|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#11 |
|
Moderator
|
Re: aaaah de / het
to zni, jako bys chtela rici, ze Cesi se v te sve cestine vyznaji lepe.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
belgicane vedi vic, protoze skoro vsichni v Belgii mluvi nareci, a ve skole pozoruji nas na chyby v standartni nizozemstine, ktere my delame kvuli sve nareci. no je uplne normalne ze nevis moc o gramatice sveho materkeho jazyka. kolik Cechu znaji te tabulky s padama?? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
to ne ,ale ja osobne prece jen si ze zakladky neco pamatuju
![]() a i na stredni nas morili ucitele gramatikou.myslim,ze na tom nejsem nejhur ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja taky vidim velky rozdil v teoreticke znalosti materskeho jazyka u sebe a u sveho pritele.
Pri uceni se nizozemstiny se mi hodi spousta veci, kteryma nas drive na zakladce "otravovali". A kdyz se pak pritele zeptam, co je v urcite vete podmet a co prisudek, tak na me hledi a nechape co tim myslim. Na druhou stranu chapu, ze treba nekterou gramatiku holandane neumi vysvetlit. Ja sama se dost casto zakoktavam, kdyz po me tchyne chce, at ji neco vysvetlim co se cestiny tyce (rozdil koupit a kupovat, a proc se v kterem case pouziva prave onen tvar a ne ten jiny ) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
|
no ale zaklady vysvetlit umis ne?
a my ty zaklady myslim umime dobre |
|
|
|
|
|
#19 |
|
VIP Lid
|
Ja si vzdycky rikam:"chtela bych vas slyset mluvit cesky"...
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
VIP Lid
|
neni smesne kdyz lide smejou kdyz, delas chybu. nekdy kdyz ucim rikam neco v cinskem, cela trida se smejou nade mnou!! nebo vubec nerozumeji, ze rikam neco v cinskem a mysleji ze je to nejaka anglicka veta a proste to opakuji. v tem pripade rikam jim: you bunch of stupid monkeys` a pokracuju v nizozemskem, russkem, ceskem...
|
|
|
|