklhaft, ze voni curaj ve stoje a pak je vsechno okolo pocakany. Fuj. Jinak tu jsou docela dobry kluby. Piti je tu uzasne levny. Ahoj Marijke. A co vy? Jak vy tu prezivate? |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Actief Lid
|
Malinko,
Zapomela si na "burty ke snidani" jak delala moje babicka, chleba mame "tvrdej ze si lamu zuby, ten nas je pekne mekoucky" a na to ze mi se "skoro nikdy nesprchujeme rano ale vecer"....no a abych nezapomela......nemame "NL korkety a frikandele"... . Podle me by to tak asi bylo, ze...![]()
|
|
|
#84 |
|
Actief Lid
|
Ha ha, dobry zacatek..
a co teprve ten jejich "turek", zkousela jsem to kafe cedit mezi zuby,ale... A kdyz jsem potom vyrazila do obchodu pro mliko, porad za mnou pobihala nejaka zenska, ja nechapala proc a kdyz me dobehla, zacala na mne neco hulakat a strcila me do ruky kosik.Snazila jsem se ji anglicky a potom nemecky vysvetlit, ze ten kosik na to mliko nepotrebuji, navic nemam cas stat na nej tu dlouhou frontu. Pani to nepochopila a zavolala na mne sefa. Co taky nechapu jsou ty jejich vikendy. Misto aby si o vikendu zarelaxovali stoji uz v deset rano v kuchyni a mlati do masa kladivem a gruntuje se cely byt. ![]()
|
|
#85 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, jmenuju se Nadine, ale volaj na me Nad'o
Jsem v rodine podnikatelu, i kdyz bych je nazvala spis tunelarema. Maji desne legracni anglicky prizvuk, ale na to uz jsem si zvykla. S jidlem mam stejne zkusenosti. V poledne nalozeny talire a co se nesni, musi se dojidat jeste k veceri Pan Domaci vecne sedi v hospode u piva, a kdyz nahodou prijde driv domu, prinese si to pivo s sebou. A ti ostatni chlapi, bud' to ma mastny vlasy az do pasu, nebo to nema vlasy vubec Pani Domaci, tak ta sedi vecne u televize, sleduje snad vsechny telenovely, co v tv bezi. Ja z ty televize moc nemam, nerozumim vubec nicemu, vsechno si to dabujou, asi proto, ze nekteri obyvatele neumeji cist (?) Prakticky se tu nedomluvim s nikym, moc lidi tu cizi jazyky neovlada, a nebo se se mnou proste bavit nechteji. Tudle jsem musela do spitalu a tam vsechen personal mluvil rusky... Doktorka mi s radosti predepisuje haldu prasku, to asi kdybych byla tak nemocna a nebyla si je schopna koupit sama. Jeste bych zminila ty pestrobarevny baraky, nektery maji i vice barev najednou. A kdyz uz to nema nejakou tu ruzovou barvu, tak to projistotu nema vubec zadnou omitku... Deti jsou hodni. Rano jdou do skoly, pak cele odpoledne delaji nejake ukoly, vecer koukaj na telku nebo sedi u pocitace... a tak to jde stale dokola. Vikendy tu maji docela pestre... objizdi se vsechny hypermarkety v okoli Maji to jako hobby !Ale co se mi tu teda zamlouva, ze kdyz me chlap pozve na veceri nebo drink, vzdycky to zaplati on ![]()
|
|
|
#86 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
To mas pravdu, objednam si kafe a on mi ho prinesou i s logrem. Pak jsem chtela platit kartou, ale s chlapkem jsem se asi hodinu dohadovala, ze nemam penize. Na konec jsem mu tam nechala pas, a bezela pres pul mesta do bankomatu. Obcas mi tu prijdou, jak za vopicema. Ta moje doktorka taky tluce maso palickou. Misto aby dosla pro neco k Cinanum tak se s tim kuchti sama. No, kdyz se ji chce. Vona stoji celou nedeli v kuchyni a jeji chlap a deti{kluci} na to nereknou ani "B'. Na toz, aby mi pak pomohli s nadobim.
A to uklizeni, taky. Ja v tydnu vytru a uklidim obyvak, a ona to po mne v sobotu dela znovu. Nebo treba celou nedeli pere, to by moji Omu z Frieslandu kleplo. Kvetinko, uplne mi nahanis chute kroket a frikandele mi taky moc chybi. Ale objevila jsem jejich "parek v rohliku". mnam. |
|
|
|
|
#87 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Taky jste jeste holky zapomnely dodat k tem ucesum u chlapu takzvanou raritu nazyvajici se "Jagruv krk"- to znamena nahore vystrihat a vzadu vlasy po lopatky!
![]() |
|
|
|
|
#89 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
No a nekteri si k tomu pridaji jeste knira rikame tomu virus K.N.I.R pochazejici z vychodniho Nemecka ![]()
|
|
|
|
#90 |
|
Actief Lid
|
Fiktivni zazitky holandske aupair v kotline ceske
Hihi holky,to sem se nasmala, ale pozor zapomely jste pripsat jednu dulezitou vec, o ktere uz tady v jinem tematu probehla obsahla diskuze, takze PS holandske aupairky by vypadalo asi takhle:
PS: Poslete mi prosim family pack jemneho toaletniho papiru PAGE, z tech jejich recyklovanych novin uz me boli prditko.... A jinak se jeste pridam k tematu aupair v Holandsku. Taky jsem nejakou dobu delala oppas u male holcicky, vsecko bylo Ok, ale po case mi zacalo byt trochu lito, ze ty deti vlastne ani nemaji poradne mamu... protoze je s nima porad aupairka, a pak dochazi k situacim,ze kdyz je neco boli, tak s tim jdou misto za maminkou k chuve. No jo,asi jsem moc utlocitna ale myslim,ze kdyz jsou deti opravdu malinky,tak by s nima mela byt mama doma. Kdyz uz jsou to pak deti skolniho veku,tak to neni takovej problem, protoze uz jsou i samostatnejsi...
|