![]() |
|
|
#41 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Actief Lid
|
[quote=Zaneta79]A prosim te,muses pro me udelat jednu laskavost? Muzes si me prvni uryvky precist jeste jednou,ani v jednom jsem nenapsala,ze souhlasim s holandskou mentalitou,a ze se mi zde libi.Je to o tom,ze jestli tady chces byt musis se snazit cerpat to pozitivni,a neovlivnovat se tema negativnima vecma.QUOTE]
Zaneto, nevim jak jsi tu dlouho ani jestli tu mas praci (pokud jsem neco prehlidla, promin) ale ja jsem byla nejvic negativni a zfrustrovana, kdyz jsem hledala praci. Dokonce se mi stalo, ze kdyz jsem nekam poslala dopis pod mym divcim jmenem a pod mym soucasnym, tak na to divci mi prislo odmitnuti hned a na to holandske, ze me zvou na pohovor. takze tak. Preju ti, abys mela vic stesti nez ja. Jinak ted mam uzasnou praci na univerzite se zahranicnimi studenty a nemuzu si stezovat, ale co jsem se za ten rok, co jsem hledala, nabrecela, to bych nikomu neprala. Preju zachovani si optimistickeho poheldu na Holandsko!:-) |
|
|
|
|
#43 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Actief Lid
|
Ja se taky k dyskusy ripojim s jistou poznamkou. Tohle rika vzdycky moje mama a ja sni 200% souhlasim:
" Tady se deti chovaji, ale nevychovavaji". Tim padem jsou vice rozmazleni a delaji si co chteji. Nekolikrat v roce jezdim vlakem domu k mame (Friesland) a zkoro pokazde me stvou ty deti. Nevim proc ale mam jaksi smulu protoze vzdycky jedou vestejnem kupe jako ja.....snik (nastupuji jako prvni a oni pak nekde v Rotterdamu - neda se tomu vyhnout) Naposled mi jedno decko vylilo caj do klina, potom mi tam strkalo prsty a ta matka se ani neomluvila, jen smala a deticky behali dale po vlaku. Kdybych byla jejich matkou tak by dostali na prdel a uz by byli klidnejsi. Bohuzel vsude je jinac. Co si taky musime uvedomit je, ze u nas v CZ takove deti taky mame. Jen se na ne divame jinac protoze jsou nase a ne cizynci. Mi mame take divne zvyky, ale to sjou nase zvyky a ne jinych proto jsou pro nas acceptable a jine zase tezko. To co je pro tebe tezke v NL muze byt jeste tezsi v mapr. Indii. apod...... To same je s praci i jinymi vecmi. V obchode jsou v CZ brutalani, kasierka se na me divala jako bych spadla z visne a byla h***o. Tady to zase nemas.....no a tak si museme dale povidat co a jak, i napr o praci a pod....tady obcas diskryminuji (nebo jak se to pise) a u nas taky (hlavne jestli mas barvicku). Jo je to zajimave si o tom povidat, ale holky, musime si uvedomit ze mi taky nejsme dokonali narod a ze to co je pro nas normalni pro ne abnormalni je a opacne. Sama musim rict ze se mi tu zije tezko a urcite tu nezustanu celej muj zivot. Kdo vy kam zabloudim, sama mam dost velke problemi ze vsim a kolikrat me veci stvou, brecim po vecerech apod.....ale jednu vec jsem si uvedomila a to je ze nikde to neni dokonale.... ani u nas v Cechach
|
|
|
#45 |
|
Lid
|
Mishka
No,ja abych pravdu rekla,tak jsem tu pres kamaradku,jednoho krasneho dne mi poslala mailik,ze je v Holandsku jako au-pair,ale uz chce odjet,pac vdavky a rodina vlastni a tak,takze jsem si rekla,proc ne,navic mi Holandsko prislo takove jine,ja mozna dost casto vyhledavam jine veci a tak mi to padlo do oka.Rodina me pozvala a pak jsme si po vikendu stravenem v Maarnu rekli ano.Je fakt,ze tu asi uplne nejde o zdokonaleni v anglictine a uz vubec ne v nemcine,ale jelikoz jsem tu jen 7 tydnu,tak se s kazdym bavim anglicky a sem tam to prolozim sluvkem v dutch,co uz znam ,ale oprasila jsem si alespon slovni zasobu a prihodila par novych sluvek,co uz clovek zapomnel. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Lid
|
Citaat:
Ale snad to bude lepsi az zacnu zase studovat,tam urcite lidi s Anglictinou budou a tak muzu zase oprasovat. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Lid
|
Kvetinka
jo,to je fakt,jako uz se do toho zacinam pomalu dostavat,ale to jejich g,ktere se cte jako ch a r...proste des se mnou...ale je fajn,ze skoro kazdej se me snazi prinutit alespon obcas neco rict,ale lepsejsi to bude po novem roce,az naskocim na kurz...snad neco pochytim a kdyz ne,tak za tebou dorazim na soukrome hodiny dutch ![]() |
|
|
|
|
#50 | |||
|
VIP Lid
|
Citaat:
Citaat:
Citaat:
![]() |