![]() |
|
|
#11 | |
|
Lid
|
Citaat:
A chlapi?Ja si myslim,ze vsude najdes pekne chlapy nebo zenske.Nejde o to jestli jsi v Holandsku,Cesku nebo Americe.Jeste spis mi pripada,ze tady v Holandsku jsou vic upraveni,zadni vesnicti Pepove s teplakama na gumu u chodidla.(To se nesnazim urazit Ceske chlapy)ne vsichni jsou stejni,proto by me ani nenapadlo posuzovat chlapy podle zeme.By me zajimalo jestli tvuj pritel nebo manzel je Holandan,to by byl gol Barbie Nemyslim to negativne,ze vseho nejvic postradam rodinu,a taky byla doba kdy jsem si jen stezovala,az jsem si uvedomila,ze jsem to ja,kdo si to tady jen zneprijemnuje. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Lid
|
Prosim te, proc bych se nemohla radovat ze zivota jen proto, ze oni musi mit po veceri vla nebo kvuli jinym prkotinam? Me je to u pr...., co Holandani delaji a hlavne od ty doby, co jsem se jednoho takovyho zbavila.
My se tady o tom jen bavime.... nic vic. Tak snad kvuli tomu hned nemusime balit kufry??? ![]() |
|
|
|
|
#13 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Lid
|
Citaat:
Hlavne aby kazdy bral vas,takove jako jste vy. Clovek ma zustat kde se mu libi,a jestli ti to tahle zem nedava tak proc nejet zpatky za malyma oknama se zaclonou,tlacenkou a Ceskyma chlapama? ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
A nedoslo ti treba , ze nekdy to neni tak jednoduche se vratit? ja bych urcite nasla praci a manzel asi taky, protoze mluvi cesky, ale co ty, co maji za manzely Holandany a jeste k tomu treba dost uzky obor?
Jasne, ze kdyz se ti nekde nelibi, tak bez pryc, ale chci jenom rict, ze pro spoustu lidi to neni tak jednoduche. Pokud jsi sama a nemas zavazky, tak neni co resit, ale pokud tu mas rodinu, tak je to horsi. Umim si predstavit,ze spousta holek tu zustava i treba proto, ze nechce, aby jejich manzele byli v Cechach nezamestnani.... |
|
|
|
|
#17 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
A ona se pak sbali, necha pristavit stehovak, odjede do Ceska, kde dostane byt od mestskyho uradu ..... deti, ktery umej blbe cesky, jdou do skoly a vsichni jsou stastni??? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Lid
|
No,mam pocit,ze jsem tohle tema nacala spatnymi vecmi...protoze je fakt,ze VLA a tak jsou prkotinky,ale prekvapilo me to,coz jsem psala uz od zacatku,rozhodne bych to nerozvadela do buh vi jakych sirek,ale co je treba dost tezky,tak komunikace s detma.Proste je tu vychova nekde uplne jinde,nez jak me treba cepovali nasi,takze v tomhle je tezky to pochopit,proc dovolovat tolik nesmyslnych veci a navic jak jim to rict,kdyz z pocatku je dutch spanelskou vesnici,ze?To si myslim,ze je opravdovy problem pro au-pair vzhledem k tomu,ze je s deckama vcelku furt,pac rodice jsou workoholici a prijizdi pozde vecer domu,tudiz au-pair pusobi z casti jako uklizecka,vychovatelka,ale zaroven velka opatrovnice a zaroven mamka...kazdopadne deti po case zacnou citit obrovskou naklonost,protoze potrebuji mit nekoho radi a kdyz jejich vlastni rodice nemaji cas,tak to davaji na jevo prave holcine,ktera za ne bere cely den zodpovednost a zaroven obcas trpi jejich hloupymi napady,stupidnimi vymysly,ktere se ale proste plnit musi,protoze si to rodice preji.
Nekdo tu psal,ze je potreba se prizpusobit....je to tak,jako jsem tu rada,ale jako au-pair jsem proste musela prekopat svuj zivot a mnohdy se sebezaprit,protoze decka mohou mnohem vic,nez na co jsem zvykla...je pravdou,ze mam supr rodinku,takze se jejich mamka snazi neco prizpusobit me,ale vice mene jsem ja ten,kdo se musi podridit a o tom to je,proto pisu,ze au-pairina neni mnohdy zas tak jednoducha "prace". Prece ze svy pozice nebudu zakladat tema,jak me sere moje prace v kancelari,kdyz to nedelam,ze?A ani bych si to netroufla komentovat,nebo hodnotit,protoze jsem to v zivote nezazila. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Lid
|
Citaat:
Normalni clovek se nad tim ani nepozastavi,anebo prave dospele rekne sve postrehy,ktere tady vidi.A uz vubec ne "nechapu jak tady muzou blablabla...a ti chlapi,to je hruza blablabla...nemusim snad pokracovat.....mimochodem tahle cast neni smerovana k tobe Klarko. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Lid
|
Jinac si myslim,ze neni pravda,ze se klido muzes kdykoli sbalit a odjet jinam,kde bude dobre,pokazdy ma clovek urcity zavazky,at uz praci,nebo dal slib a ten musi splnit,uz jen kvuli sobe a svym hodnotam,a nebo proste mas citovy zavazky a tak kouses i vic,nez normalne.
Je ale pravdou,ze mi posledni dobou prijde,ze se tu lidi desne rubou,ja proste mela jen chut zalozit tema,kde se budeme bavit jak o kravinach ohledne zaclon a tak a taky si treba prectu neco o tom,jaky to je v jiny rodine a co treba bylo nebo stale je tezky,ale urcite bych nikoho hned nezacala burcovat,co to pise za kraviny a proc to pise,proste kazdy z nas citi spoustu veci jinak a taky jim jinak priklada duraz...ja tu uz od zacatku pisu,ze jsou to prkotiny,ale zaroven jsem zase prihodila clanek o tom,ze komunikace,kor kdyz je clovek s deckama celej den,neni vubec jednoducha,kdyz je ma clovek z casti hlidat,z casti vychovavat a hlavne dohlizet na to,aby z nich alespon z casti neco vyrostlo...to mi treba osobne prijde dost slozity...jsem tu 7tydnu a furt jsem jeste neprisla na to,jak s tema trema dablikama poradne zachazet. |
|
|