het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 17-03-06, 19:46   #61
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
"Nikdo nas prece nenuti abychom se stehovali a zamilovavali do cizincu."

Mas pravdu ze nas nikdo nenuti,to se proste stane, taky je pravda, ze vsichni nejsou stejni,ale kazdy mame svuj nazor.
Ja osobne tu postradam vic nez jen rodinu.Prave pratelstvi jako mam doma v cechach, to tu asi nenajdu a na tom nic nezmeni fakt ze jsem ci nejsem zamilovana.Protoze ja zamilovana sem, jinak bych tu davno nebyla.A co prace? To si jako nemam vsimat toho, ze nas srovnavaji s ukrajincema?I "dobri" znami si obcas nenechaji ujit toto tema,ale pak ti s usmevem reknou, ze TEBE tim nemysli....
Promin, ale to se pak clovek neciti uplne skvele( a to mam kolegy a zname co jsou celkem prima, presto se povrchne chovaji).

Ja si proste jen myslim, ze pochopeni a zacleneni se neni jen tak, at se k tomu stavis otevrene nebo ne.
Kazdopadne preji kazdemu, aby tech povrchnich lidi poznal co nejmene.
Lady is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-03-06, 21:24   #62
Nieuw Lid

kvebel's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Lady schreef:
"Nikdo nas prece nenuti abychom se stehovali a zamilovavali do cizincu."

Mas pravdu ze nas nikdo nenuti,to se proste stane, taky je pravda, ze vsichni nejsou stejni,ale kazdy mame svuj nazor.
Ja osobne tu postradam vic nez jen rodinu.Prave pratelstvi jako mam doma v cechach, to tu asi nenajdu a na tom nic nezmeni fakt ze jsem ci nejsem zamilovana.Protoze ja zamilovana sem, jinak bych tu davno nebyla.A co prace? To si jako nemam vsimat toho, ze nas srovnavaji s ukrajincema?I "dobri" znami si obcas nenechaji ujit toto tema,ale pak ti s usmevem reknou, ze TEBE tim nemysli....
Promin, ale to se pak clovek neciti uplne skvele( a to mam kolegy a zname co jsou celkem prima, presto se povrchne chovaji).

Ja si proste jen myslim, ze pochopeni a zacleneni se neni jen tak, at se k tomu stavis otevrene nebo ne.
opravdove kamaradky mam stale jeste jen v cechach,tady mam dobre zname,vetsinou mamy spoluzaku meho ditka.S ukrajincema me jeste nikdo nesrovnaval.Hodne lidi ma mylny obraz o Cechach,protoze si to pletou s byvalou Jugoslavii nebo Ruskem a Polskem.Take me nikdo nenutil se sem stehovat ale tenkrat jsem o dusledcich moc nepremyslela.ja si ale nestezuju mam ditko lasku praci a nenudim se.jsem tu uz 10let takze si proste nekdy myslim svoje a je to.........
kvebel is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-03-06, 15:00   #63
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Lady schreef:
Nejlepsi na tom je, ze nejvic predsudku maji Holandani, kteri nebyli dal nez v kempu v Brabantu nebo v Limburgu.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-03-06, 19:28   #64
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Nerikam ze jsem se nesetkala s presvedcenim nekterych holandanu ze v cechach zijeme na stromech a tak podobne, ale ja si s toho moc velkou hlavu nedelam.
A naopak jsem se zase v cechach setkala s nazorem nekterych cechu ze tu musime mit opravdu jednodusi zivot, drahy auto a velkej barak....
Vsude je neco.
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-06, 22:34   #65
Actief Lid

Gabina's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
coccinnele schreef:
A naopak jsem se zase v cechach setkala s nazorem nekterych cechu ze tu musime mit opravdu jednodusi zivot, drahy auto a velkej barak....
........ velkou vyplatu. Taky jsem se s tim setkala.

Coccinnele ja jsem tady taky spokojena a krome moji rodiny mi tu taky nic
nechybi. Kamaradky mam cesky ale taky si dobre pokecam s holandskymi colegy.
Oud 24-04-06, 20:12   #66
Actief Lid

Nationaliteit:
Bavite se tu o svych manzelich,zda vam pomuzou v domacnosti atd..nevim cim to je ale me muj manzel taky hodne pomaha,mozna je to jen nahoda,ze jsem si nasla tak dobreho muze zrovna tady ale ze svych zkusennosti mohu rict,ze se mi to v CR nestavalo casto ze by mi partner pomohl,asi by si rekl jestli jsem nespadla z visne.Podle mych zkusennosti vim,ze docela dost muzu v CR jen pije a navstevuji hospody.Mozna jsem jen mela vzdy ty nespravne partnery ale tak to citim.Jedine co mi tady vadi je jejich podelana marihuana!Proc to musi hulit?Za chvili budou mit diry v mozku!!!
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-04-06, 20:20   #67
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
veronika schreef:
Jedine co mi tady vadi je jejich podelana marihuana!Proc to musi hulit?Za chvili budou mit diry v mozku!!!
Ja teda neznam nikoho, kdo by ji hulil. Takze mi to tak nevadi. At si kazdej dela, co chce. V Cesku se zase vic chlasta a taky tam nema kazdej vypitej mozek!
Oud 24-04-06, 20:31   #68
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak to jsi napsala hezky(ten vypitej mozek)konecne jsem se po pul roce zasmala.Ja mam smulu ze jsem poznala v okoli meho manzela jen lidi kteri kouri marihuanu jako jeho bratr.Proto nemame ani zadny vztah s jeho rodinou a to je to co mi tu vadi a vlastne i chybi.Moje rodina je proste v CR a nikdy to jiny nebude.Nekdy jsem opravdu v koncich jak je manzelova rodina tak chladna...Nevim jestli je vubec manzel jejich,je uplne jiny nez oni.Nevim zda je to tim ze si nevzal 100kg hollandanku?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-04-06, 20:42   #69
VIP Lid

barbie's avatar

Chladny? To je slaby slovo.... jsou jako led! Rodinny vztahy v Cesku jsou uplne jiny. Lidi si pomahaji, chodi k sobe na jidlo (nejen o svatcich), babicky hlidaji vnoucata a mladi jim to pak oplaceji peci ve stari. S tim jsem se tady jeste nesetkala.
A neni to tim, ze jsi ceska. Oni jsou takovi chladny i mezi sebou.
Oud 24-04-06, 23:12   #70
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Chladny? To je slaby slovo.... jsou jako led! Rodinny vztahy v Cesku jsou uplne jiny. Lidi si pomahaji, chodi k sobe na jidlo (nejen o svatcich), babicky hlidaji vnoucata a mladi jim to pak oplaceji peci ve stari. S tim jsem se tady jeste nesetkala.
A neni to tim, ze jsi ceska. Oni jsou takovi chladny i mezi sebou.
Tak to ma muj pritel asi neholandskou rodinu. U nas funguje vsechno, rodinne srazy, oslavy, vecere, piti kafe, hlidani deti, vylety, vzajemna pomoc........
V cechach jsou taky rodiny kde to nefunguje tak jak ma.....
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels