het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 27-06-06, 12:59   #111
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
MB84 schreef:
Pravda je to ze Holandani i Holandanky jsou divni a docela spiny.
Znam jich dost a vsichni to potvrzuji.

Jedinne holky v holandsku co stoji za to z mistnich jsou holky ze surinami a pak uz jen nektere cesky a slovenky co sem prijely makat

ja souhlasim ze s tim, ze spindiry tak trosku jsou (samozdrejme ze ne vsichni). Musim rict ze jsem v cechach napatrila mezi puntickare a ty ktery musi mit doma za kazdou cenu poradek, ale to co vidim tady to to je obcas fakt sila.
Gabis is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 13:32   #112
Nieuw Lid

Nationaliteit:
[quote=Alma]
Citaat:
MB84 schreef:
Pravda je to ze Holandani i Holandanky jsou divni a docela spiny.
Znam jich dost a vsichni to potvrzuji.

Zadne takove "divne" Holandany, -ky neznam.... V cem jsou spiny? Ze se jim nechce uklizet a varit, kdyz prijdou po narocnem pracovnim dni domu? To me se taky v CR nechtelo, kdyz jsem makala 220 hod. mesicne. Navic jsou podnikavi ohl. volneho casu,- neznam tady vikend bez planu, u televize. Atd.atd. Podle me jsou Holandane uplne v pohode a pozitivne naladeni lide.
Dovolim si jednu otazecku? Jak to tady tedy muzes vydrzet, kdyz nedokazes respektovat mistni lidi? Vzdyt oni jsou tady doma a navic jim to tady, pres veskerou Tvou kritiku "docela slape", kdyz se podivas kolem sebe. Nezavidis trosinku???
Ze by mnel holandan narocnou praci se rici neda. Tady se clovek zrovna nenadre. Je pravda ze ne vsichni jsou divni ale zalezi taky na tom kolik jich znas! O holandanech se rika ze jsou roboti a to z jednoho duvodu. Proto ze cely dny delaji jen to same jen do prace a domu kazdy den stejny. To ze se jim nechce uklizet a varit, kdyby dostali jako deti par facek kdyz si neuklidi pokoj tak by meli doma cisto porad a varit neumi. Kdyz jsem cetl neco o historii holandska a o jejich tradicnich jidlech nic zajimavyho jsem tam skutecne nenasel jen snad vetu "holandska kuchyne je velmi jednoducha a prosta" coz je pravda tihle lidi nemaji snad zadne sve narodni jidlo a jestli maji tak by ho snad ani nikdo nejedl. Holandani jsou jak kopirovaci pristroje jen napodobuji Francouze, Nemce a Anglicany. A k te tve posledni otazce. Ja nepotrebuji respektovat je. Staci kdyz oni respektuji mne.

Ale skutecne nemam na mysli ze vsichni jsou divni jestli to tak nekdo pochopil tak se omlouvam ale zamysli se nad tim co tady pisu a tim co skutecne vidis ( nebo nevidis ). Tady je jen jedinne co jim skutecne patri a to pretvarka
MB84 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 13:35   #113
Nieuw Lid

Nationaliteit:
A tim vsim mam na mysli dospely lidi. A co ty deti? Jen produkuji spinu a hluk. To co jsem videl tady jsem jeste nikde jinde nevidel!
MB84 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 13:57   #114
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
MB84 schreef:
A tim vsim mam na mysli dospely lidi. A co ty deti? Jen produkuji spinu a hluk. To co jsem videl tady jsem jeste nikde jinde nevidel!
Ty je fakt uprimne nemas rad, jak se tak divam! :traan: :snik: To je smutne, kdyz tady bydlis, i kdyz mozna jen prechodne.....
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 14:06   #115
Actief Lid

Nationaliteit:
Ono to fakt zalezi na stesti, koho potkas. Ja jsem ted doma na nemocnekse a kolegyne mi poslala karticku, at se uzdravim a jeste plno hezkych slov. Sama od sebe, pokladala to za sazmorejmost. To by v Cechach podle me nikoho nenapadlo. Jasne, ze me taky vadi, ze jsou tu lidi hlucnejsi nez v CR, coz plati asi i o detech, ale ruku na srdce- cizincum musi pripadat takovy 'prumerny ' Cech taky divny- na vikend na chalupu, k obedu rizek, v hodpode nekolik piv.... Vim to, protoze jsem v CR pracovala s cizinci a ti mi to smai potvrdili. Clovek je vzdycky tolerantnejsi ke svemu narodu, myslim si. Kde bereme to presvedceni, ze je treba normalni stravit pul nedele varenim, aby bylo na stole poradne jidlo, nebo si holt koupit hotovku a ten cas vyuzit jinak? Taky cesto nadavam na zdejsi kulturni odlisnosti, ale rikam si, buhvi, co by mi prislo divne v CR, kdybych tam byla jako cizinec...
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 14:22   #116
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Ono to fakt zalezi na stesti, koho potkas. Ja jsem ted doma na nemocnekse a kolegyne mi poslala karticku, at se uzdravim a jeste plno hezkych slov. Sama od sebe, pokladala to za sazmorejmost. To by v Cechach podle me nikoho nenapadlo. Jasne, ze me taky vadi, ze jsou tu lidi hlucnejsi nez v CR, coz plati asi i o detech, ale ruku na srdce- cizincum musi pripadat takovy 'prumerny ' Cech taky divny- na vikend na chalupu, k obedu rizek, v hodpode nekolik piv.... Vim to, protoze jsem v CR pracovala s cizinci a ti mi to smai potvrdili. Clovek je vzdycky tolerantnejsi ke svemu narodu, myslim si. Kde bereme to presvedceni, ze je treba normalni stravit pul nedele varenim, aby bylo na stole poradne jidlo, nebo si holt koupit hotovku a ten cas vyuzit jinak? Taky cesto nadavam na zdejsi kulturni odlisnosti, ale rikam si, buhvi, co by mi prislo divne v CR, kdybych tam byla jako cizinec...
ono hodne zalezi. tohle forum je rozdeleny na dva tabory, a to se tu nema cenu dohadovat. kazdy je nejaky. Ja treba to co pises o cechach a o vareni, to teda neznam a pritel (holandan) ma cechy strasne rad a uz se nemuze dockat az tam budem bydlet.
Oud 27-06-06, 14:27   #117
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj Gabi,
ja to taky nastetsi o tom vareni neznam z vlastni zkusenosti, manzel je v pohode, nevdai mu varit si i sam :-), ja to psala spis obecne, na zaklade toho, co jsem slysela. To je dobre, ze se budete stehovat do Cech? Smim se zeptat, kdy to planujete? A ma pritel uz praci nebo budete hledat az tam? To jsem zvedava, vid.:-)
Oud 27-06-06, 14:39   #118
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Ahoj Gabi,
ja to taky nastetsi o tom vareni neznam z vlastni zkusenosti, manzel je v pohode, nevdai mu varit si i sam :-), ja to psala spis obecne, na zaklade toho, co jsem slysela. To je dobre, ze se budete stehovat do Cech? Smim se zeptat, kdy to planujete? A ma pritel uz praci nebo budete hledat az tam? To jsem zvedava, vid.:-)
to nevadi.
Cekame az nekdo projevi zajem o nas barak, a pak hned se budem stehovat. Pritel pravdepodobne bude hledat az tam, ale spis premysli o nejakem podnikani. Uvidime co se naskytne. Ted v srpnu tam jedem na dovcu,takze budem obhlizet trh
Oud 27-06-06, 14:47   #119
Actief Lid

Nationaliteit:
Dik, tak to preju, at vsechno dobre vyjde a baracek je rychle prodany! Vim, ze treba v Exxon Mobil cilene najimaji Holandany a nemusi ani umet cesky, ale zas zalezi, co tvuj pritel delal doted a jake ma predstavy. Kamaradky pritel (Holandan) je v CR uz dva roky, podnika a libi se mu tam, tak at to vyjde i vam!
Oud 27-06-06, 14:53   #120
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Dik, tak to preju, at vsechno dobre vyjde a baracek je rychle prodany! Vim, ze treba v Exxon Mobil cilene najimaji Holandany a nemusi ani umet cesky, ale zas zalezi, co tvuj pritel delal doted a jake ma predstavy. Kamaradky pritel (Holandan) je v CR uz dva roky, podnika a libi se mu tam, tak at to vyjde i vam!
A na co prexne v tom Exxon mobil najimaji Holandany?
Pritel je expert na pocitace.
A v cem podnika ten kamarad, jestli se muzu zeptat? . Jsem taky zvedava co?
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels