![]() |
|
|
#31 |
|
VIP Lid
|
Re: A co Laska?
No, já mám tedy úplně jiný zkušenosti s Holanďany. Ten můj byl milý a pozorný jen do té doby, než mě měl jistou. Teď jsme už sedm let rozvedený a ještě pořád mě nahání hrůzu.
Pro mě nikdy víc Holanďan, to radši zůstanu do smrti sama! |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja si tedy nemuzu ztezovat. Muj pritel mi pomaha doma ze vsim. Ja jsem byla zvykla z Cech, ze je zenska domaci prace a neco malo chlapska domaci prace. Tady nemuzu rict, ze bychom meli rozdeleny, to je tvoje prace, to je zas moje. Jednou dam do pracky pradlo ja, jednou on (radeji nepopisuji jeho system, ocenuju, ze se snazi
Co se tyce uklizeni, myti oken, vareni.. se vsim si navzajem pomahame ci se v tom stridame. A take jste zminili pozornost - Kdyz mi treba neni dobre, ma starosti, kazdou chvilku se mi optava, jestli neco nepotrebuju, jestli muze pro me neco udelat.. kdyz nekam jedu sama autem, ma starosti, aby se mi neco po ceste nestalo, a kdyz mam zpozdeni vic jak 15 minut, vola jestli je vsechno v poradku.. Opravdu mi pripada, ze holandani jsou vice pozorni a vice pro domacnost. Ale je to muj nazor, mozna jsem narazila jen na jednoho ze sta, jako se to muze stat v Cechach.. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Volwaardig Lid
|
Nekdy je to mozna prehnana starostlivost, ale je to porad lepsi nez nezajem.. Muj byvaly manzel v Cechach se nikdy nezeptal ci nezavolal.. Joo, nekdy zavolal, ale to bylo jen proto, kde jsem tak dlouho a mel strach, aby dostal najist a tak podobne.
Docela chapu, ze mi pritel vola, kdyz mam zpozdeni. V dnesni dobe se muze stat po ceste cokoliv, kdyz vidim ty nepozorny a velmi rychly ridice.. Barbie, a ty zijes tady sama s detma? Ze si psala, ze Holandana uz nikdy vice.. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
VIP Lid
|
Jo, já žiju sama s dětma. (zatím)
. Můj bývalý byl internacionální šofér a tak se o mě ani starat nemohl. Vlastně od začátku jsem tu sama. On byl pořád na cestách. Takže jsem si rychle zvykla postarat se sama o sebe. Ale abych pravdu řekla, dá to zabrat.Ahoj a měj se. ![]() |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Volwaardig Lid
|
Jen muzu potvrdit ze holandsky muzi se v domacnosti vice snazi nez chlapi v cechach. Asi to bude tim ze behem studii maji moznost jit z domu (op kamers) kde se nauci (nebo taky ne) ridit vlastni domacnost.
Ja jsem doma v Cechach musel sekat latinu (to vis vyrustat bez taty mezi zenskyma) a mimo vsech domacich praci jsem se take naucil velmi obstojne varit. Kdyz ma byvala pritelkyne konecne kapla na to ze si vystacim jako hospodynka zacala prdet na vsechno okolo baraku (a sporaku) a zajimala se jen o vlastni karieru. Takhle linou zenskou jsem jeste v zivote nevidel a ani uz videt nechci. Nekdo se tu jiz zminoval ze ceske zeny proste JSOU lepsi hospodyne-to teda jo. Proti nim je i ta velmi pilna holandanka lina hnida. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Volwaardig Lid
|
Barbie, to ti verim, ze to da zabrat. Davam pred tebou klobouk dolu. Ja bych to tu sama asi nezvladla. Vsichni mi tu pomahaji, abych se tu citila jako doma, jak muj pritel, tak i jeho maminka. A jde to zatracene pomalu. Porad si nemuzu nejak zvyknout. Byla jsem zvykla uplne na jiny styl zivota, chvilkama mam pocit, ze tady je uplne jiny svet, proste vsechno je tu jiny. Snad si casem zvyknu a vsechno tu prekonam.. Co bych pro lasku neudelala
![]() |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Nieuw Lid
|
Ja se muzu k vam vsem pridat.Muj pritej je skvely.protoze jeste nemuzu pracovat,plati vlastne vsechno on.Kdyz neco potrebuju nemuzim se bat vzit si penize z uctu a mit strach z vysvetlovani.Muzu chodit cvicit,jit kdykoliv s kamaradkama na kafe.Nic mi nezapre.Ale protoze pracuje delam vsechno v domacnosti sama.Nevadi mi to protoze muj pritel je bordelar.Radsi si sama uklidim s vedomim ze vsechno je naproso ciste.
Cemu se musim smat,je ze muj pritel ma chut uklizet vzdycky kdykoliv kdy je uz mam douklizeno.No ale snaha se taky pocita.Kdyz jsem ho poznala neumel v domacnosti nic.Ted vi jak prat,zehlit,varit jak zaplatit slozenly.To prosim taky neumel. Ale trochu ho cvicim na to, ze brzo budu mit praci a proste na tu domacnost budeme muset byt dva.A on to chape.Mame hodne kamaradu u kterych muj pritel vidi jak jeho kamaradi sedi cely den u TV nebo u pocitace a vubec doma nepomuzou,zato jejich pritelkyne pracujou cely den a jeste jim skacou kolem zadku.Na to muj pritel muze zapomenou a moc dobre to vi. Uz se tesim az budu moct zacit pracovat.Sedet doma a uklizet uz me fakt nebavi. Zdravim Vas vsechny. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Actief Lid
|
Ahoj Alice,
mas pravdu.Myslim, ze ode me k Tobe to je asi okolo hodiny autem. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() Zivot s mym byvalym manzelem taky nebyla zadna prochazka ruzovym sadem. Pripadalo me to jako ze me hodily do vody a ja se musela naucit plavat. Od zacatku co jsem sem prisla jsem si musela vsecno zaridit sama bez jakekoliv pomoci. Ale nemuzu si stezovat protoze me to akorat posililo. Pred rozvodem jsem byla tak daleko ze jsem se starala o deti, o domacnost, pracovala, chodila na kurz a vedla financne/administrativne manzelovu firmu. Ale aspon se ted tady nestratim. ![]() |
|
|
|
|