het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 07-12-06, 16:01   #41
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Klarka schreef:
Tak mne nekdy pomuze, kdyz vidim, ze ostatnim se taky urcite veci nelibi, no..
Taky nevim, co je na tom spatnyho.... navic M.a.r.c. si vubec nestezovala a ja taky ne. Ja jen pisu, jak to je.... nic vic. A jestli tu zustanu nebo ne, to je moje vec.
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 16:01   #42
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Zaneta79]A prosim te,muses pro me udelat jednu laskavost? Muzes si me prvni uryvky precist jeste jednou,ani v jednom jsem nenapsala,ze souhlasim s holandskou mentalitou,a ze se mi zde libi.Je to o tom,ze jestli tady chces byt musis se snazit cerpat to pozitivni,a neovlivnovat se tema negativnima vecma.QUOTE]

Zaneto, nevim jak jsi tu dlouho ani jestli tu mas praci (pokud jsem neco prehlidla, promin) ale ja jsem byla nejvic negativni a zfrustrovana, kdyz jsem hledala praci. Dokonce se mi stalo, ze kdyz jsem nekam poslala dopis pod mym divcim jmenem a pod mym soucasnym, tak na to divci mi prislo odmitnuti hned a na to holandske, ze me zvou na pohovor. takze tak. Preju ti, abys mela vic stesti nez ja.
Jinak ted mam uzasnou praci na univerzite se zahranicnimi studenty a nemuzu si stezovat, ale co jsem se za ten rok, co jsem hledala, nabrecela, to bych nikomu neprala. Preju zachovani si optimistickeho poheldu na Holandsko!:-)
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 16:07   #43
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Klarka schreef:
Zaneto, nevim jak jsi tu dlouho ani jestli tu mas praci (pokud jsem neco prehlidla, promin) ale ja jsem byla nejvic negativni a zfrustrovana, kdyz jsem hledala praci. Dokonce se mi stalo, ze kdyz jsem nekam poslala dopis pod mym divcim jmenem a pod mym soucasnym, tak na to divci mi prislo odmitnuti hned a na to holandske, ze me zvou na pohovor. takze tak. Preju ti, abys mela vic stesti nez ja.
Jinak ted mam uzasnou praci na univerzite se zahranicnimi studenty a nemuzu si stezovat, ale co jsem se za ten rok, co jsem hledala, nabrecela, to bych nikomu neprala. Preju zachovani si optimistickeho poheldu na Holandsko!:-)
Ale podle Zanety bys to uz musela davno zabalit a sebrat si svy saky-paky a vratit se do Ceska.
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 16:16   #44
Actief Lid

Kvetinka's avatar

Nationaliteit:
Ja se taky k dyskusy ripojim s jistou poznamkou. Tohle rika vzdycky moje mama a ja sni 200% souhlasim:
" Tady se deti chovaji, ale nevychovavaji".
Tim padem jsou vice rozmazleni a delaji si co chteji.

Nekolikrat v roce jezdim vlakem domu k mame (Friesland) a zkoro pokazde me stvou ty deti. Nevim proc ale mam jaksi smulu protoze vzdycky jedou vestejnem kupe jako ja.....snik (nastupuji jako prvni a oni pak nekde v Rotterdamu - neda se tomu vyhnout) Naposled mi jedno decko vylilo caj do klina, potom mi tam strkalo prsty a ta matka se ani neomluvila, jen smala a deticky behali dale po vlaku. Kdybych byla jejich matkou tak by dostali na prdel a uz by byli klidnejsi. Bohuzel vsude je jinac. Co si taky musime uvedomit je, ze u nas v CZ takove deti taky mame. Jen se na ne divame jinac protoze jsou nase a ne cizynci.
Mi mame take divne zvyky, ale to sjou nase zvyky a ne jinych proto jsou pro nas acceptable a jine zase tezko. To co je pro tebe tezke v NL muze byt jeste tezsi v mapr. Indii. apod......

To same je s praci i jinymi vecmi. V obchode jsou v CZ brutalani, kasierka se na me divala jako bych spadla z visne a byla h***o. Tady to zase nemas.....no a tak si museme dale povidat co a jak, i napr o praci a pod....tady obcas diskryminuji (nebo jak se to pise) a u nas taky (hlavne jestli mas barvicku).

Jo je to zajimave si o tom povidat, ale holky, musime si uvedomit ze mi taky nejsme dokonali narod a ze to co je pro nas normalni pro ne abnormalni je a opacne.

Sama musim rict ze se mi tu zije tezko a urcite tu nezustanu celej muj zivot. Kdo vy kam zabloudim, sama mam dost velke problemi ze vsim a kolikrat me veci stvou, brecim po vecerech apod.....ale jednu vec jsem si uvedomila a to je ze nikde to neni dokonale.... ani u nas v Cechach
Oud 07-12-06, 16:32   #45
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
Mishka

No,ja abych pravdu rekla,tak jsem tu pres kamaradku,jednoho krasneho dne mi poslala mailik,ze je v Holandsku jako au-pair,ale uz chce odjet,pac vdavky a rodina vlastni a tak,takze jsem si rekla,proc ne,navic mi Holandsko prislo takove jine,ja mozna dost casto vyhledavam jine veci a tak mi to padlo do oka.Rodina me pozvala a pak jsme si po vikendu stravenem v Maarnu rekli ano.Je fakt,ze tu asi uplne nejde o zdokonaleni v anglictine a uz vubec ne v nemcine,ale jelikoz jsem tu jen 7 tydnu,tak se s kazdym bavim anglicky a sem tam to prolozim sluvkem v dutch,co uz znam ,ale oprasila jsem si alespon slovni zasobu a prihodila par novych sluvek,co uz clovek zapomnel.
M.a.r.c. is offline  
Oud 07-12-06, 16:36   #46
Actief Lid

Kvetinka's avatar

Nationaliteit:
No vidis, a ja protoze umim holandsky si tu anglinu nikdy neoprasim....
Oud 07-12-06, 16:45   #47
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Ale podle Zanety bys to uz musela davno zabalit a sebrat si svy saky-paky a vratit se do Ceska.
Ty asi pochopis jen to co pochopit chces,a jejda,dalsi s tvych zaveru a uplne ve spatnem provedeni.Ja jsem nepsala a ani se v nejmensim nezminila,jestli se ti tady nelibi tak se zbal a jdi.Jestli je tady 100%negativnich veci,tak proc nejit zkusit jinou zemi.Ale jestli po 10 nebo vic letech me to tu stejne rozciluje,tak se na me nezlob,trapit se a stezovat by se mi teda cely zivot nechtelo.Znovu opakuji,pro me Cesko zustane Ceskem,libi se mi tam mnohem vic nez tady,asi proto,ze je to proste moje zeme,stvou me tady Holandske nazory,deti Holandske bych vybrinkala taky,a plno jinych veci.ALE chce se mi tady sedet a 14 let a porad dokola si stezovat?NECHCE...jsem tady,chci tady byt i kdyz Holandskou mentalitu taky nechapu,mam tady chlapa,zacinam studovat,protoze jsem doted hlidala 2 rozmazlene deti,a tak je na me jestli si tady zivot zprijemnim nebo zneprijemnim.Tak hodne stesti v dalsim chapani meho prispevku Barbie.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 16:48   #48
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Kvetinka schreef:
No vidis, a ja protoze umim holandsky si tu anglinu nikdy neoprasim....
Ja co jsem zacala s Holandstinou,tak jsem uplne ztratila Anglictinu,rozumim moc dobre,akorat pridavam plno Holandskych slovicek a taky improvizace zni vic Holandsky nez Anglicky.

Ale snad to bude lepsi az zacnu zase studovat,tam urcite lidi s Anglictinou budou a tak muzu zase oprasovat.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 17:46   #49
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
Kvetinka

jo,to je fakt,jako uz se do toho zacinam pomalu dostavat,ale to jejich g,ktere se cte jako ch a r...proste des se mnou...ale je fajn,ze skoro kazdej se me snazi prinutit alespon obcas neco rict,ale lepsejsi to bude po novem roce,az naskocim na kurz...snad neco pochytim a kdyz ne,tak za tebou dorazim na soukrome hodiny dutch
M.a.r.c. is offline  
Oud 07-12-06, 18:49   #50
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Zaneta79 schreef:
Ty asi pochopis jen to co pochopit chces,a jejda,dalsi s tvych zaveru a uplne ve spatnem provedeni.Ja jsem nepsala a ani se v nejmensim nezminila,jestli se ti tady nelibi tak se zbal a jdi.
Ne.... ?

Citaat:
Zaneta79 schreef:
Proto rikam,prijedes tady dobrovolne a nikdo te nedrzi,ze tady MUSIS zustat.Bud se ti tady libi a zivota uzivas,nebo ne a jedes tam kam ti bude dobre.
Citaat:
Zaneta79 schreef:
Clovek ma zustat kde se mu libi,a jestli ti to tahle zem nedava tak proc nejet zpatky za malyma oknama se zaclonou,tlacenkou a Ceskyma chlapama?.
A kde si ja stezuju? My se jen bavime o rozdilech a pro nas trochu nepochopitelnych vecech. Zrovna tak to delaj Holandani v jejich casti. Taky bych jim mohla napsat: tak proc tam jezdite, kdyz lidi smrdi potem a prodavacky jsou neprijemne?
barbie is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties

Berichtregels