Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Ostatní
Au-pair aneb holky,pojdme si postezovat

Au-pair aneb holky,pojdme si postezovat

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 07-12-06, 15:09   #21
sloumik
Volwaardig Lid

sloumik's avatar

Nationaliteit:
Ta zprava je myslena pro Barbie ne pro tebe, poradne si to precti!

A ja souhlasim se Zanetou, kdyz se clovek jednou rozmysli zit v jine zemi tak si nema stezovat na ruzne veci, ktere k te zemi patri.

A co se tyce chlapu..... ja si nemuzi stezovat, takoveho bych v cesku asi nepotkala. Na holandsky chleba jsem si zvykla, v Albert Hijn maji moc dobry a je dost podobny tomu ceskemu (jenom se dobra podivat na ruzne druhy) a turecky chleba se podoba ceskemu rohliku. Ve velkych oknech mam zaluzije, aby mi nikdo dovnitr nenakupoval. A vla po veceri mi moc chutna.
sloumik is offline  
Oud 07-12-06, 15:13   #22
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
M.a.r.c.

Delala jsem au-pair v Anglii a ty pocity ze zacatku, byly uplne stejne. Dnes na to vzpominam, jako na zajimavou zkusenost. Byt au-pair je podle mne dost narocne, kdyz te nastvou v praci tak nemas kam utect :o}} Co se tyce Holadskeho pristupu k detem, tak mne matce dvouleteho zbojnika docela vyhovuje. Obcas jezdime 130 km vlakem. Knizky ho bavi asi deset minut. Pak mu dalsich asi dvacet minut ukazuji co se deje venku. No pak mne vetsinou vysvobodi splucestujici, kteri s nim zacnou blbnout. Hodinu v klidu sedet proste nevydrzi.
Malina is offline  
Oud 07-12-06, 15:16   #23
Zaneta79
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
A ja zase rikam, ze to tak jednoduchy neni. Znam takovy pripady. Holka se tu vda .... ma deti... snazi se prizpusobit, jak muze..... kvuli tem rozdilum zacnou neshody v rodine a cely manzelstvi jde do hajzlu. A ty si myslis, ze ji pak ten jeji rekne neco v tom smyslu: ach milacku, kdyz se ti tu nelibi, tak vem deti a vrat se domu, vem si sebou co chces, ja ti budu posilat alimenty. A ona se pak sbali, necha pristavit stehovak, odjede do Ceska, kde dostane byt od mestskyho uradu ..... deti, ktery umej blbe cesky, jdou do skoly a vsichni jsou stastni???
A jejda,to bude na dlouho,co tady asi celou dobu resim?Proc teda,kdyz holka,ktera tady prijde je nespokojena,a nelibi se ji tady mela zustavat a prizpusobovat se?To je pak jasne,ze az si najde chlapa(skaredeho Holandana),s kterym bude mit dite,a pak bude brecet,ze se nemuze vratit.Ja se na to divam jinak,jestli se mi tady nelibi uz ted,tak se to casem nezmeni,a natoz si nechat udelat dite a pak si stezovat,ze kvuli zavazku nemuzu tam kam by jsem chtela.Neco jineho je,ze reknes,ze nejdriv to bylo fajn,ale po case jsi opravdu zacala postradat rodinu a svou zemi atd,jelikoz mas deti se nemuzes vratit.Ale NE,holky prijdou stezujou si od zacatku,ale maji tady deti.Kazdy sveho stesti strujce.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 15:19   #24
M.a.r.c.
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
Malinko,dekuju,konecne dusicka,co mi fakt napsala k tematu,ne,asi jsem to nakousla spatne,tak jsem lehce zpusobila rozruch,ale vymena nazoru k debate patri.
Jojo,deticky...neni to jednoduche,ale tak jak uz jsem rikala,clovek si cestu najde,jen to nejaky ten cas trva a hlavne po dobu,kdy nevis,jak s tou komunikaci.Ja mam tri deticky...Matthijs 7,dvojcata Lars a Anna 5let a ti,kdyz zacnou a oprou se do neceho spolecne...tyyyy brdooo,mazec:] ale kdyz pak vecer dostanes miliony pusinek na dobrou noc,tak te to hreje u srdicka
M.a.r.c. is offline  
Oud 07-12-06, 15:20   #25
Klarka
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
sloumik schreef:
.... tak ja uz jsem zticha, no..:-))))
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 15:22   #26
M.a.r.c.
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
Jinac Zanet nejde snad o to,ze by se tu cloveku nelibilo,ale treba zacatky nejsou jednoduche a o tom to je,proto tu clovek neni tak spokojeny,jak by chtel,kazdopadne nejvetsi,alespon muj problem,je prozatim komunikace...ze zaclon a vla a chlapu si muzeme vice mene delat srandu,to jsou prkotiny,taky jsem to tu milionkrat podotkla,ale prece to nemuze clovek hned vzdat jen proto,ze vsechno neni idealni.Jako nelibi,je to tu proste jiny,asi tak...ja uz se kazdopadne moc tesim,az budu moct normalne,alespon v zakladech,komunikovat v dutch,pac je pak vsechno veselejsi a snazsi
M.a.r.c. is offline  
Oud 07-12-06, 15:23   #27
Klarka
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
M.a.r.c.

.... Obcas jezdime 130 km vlakem. Knizky ho bavi asi deset minut. Pak mu dalsich asi dvacet minut ukazuji co se deje venku. No pak mne vetsinou vysvobodi splucestujici, kteri s nim zacnou blbnout. Hodinu v klidu sedet proste nevydrzi.
Ale vzdyt nikdo nemluvi o tom,ze ma sedet jako pribitej, ale litat po vlaku a rvat je prece neco jineho! To je pak spis otazka toho,ze rodice jsou lini to dite zabavit a nechaj ho litat po vlaku. Moje mama s nama trema casto jezdila vlakem a nepamatuje si, ze bychom tam litali jak sileny. Ja vim, reknes casy se meni, ale mam pocit, ze spousta rodicu se ani nesnazi ty deti zabavit. A to plati jak tady, i jinde (pro pripad, ze by me zas enkdo obvinil ze zaujatosti proti Holandanum.:-))
Ja mam deti rada ale nepovazuju za nutne byt odvazana z toho, kdyz ti dve hodiny jeci za zady.
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 15:28   #28
Zaneta79
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
sloumik schreef:

A ja souhlasim se Zanetou, kdyz se clovek jednou rozmysli zit v jine zemi tak si nema stezovat na ruzne veci, ktere k te zemi patri.

A co se tyce chlapu..... ja si nemuzi stezovat, takoveho bych v cesku asi nepotkala. Na holandsky chleba jsem si zvykla, v Albert Hijn maji moc dobry a je dost podobny tomu ceskemu (jenom se dobra podivat na ruzne druhy) a turecky chleba se podoba ceskemu rohliku. Ve velkych oknech mam zaluzije, aby mi nikdo dovnitr nenakupoval. A vla po veceri mi moc chutna.
Vis co?Clovek,kdyz chce tak prekona vsechno.A byt nekde jen kvuli zavazkum,atd tak to bude asi ten duvod proc je pak lidi tolik nestastnych.Kdyz se chce,vsechno jde.A sedet na zadku a nedelat nic,jen kvuli toho,ze se bojim mi moc nepomuze.Vlastne cely "point" teto konverzace je,proc kdyz ti zem kde jsi nedava vse co si prejes,v ni presto zustavat a zalozit rodinu?A pak "brecet" na Tsjechische forum.Ano,ano chleba tady najdes taky dobry,a neni jak krasny vecer s dobrou veceri,po ktere si das VLA,vedle sebe HOLANDSKEHO chlapa a divat se s okna bez zaclony.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 15:29   #29
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Zaneta79 schreef:
A jejda,to bude na dlouho,co tady asi celou dobu resim?Proc teda,kdyz holka,ktera tady prijde je nespokojena,a nelibi se ji tady mela zustavat a prizpusobovat se?
Nic nechapes... holky sem prijedou zamilovany az po usi, vidi vsechno ruzove, v Holandsku se jim zezacatku libi prave proto, ze je to tu jiny.... asi jako tobe. Nikdo tady asi neni nespokojenej odzacatku, a kdyz jo, tak tomu chce dat sanci.

Citaat:
Zaneta79 schreef:
Ja se na to divam jinak,jestli se mi tady nelibi uz ted,tak se to casem nezmeni,a natoz si nechat udelat dite a pak si stezovat...
Fakt sila... takhle se vyjadrovat.
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 15:29   #30
sloumik
Volwaardig Lid

sloumik's avatar

Nationaliteit:
Zas tak spatne jsem to nemyslela.............
sloumik is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed