het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 07-12-06, 14:05   #11
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Nedelej vedu z toho, co ti nektery lidi k tvemu tematu napisi. Nemusis se vubec omlouvat. Nekomu se tu libi a nekomu ne.... nekdo se prizpusobi pro klid v rodine.... kvuli tomu se nemusime hadat.
Souhlasim s tebou ve vsech bodech: rozmazleny deti, jogurt nebo vla po veceri, nemoznej chleba a chlapi , okna bez zaclon atd. Chapu, ze je toho na tebe trochu moc . Kazdej, kdo sem prijede, ty rozdily vidi, tak proc o tom nepodiskutovat? Zivot v Holandsku ma i svoje kladny stranky, ale asi jich je min a tak nas to svadi upozornovat hlavne na ty negativa...
Jsem tu 14 let a jeste jsem si na ten jejich zivotni styl a mentalitu nezvykla a ani zvykat nechci. At se treba stavi na hlavu, ale at to nechtej po mne!
Nechapu jak tady muzes vubec prezit a radovat se ze zivota.Ja taky nesouhlasim v hodne moc vecech v Holandsku a s jejich mentalitou taky bojuju.Ale ze vseho je treba cerpat neco dobreho,ne?Nemam rada Holandany,tak jedine reseni je,ze se budu stykat s Cechama.Ale proc bych se mela zatezovat nejakyma vla po veceri.At si ji s prominutim treba psi papani.A to jak pises "nekdo se prizpusobi pro klid v rodine" ruku na srdce,jak dlouho se takhle muze prizpusobovat a hlavne se radovat ze zivota.To ani nejde,kdyz delas neco proti srsti.Proto rikam,prijedes tady dobrovolne a nikdo te nedrzi,ze tady MUSIS zustat.Bud se ti tady libi a zivota uzivas,nebo ne a jedes tam kam ti bude dobre.
A chlapi?Ja si myslim,ze vsude najdes pekne chlapy nebo zenske.Nejde o to jestli jsi v Holandsku,Cesku nebo Americe.Jeste spis mi pripada,ze tady v Holandsku jsou vic upraveni,zadni vesnicti Pepove s teplakama na gumu u chodidla.(To se nesnazim urazit Ceske chlapy)ne vsichni jsou stejni,proto by me ani nenapadlo posuzovat chlapy podle zeme.By me zajimalo jestli tvuj pritel nebo manzel je Holandan,to by byl gol Barbie

Nemyslim to negativne,ze vseho nejvic postradam rodinu,a taky byla doba kdy jsem si jen stezovala,az jsem si uvedomila,ze jsem to ja,kdo si to tady jen zneprijemnuje.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 14:15   #12
VIP Lid

barbie's avatar

Prosim te, proc bych se nemohla radovat ze zivota jen proto, ze oni musi mit po veceri vla nebo kvuli jinym prkotinam? Me je to u pr...., co Holandani delaji a hlavne od ty doby, co jsem se jednoho takovyho zbavila.
My se tady o tom jen bavime.... nic vic. Tak snad kvuli tomu hned nemusime balit kufry???
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 14:26   #13
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Beruska schreef:
Kdybys nepridala ten posledni odstavec, mela jsem chut ti napsat: Jet domu, holka.

Jela jsi do Holandska poznat jinou kulturu? Tak si nestezuj.
Anebo je jedinym tvym cilem - cituju: "Myslela jsem si,jak si tu najdu poradnyho chlapaka." ?
Nestacim se divit.
Berusko, nezlob se, ale mne prijde ta tvoje poznamka uhozena, ja myslim, ze uz z toho tonu je videt, ze ona to fakt myslela ironicky. A souhlasim s Barbie, proc by nemohla napsat nejake veci tak, jak je citi? Mne taky holandske deti lezou na nervy a spousta veci me tu stve, ale to prece jeste neznamena, ze jsem tu nestastna? Kdyz se podivas na holandskou cast fora, tak oni si tam taky vesele kritizuji spoustu veci a nikdo je tam nenapomina, ze jsou negativni. At se kazdy vypovid,a vyventiluje, kdyz mu to pomuze, vzdyt na to prece nemusis reagovat! Ja nevim, cim to je, ale nektere reakce na ceske casti mi prijdou v posledni dobe hodne pripitomele.... jakoby se tolerance k nazorum jinych nekam vytratila.
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 14:44   #14
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Prosim te, proc bych se nemohla radovat ze zivota jen proto, ze oni musi mit po veceri vla nebo kvuli jinym prkotinam? Me je to u pr...., co Holandani delaji a hlavne od ty doby, co jsem se jednoho takovyho zbavila.
My se tady o tom jen bavime.... nic vic. Tak snad kvuli tomu hned nemusime balit kufry???
Jasan holky,tak se bavte,ja to radeji nebudu cist.Protoze prave vy s veci jako VLA,jogurty,chlapi,zaclony atd delate ukrutne dulezite veci,nezbytne pro zivot.
Hlavne aby kazdy bral vas,takove jako jste vy.
Clovek ma zustat kde se mu libi,a jestli ti to tahle zem nedava tak proc nejet zpatky za malyma oknama se zaclonou,tlacenkou a Ceskyma chlapama?
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 14:49   #15
Actief Lid

Nationaliteit:
A nedoslo ti treba , ze nekdy to neni tak jednoduche se vratit? ja bych urcite nasla praci a manzel asi taky, protoze mluvi cesky, ale co ty, co maji za manzely Holandany a jeste k tomu treba dost uzky obor?
Jasne, ze kdyz se ti nekde nelibi, tak bez pryc, ale chci jenom rict, ze pro spoustu lidi to neni tak jednoduche. Pokud jsi sama a nemas zavazky, tak neni co resit, ale pokud tu mas rodinu, tak je to horsi. Umim si predstavit,ze spousta holek tu zustava i treba proto, ze nechce, aby jejich manzele byli v Cechach nezamestnani....
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 14:49   #16
Actief Lid

Nationaliteit:
... ale ja jsem nic o vla, zaclonkach a tak ani nerekla..:-)
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 14:56   #17
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Zaneta79 schreef:
Proto rikam,prijedes tady dobrovolne a nikdo te nedrzi,ze tady MUSIS zustat.Bud se ti tady libi a zivota uzivas,nebo ne a jedes tam kam ti bude dobre.
A ja zase rikam, ze to tak jednoduchy neni. Znam takovy pripady. Holka se tu vda .... ma deti... snazi se prizpusobit, jak muze..... kvuli tem rozdilum zacnou neshody v rodine a cely manzelstvi jde do hajzlu. A ty si myslis, ze ji pak ten jeji rekne neco v tom smyslu: ach milacku, kdyz se ti tu nelibi, tak vem deti a vrat se domu, vem si sebou co chces, ja ti budu posilat alimenty. A ona se pak sbali, necha pristavit stehovak, odjede do Ceska, kde dostane byt od mestskyho uradu ..... deti, ktery umej blbe cesky, jdou do skoly a vsichni jsou stastni???
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 14:56   #18
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
No,mam pocit,ze jsem tohle tema nacala spatnymi vecmi...protoze je fakt,ze VLA a tak jsou prkotinky,ale prekvapilo me to,coz jsem psala uz od zacatku,rozhodne bych to nerozvadela do buh vi jakych sirek,ale co je treba dost tezky,tak komunikace s detma.Proste je tu vychova nekde uplne jinde,nez jak me treba cepovali nasi,takze v tomhle je tezky to pochopit,proc dovolovat tolik nesmyslnych veci a navic jak jim to rict,kdyz z pocatku je dutch spanelskou vesnici,ze?To si myslim,ze je opravdovy problem pro au-pair vzhledem k tomu,ze je s deckama vcelku furt,pac rodice jsou workoholici a prijizdi pozde vecer domu,tudiz au-pair pusobi z casti jako uklizecka,vychovatelka,ale zaroven velka opatrovnice a zaroven mamka...kazdopadne deti po case zacnou citit obrovskou naklonost,protoze potrebuji mit nekoho radi a kdyz jejich vlastni rodice nemaji cas,tak to davaji na jevo prave holcine,ktera za ne bere cely den zodpovednost a zaroven obcas trpi jejich hloupymi napady,stupidnimi vymysly,ktere se ale proste plnit musi,protoze si to rodice preji.
Nekdo tu psal,ze je potreba se prizpusobit....je to tak,jako jsem tu rada,ale jako au-pair jsem proste musela prekopat svuj zivot a mnohdy se sebezaprit,protoze decka mohou mnohem vic,nez na co jsem zvykla...je pravdou,ze mam supr rodinku,takze se jejich mamka snazi neco prizpusobit me,ale vice mene jsem ja ten,kdo se musi podridit a o tom to je,proto pisu,ze au-pairina neni mnohdy zas tak jednoducha "prace".
Prece ze svy pozice nebudu zakladat tema,jak me sere moje prace v kancelari,kdyz to nedelam,ze?A ani bych si to netroufla komentovat,nebo hodnotit,protoze jsem to v zivote nezazila.
M.a.r.c. is offline  
Oud 07-12-06, 15:07   #19
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
... ale ja jsem nic o vla, zaclonkach a tak ani nerekla..:-)
Odpoved byla smerovana Barbie,coz i v nadtextu muzes videt.Ja uz nic nerikam.Musis si to poradne precist.Rikas,ze treba maji zavazky atd.Tohle by mi pripadala jako normalni debata,ale co ctes v predeslych uryvkach je,jit do Holandska dobrovolne,byt tady spoustu let,a nechapat nebo dokonce posuzovat lidi protoze ji po jidle VLA,a maji velke okna bez zaclon,a nevim co jeste a nakonec a to byl gol,pomluvit i chlapy a pritom si vzit Holandana tak to je na me moc.Proto koncim tady tuto debatu,rada si popovidam,nebo postezuju,ale ne takhle detinsky.Takze preju kazdemu nespokojennemu Cechovi,ze snad brzy pochopi,ze zivot je o necem jinem,nez zatezovanim toho co a jak delaji druzi.A vite co?Ani o tom nevite,ale pomalu se prave s vas stavaji ti Holandani,protoze ty zajima,kdo ma jake okna,a vybaveni domacnosti,a co si muze dovolit jist atd.
Normalni clovek se nad tim ani nepozastavi,anebo prave dospele rekne sve postrehy,ktere tady vidi.A uz vubec ne "nechapu jak tady muzou blablabla...a ti chlapi,to je hruza blablabla...nemusim snad pokracovat.....mimochodem tahle cast neni smerovana k tobe Klarko.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 15:07   #20
Lid

M.a.r.c.'s avatar

Nationaliteit:
Jinac si myslim,ze neni pravda,ze se klido muzes kdykoli sbalit a odjet jinam,kde bude dobre,pokazdy ma clovek urcity zavazky,at uz praci,nebo dal slib a ten musi splnit,uz jen kvuli sobe a svym hodnotam,a nebo proste mas citovy zavazky a tak kouses i vic,nez normalne.
Je ale pravdou,ze mi posledni dobou prijde,ze se tu lidi desne rubou,ja proste mela jen chut zalozit tema,kde se budeme bavit jak o kravinach ohledne zaclon a tak a taky si treba prectu neco o tom,jaky to je v jiny rodine a co treba bylo nebo stale je tezky,ale urcite bych nikoho hned nezacala burcovat,co to pise za kraviny a proc to pise,proste kazdy z nas citi spoustu veci jinak a taky jim jinak priklada duraz...ja tu uz od zacatku pisu,ze jsou to prkotiny,ale zaroven jsem zase prihodila clanek o tom,ze komunikace,kor kdyz je clovek s deckama celej den,neni vubec jednoducha,kdyz je ma clovek z casti hlidat,z casti vychovavat a hlavne dohlizet na to,aby z nich alespon z casti neco vyrostlo...to mi treba osobne prijde dost slozity...jsem tu 7tydnu a furt jsem jeste neprisla na to,jak s tema trema dablikama poradne zachazet.
M.a.r.c. is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties

Berichtregels