|
|
#1 |
|
CZ Moderator
|
Sport
Všechny zprávy které maji něco společného se sportovním duchem.
Tužme se! - Sokol
|
|
|
#2 |
|
CZ Moderator
|
Šmíd do Edmontonu
Šmíd v šoku, stěhuje se do Edmontonu
07.07.2006 10:07 - L i b e r e c - Liberecký hokejový obránce Ladislav Šmíd mění po roce stráveném v zámoří působiště. Z Anaheimu nečekaně míří do týmu Edmontonu Oilers, letošního finalisty Stanley Cupu. "Jsem z toho v šoku, vůbec jsem nic podobného nečekal," řekl urostlý bek v rozhovoru pro internetový server hokej.cz. Šmídův přesun je součástí čerstvé výměny mezi Anaheimem a Edmontonem. Tím, kvůli němuž celá akce proběhla, je elitní obránce Chris Pronger. Jeden z nejžádanějších hráčů na přestupovémtrhu odešel z Edmontonu výměnou právě za Šmída, útočníka Joffreye Lupula a právo výběru v prvním kole draftu v příštím roce. Šmíd prožil svůj první rok v Americe na farmě v Portlandu. Do NHL nenahlédl. "Jsem trochu zklamaný," řekl v nedávném rozhovoru pro MF DNES. "Doufám, že příští sezona bude v tomhle ohledu lepší." To ještě nevěděl, že v Anaheimu se už šance nedočká. Možná teď v Edmontonu, který o něj měl zájem už při draftu. Pro tento kanadský klub navíc pracuje reprezentační asistent František Musil. "O příležitost si musím říct dobrými výkony. Doufám, že bych si mohl zahrát," říká liberecký odchovanec. Do Edmontonu se chystá v srpnu. Nepůjde však úplně do neznáma. V minulosti tady dvakrát trénoval během prázdnin, jeho agent Rich Winter má navíc přímo v Edmontonu kancelář. V letní přípravě Ladislav Šmíd žádné změny neplánuje. Na led by tedy mohl vyjet s extraligovými hokejisty Liberce.
|
|
|
#3 |
|
Legende
|
Kaderka je hulvát, řekla Navrátilová
07.07.2006 06:00 - L o n d ý n - (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - "Ivo Kaderka je hulvát a žárlivý muž. V životě se s ním nebudu bavit." Rozzlobeně reagovala Martina Navrátilová na slova prezidenta Českého tenisového svazu Kaderky, který kritizoval její přístup k turnaji Prague Open. Podle Kaderky hrála v Praze jen kvůli penězům – a požadovala milion korun.
"Nic o mně neví," prohlásila Navrátilová. Její tenisová kariéra se ocitla v cílové rovince. V říjnu oslaví padesáté narozeniny. Na wimbledonské trávě marně usilovala ve čtyřhrách o svůj celkově 21. titul z nejslavnějšího turnaje. Nepřekoná už rekord Billie-Jeane Kingové. Sportovní penze čeká. A potom? Sportovní penze čeká. Už třikrát v předchozích letech oznámila, že hraje poslední rok – a třikrát se znovu vrátila. Tentokrát v Londýně na tiskové konferenci Navrátilová ujistila: "Je to má definitivně poslední sezona." Vzápětí se při rozhovoru pro česká média ostře ohradila vůči výtkám, které jí na dálku adresoval Kaderka. Před měsícem vás Ivo Kaderka v českém tisku kritizoval, že jste pražský turnaj hrála jen kvůli penězům. Co k tomu můžete říci? Takovej hulvát. Jak si může dovolit tak mluvit, když moje smlouva neměla s ním vůbec nic společného? Když jsem dělala autogramiádu, přinese mi květiny, fotí se se mnou a pak tohle... No, neuvěřitelné. Jsem ráda, že to neviděla máma. Odmítáte tedy tvrzení, že vám šlo v Praze především o peníze? To je stoprocentní hloupost. Peníze mě tam samozřejmě nepřivedly. Jistě, byznys je byznys, musíte jednat s lidmi obchodně. Ale on si vymýšlí, nezná nic. Je to borec. Proč myslíte, že vás Kaderka napadl? Dostal z toho publicitu. Když bude říkat, že jsem výborná, tak to noviny neotisknou. Když o mně řekne něco blbýho, dostane se do titulků. Šokovalo vás to? Nešokovalo, je to typickej žárlivej mužskej. Chtěla bych vidět, kolik vydělává on a kolik toho udělal v životě pro charitu. Ani neví, co jsem s těmi penězi udělala. Máte chuť si to s ním vyříkat? Já se s ním v životě bavit nebudu. Za to mi vůbec nestojí. Ani nevím, kdo to je. Nepoznamená tento incident váš vztah k Česku? Vůbec ne. Je pro mě důležitější, jak mě přijali lidi. To mi jeden člověk nezkazí. A nejdůležitější je, že máma je lepší. Příští týden už půjde z nemocnice. To mě zajímá. Pojedete za ní? Teď se o ni bude starat sestra a já přijedu po US Open. V Londýně jste nyní naznačila, že hrajete svůj poslední Wimbledon. Jo, myslím, že je poslední. To je konečné rozhodnutí? Ano. Co vás k němu vedlo? Myslím, že teď, když dostanu AARP slevu, nastal čas, abych se v životě pohla dál. (směje se) AARP? Co to je za zkratku? Americká asociace důchodců. Můžete se stát členem, když je vám padesát. Dostáváte pak slevy v hotelích i jinde. Stát mi zatím důchod nedá, na ten si musím pár let počkat. Zato mi v padesáti začne chodit penze od WTA (Ženské tenisové asociace). To je legrační, co? Končíte kvůli fyzické kondici? Ne. Jen chci začít jiný život. Strávit víc času doma s mojí přítelkyní a mými zvířaty, propagovat moji knížku "Buď v kondici", víc se věnovat práci pro organizace gayů a lesbiček. A komentovat – jestli mě někdo bude chtít poslouchat. Definitivně se tedy rozloučíte na US Open? Nevím. Rozhodnutí, že hraju poslední rok, je nezvratné. Ale nechávám zatím otevřené, jaké turnaje ještě budu hrát. Záleží na tom, jak se budu cítit po Wimbledonu. Copak? Něco vás bolí? Natáhla jsem si v Římě vazy v koleně a pořád mě zlobí, ale lepší se to. Jinak je moje tělo na tom skvěle. Vím, že bych se udržela ve formě ještě dalších pět let. Jenomže nechci. Nechcete vyzkoušet, jak byste tu hrála třeba ve dvaasedmdesáti? (rozesměje se) Bylo by zajímavé zjistit, jaké jsou mé limity, co? Ne, děkuji, nechystám se na to. Wimbledon hodně sentimentálně? Přijela jsem sem vyhrát titul z debla nebo mixu, na to jsem se koncentrovala. Nepřijela jsem jen kvůli jahodám. Na sentimentalitu bude čas. Co budete z Wimbledonu nejvíc postrádat? Ten pocit, že jsem tady na kurtu a hraju. Jistě, vrátím se sem i v příštích letech, ale už ne jako hráčka. Budu postrádat soutěže a zápasy pod tlakem. Uplynulo dvanáct let od chvíle, kdy jste se tu loučila s dvouhrou a na centrkurtu si utrhla trs trávy na památku. Co jste se od té doby naučila? Lépe naslouchat lidem. Užívat si každou hezkou chvíli. Vážit si všeho, čeho jsem dosáhla a co ještě mohu dělat. Prostě být vděčná, pokorná k životu. A pokorná k Wimbledonu. Opět si odtud odnesete nějakou památku? Třeba zdejší hlínu? Určitě odnesu. Hlínu? To ne. Radši si najdu kousek pěkně zelené trávy. Když končíte, asi vás už v Praze na dvorci neuvidíme... No, asi ne. Ani žádnou pražskou rozlučku nechystáte? Možná nějakou exhibici, to by šlo. Vždyť budu do Česka jezdit pořád, i když jen privátně. MF DNES - Tomáš Macek |
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Legende
|
Hamburk se snaží získat Baroše
Britský a německý tisk se stále více zabývá myšlenkou, že útočník Milan Baroš odejde z Aston Villy do Hamburku. Anglický klub zahájil letní přípravu bez českého hráče, který má ještě kvůli mistrovství jedenáct dní volno.
Trenér fotbalistů Aston Villy David OúLeary se dnes vrací z mistrovství světa v Německu domů do Birminghamu. Důvodem je jednání s prezidentem klubu Dougem Ellisem o Barošově budoucnosti, napsal list Express and Star. Vedení Aston Villy sice uklidňovalo fanoušky, že český útočník je v klubu spokojený a že nemá chuť odejít, ale německý deník Bild tuhle představu poněkud naboural. Citoval totiž Barošova reprezentačního spoluhráče a záložníka Hamburku Davida Jarolíma: "Milan chce z Aston Villy pryč. Vyptával se mě na klub i na město," řekl Jarolím podle Bildu. Na Baroše prý udělal velký dojem stadion v Hamburku, na němž hrál zápas s Itálií. Také údajně prohlásil, že chce znovu hrát evropské poháry, do nichž má Aston Villa daleko, zatímco Hamburk je v třetím předkole Ligy mistrů. Trenér OúLeary se nechal slyšet, že Barošově odchodu nebude stát v cestě. Zvláště když je Hamburk ochoten zaplatit osm milionů liber (téměř 330 milionů korun), což je víc, než za kolik český útočník před rokem přišel z Liverpoolu. Aston Villa zahájila letní přípravu bez Baroše, který vzhledem ke startu na mistrovství světa dostal ještě jedenáct dní volno. Hamburk absolvuje první trénink až 17. července a trenér Thomas Doll věří, že na něm přivítá i českého kanonýra. Pro případ, že by to nevyšlo, si však už prý vyhlédl náhradu. Tou by měl být slovenský útočník Róbert Vittek z Norimberku. čtk |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Legende
|
Hamburk už se údajně s Barošem dohodl
Hamburk - Hamburk se údajně už dohodl s fotbalistou Milanem Barošem na jeho přestupu z Aston Villy. Podle listu Hamburger Morgenpost se proto představitelé bundesligového klubu chystají v příštím týdnu do Anglie, aby se svými kolegy z Birminghamu přestup českého reprezentačního útočníka uzavřeli.
Již v týdnu se objevily informace v britských médiích, že Hamburk je ochoten za Baroše zaplatit osm milionů liber (téměř 330 milionů korun). Trenér David O'Leary se nechal slyšet, že odchodu čtyřiadvacetiletého útočníka nebude stát v cestě. Baroše prý nadchl během mistrovství světa nejen hamburský stadion, ale i šance zahrát si evropské poháry. Definitivní souhlas sice ještě Baroš nedal, a hlavně jeho zaměstnavatel, ale hráč si prý s německým klubem už vše vyjasnil. "Kdybychom nedostali určité signály, asi bychom nemuseli za lidmi z Aston Villy vůbec jet," řekl výmluvně sportovní šéf Hamburku Dietmar Beiersdorfer. Připustil, že pokud by Barošův přestup padl, poohlédl by se po útočné posile v Itálii. Beiersdorfer totiž vychází z toho, že kvůli tamnímu korupčnímu skandálu a možnému přeřazení hned několika špičkových klubů do nižších soutěží bude řada hráčů hledat nové angažmá. Autor: ČTK. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Legende
|
Pořadí Českých tenistů
Štěpánek je po Wimbledonu na osmém místě žebříčku
Český tenista Radek Štěpánek se díky čtvrtfinálové účasti ve Wimbledonu poprvé v kariéře posunul do nejlepší desítky žebříčku ATP. Sedmadvacetiletý rodák z Karviné v pořadí pro nasazování do turnajů poskočil o pět míst a patří mu osmá příčka. Český hráč se dostal do desítky po třech letech, naposledy v ní byl Jiří Novák. Vaidišová poprvé v kariéře dvanáctá na světě Tenistka Nicole Vaidišová se přiblížila k elitní světové desítce. Nejlepší česká hráčka se v dnešním vydání žebříčku dvouhry WTA posunula díky osmifinálové účasti ve Wimbledonu ze třináctého na dvanácté místo, což je její nejlepší umístění v kariéře. Na hráčku světové desítky čeká český tenis sedm let od dob Jany Novotné. Bývalá vítězka Wimbledonu a někdejší světová dvojka byla naposledy desátá v srpnu 1999, téhož roku ukončila kariéru. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Rychlobruslarku Sablikovou lakaji horska kola
S modrou kšiltovkou seděla poblíž cíle a posmutnělýma očima sledovala, jak se zablácení cyklisté na letišti v Medlánkách plouží do finiše Brněnské padesátky. Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, český zázrak poslední olympiády, vábí závodění na horských kolech a v sobotu měla stát také na startu.
Nakonec se ale do sedla nevyhoupla a pouze netrpělivě vyhlížela svého bratra. "Měl by být někde na trati, snad dojede v pořádku," doufala devatenáctiletá bruslařka. Proč jste vlastně nezávodila? V pátek jsem měla horečku a ještě teď se necítím v pořádku. Takže jsem to radši, nechci říct vzdala, ale vypustila, protože za deset dní mám jet na led a to je pro mě momentálně přednější než závody na kole. Ale ježdění na něm se také dost věnujete, že? My na kole trénujeme pořád. Je to součást tréninku, takže se na něm pohybujeme. Teď jsme chtěli vyzkoušet i závod a opravdu mě mrzí, že mi to můj zdravotní stav nedovolil. Ale závod už jste si v květnu také vyzkoušela... Přesně tak, to byl závod Starobrno Tour a bylo to celkem dobrý. I když mi říkali, že vzhledem k dešti tahle trať byla daleko náročnější než v tom květnu, takže nevím, jak bych si vedla tady. Závodníci dojíždějí do cíle celí od bláta. Nejste teď přece jen ráda, že jste nakonec nejela? Právě že ne. To by se mi určitě líbilo, protože v takovém bahně jsem asi ještě nikdy nejela, takže by to bylo zpestření. Já jsem do tohohle blázen. Minulost už zná pár rychlobruslařů, nebo také běžkyni na lyžích Kateřinu Neumannovou, kteří se na horském kole dostali i na letní olympiádu. Uvažovala jste, že byste se o to také vážně pokusila? Určitě by mě to lákalo a chtěla bych to vyzkoušet. A jak říkám, je škoda, že jsem tentokrát opravdu neměla příležitost jet. Se svojí fyzičkou byste asi soupeřům stačila, nebo ne? To nevím. Opravdu si nedokážu představit, jak by to vypadalo v tom blátě a lese, takže to těžko můžu posuzovat. Na kole prý zatím jezdíte bez klipsen, netroufáte si ještě na ně? Během měsíce bych je měla vyzkoušet a pak uvidím, jestli budu jezdit normálně na pedálech nebo s klipsnama. Už jste se bavili s trenérem, jestli by stálo za to věnovat se kolu víc? Nebo ho zatím berete jen jako doplněk? Pár slov už o tom padlo, ale musím prvně vyzkoušet, jak by to vypadalo, kdybych to jela. Potom by se vidělo. Plánujete ještě zkusit nějaký závod? Nevím sice, kde jsou, ale určitě bych se na kole ještě na nějakém závodě projet chtěla. A co takhle na olympiádě? To uvidíme potom. Podle toho, jak se mi bude dařit. Těšíte se vůbec znovu na brusle? Nejsou letní kolečkové brusle a horské kolo větší zábava? Kolo je určitě docela dobrá zábava a kolečkové brusle taky, protože tam to není jak na ledě. Tam startují všichni pohromadě, takže je to o něčem jiném. Ale musím říct, že nejvíc se těším na led. Dostanete se pak ještě ke kolu? Já si myslím, že určitě. Teď sice pojedeme na deset dní na led, ale potom zase bude suchá letní příprava, takže se ke kolu určitě ještě vrátíme. Závodu se nyní zúčastnili i vaši kolegové z rychlobruslařského NOVIS teamu, jak dopadli? Jedna holka po pětadvaceti kilometrech řekla, že se v tom bahně dál jet nedá. Jeden kluk urval řetěz, další urval přehazovačku. A brácha je ještě někde na trati, tak doufám, že dojede v pořádku. Jinak to dneska bylo zajímavé, všichni přišli po svých (smích). MF Dnes |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Legende
|
Pešek vyhrál na Sachsenringu kvalifikaci
Sachsenring (Německo) - Český motocyklový závodník Lukáš Pešek vyhrál kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Německa. Šestý muž průběžného pořadí silničního mistrovství světa kategorie do 125 ccm dnes na Sachsenringu vylepšil druhé místo z pátečních jízd a po červnovém úspěchu v italském Misanu podruhé v kariéře odstartuje z první pozice.
Pešek v pátek nestačil pouze na Itala Mattiu Pasiniho na aprilii, na něhož ztratil 140 tisícin sekundy. Dnes však svůj nejlepší čas zlepšil až na 1:27,064 minuty a vytvořil traťový rekord. Druhý skončil se ztrátou více než dvou desetin sekundy Španěl Alvaro Bautista, vedoucí muž nejslabší kubatury. Na Sachsenringu se Peškovi daří. Loni tam jezdec stáje Derbi zaznamenal šestým místem nejlepší výsledek sezony. Druhý český zástupce ve třídě do 125 ccm Karel Abraham se dnes v kvalifikaci nezlepšil a klesl na 34. příčku. Na Sachsenringu jsou odpoledne na programu kvalifikační jízdy královské třídy MotoGP a kubatury do 250 ccm s českým závodníkem Jakubem Smržem. Výsledky: Do 125 ccm: 1. Pešek (ČR/Derbi) 1:27,064, 2. Bautista (Šp./Aprilia) 1:27,283, 3. Pasini (It./Aprilia) 1:27,417, 4. Kallio (Fin./KTM) 1:27,607, 5. Terol (Šp./Derbi) 1:27,777, 6. Lai (It./Honda) 1:27,879, ...34. Abraham (ČR/Aprilia) 1:29,836. ČTK |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Legende
|
Šafářová druhý bod nepřidala, tenistky hrají ve Francii 1:1
České tenistky hrají po úvodním dnu v barážovém utkání o postup do elitní skupiny Fed Cupu ve Francii nerozhodně 1:1. Po vítězství Nicole Vaidišové nad Tatianou Golovinovou podlehla v další třísetové bitvě Lucie Šafářová domácí jedničce Nathalii Dechyové 7:5, 3:6 a 7:9 za bezmála tři hodiny.
V neděli by měly od 11:00 začít obě jedničky Vaidišová s Dechyovou, po nich by měly hrát Šafářová s Golovinovou. Do čtyřhry jsou nahlášeny Květa Peschkeová s Ivetou Benešovou a Emilie Loitová se Severine Brémondovou. Ve všech zápasech mohou kapitáni udělat změnu. Bez bázně vstoupila Šafářová do své fedcupové premiéry ve dvouhře. Nechala vyhrát Dechyovou první hru, ale pak získala čtyři gamy po sobě. Forhendy z její levé ruky dělaly francouzské jedničce velké problémy a nebála se riskantně zaútočit. O brejk přišla a za stavu 5:4 první set ještě neukončila, ale o dvě hry později už nezaváhala. Devatenáctiletá Šafářová hrála soutěžní utkání poprvé po měsíční pauze zaviněné zraněným ramenem a mezižeberními svaly. Dobře se pohybovala a i na začátku druhého setu těžila z chyb světové osmadvacítky Dechyové. Ve třetím gamu znovu prorazila Šafářová podání Francouzky, která pomohla soupeřce dvojchybou při brejkbolu. Vedení 3:1 ale neudržela, začala chybovat a dalších pět her po sobě prohrála. V závěru stejný nervák jako při úvodní dvouhře Ve třetím setu to byl podobně jako v úvodní dvouhře souboj nervů. Šafářová ztratila podání na 2:3, ale vítězným returnem při brejkbolu o hru později srovnala krok. Tenistky si až na výjimky nepomohly servisem a v dlouhých výměnách od základní čáry rozhodovala odvaha. Šafářová uměla úspěšně zaútočit, ale občas byla moc pasivní. Dechyová se snažila ke konci o změnu a liftované míče měnila se zrychlením výměny. Ve třináctém gamu odvrátila Češka jeden brejkbol, ale vzápětí věnovala soupeřce dvojchybou druhý, která nabídku využila vítězným úderem. Šafářová zbraně nesložila a vítězným returnem si připravila vyrovnání na 7:7. Pak si nechala ošetřit ruku, ale podání po sérii shod znovu prohrála a poté i celé utkání, když při mečbolu nezakončila důrazně míč na síti a volej nestihla. Francie - ČR 1:1 po sobotních dvouhrách Dechyová - Šafářová 5:7, 6:3, 9:7. ČTK |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Legende
|
Vítězila jen Vaidišová. A tak tenistky prohrály
C a g n e s - S u r - M e r - České tenistky si Světovou skupinu I Fed Cupu nezahrají. V baráži proti Francii neuspěly. Prohrály 2:3. Na antuce v Cagnes-Sur-Mer sice dvakrát vedly díky Nicole Vaidišové, ovšem Lucie Šafářová naopak ve dvouhrách podlehla. Květa Peschkeová s Ivetou Benešovou pak rozhodující čtyřhru nezvládly.
Dechyová - Vaidišová 2:6, 3:6 Vaidišová se rychlým ziskem podání Dechyové brzy dostala do výhody a sebejistě diktovala tempo výměn. Sice se jednou připravila o vlastní podání, ale zbytek prvního setu měla pod kontrolou. Svými dlouhými údery k lajnám nutila Francouzku chybovat, nebo výměny sama ukončovala. "Ona byla od začátku trošku pomalejší než včera. Byla na ní vidět únava a dalo se toho využít," řekla Vaidišová. Vytrvale zpívající skupina asi padesáti francouzských fanoušků v modrých dresech se snažila postavit v druhé sadě Dechyovou na nohy. Hráčka se jim odvděčila ziskem podání Vaidišové v třetí hře, když zkusila hrát aktivně a z returnu vytvářela tlak na českou jedničku. Vaidišová ale vzápětí galskou radost umlčela, když rovněž prorazila servis Dechyové. "Dobře jsem se vrátila. Bylo důležité soustředit se na hru, nic okolo nevnímat a hrát svůj tenis," poznamenala. Vaidišová převyšovala soupeřku ve všech směrech, což potvrdila dalším ziskem jejího servisu v osmé hře. Při vlastním podání pak zápas jistě dokončila, po hodině a 11 minutách hry suverénně proměnila první mečbol vítězným forhendem. Golovinová - Šafářová 6:2, 6:1 Na Šafářové byla stejně jako předtím na Dechyové patrná únava ze sobotní vzájemné tříhodinové bitvy. Češka proti Golovinové jen těžko hledala rytmus hry a od začátky se častěji dopouštěla nevynucených chyb. Na první brejk v úvodní sadě ještě odpověděla, ale pak už nestačila. "Myslela jsem si, že to bude v pohodě, ale jak jsem nastoupila na kurt, tak mi vytuhly nohy. Nebyla jsem schopna dostat se do tempa," řekla Šafářová. Od stavu 2:3 z pohledu Šafářové získala francouzská dvojka osm her po sobě. Pak při svém servisu vyhrála Češka podání, ale bojovnost na zvrat nestačila. "Šanci jsem ani necítila. Myslela jsem, že bude nervózní a unavená, ale velice dobře servírovala," doplnila. Golovinová se lépe pohybovala, hrála přesně i jistě, zatímco levačka Šafářové posílala údery často mimo lajny. Na eso při mečbolu Golovinové česká hráčka ani nestačila zareagovat. Golovinová, Brémondová - Benešová, Peschkeová 6:4, 7:6 (7:2). Důležitost čtyřhry jako by svazovala hráčkám ruce a úvodní tři hry skončily brejkem, dvakrát ale podání prohrály Češky. Sérii přerušila až nejlépe servírující Brémondová. Od té doby se úroveň utkání přece jen zvedla a šance pro Benešovou s Peschkeovou na záchranu setu svitla v desáté hře, kdy měly hned dva brejkboly. Francouzky však podání Golovinové uhájily a při prvním setbolu dopadl return Peschkeové, dvanácté hráčky čtyřhry světového žebříčku WTA, do autu. Na začátku druhého setu měly loňské vítězky čtyřhry na halovém turnaji WTA v Paříži dokonce tři brejkboly při podání Golovinové na 2:0, ale ani tentokrát neuspěly. To se jim povedlo až v šesté hře při servisu Brémondové díky šikovnému zkrácení Peschkeové, jenomže ta vzápětí neudržela své podání, když se Benešové nedařilo na síti. Pak obě strany nevyužily shodně ještě po dvou brejkbolech a sada dospěla do tie-breaku. "Nevyužily jsme naše šance a měly jsme jich dost, to byla škoda," řekla Benešová. "Nějak šíleně jsme to nepokazily, ale Francouzky si to podržely dobrým podáním a lajnou v důležitém momentu. My jsme mohly mít trošku lepší servis a ještě o něco lepší přechod na síť," mínila Peschkeová. Zkrácenou hru začaly Benešová s Peschkeovou třemi nevynucenými chybami. Pak sice Peschkeová při svém podání snížila na 2:3, ale další bod už česká dvojice nezískala. Mečbol nabídla soupeřkám Benešová dvojchybou a zápas pak ukončila bekhendovým úderem do sítě. Francie - Česko 3:2 Dechyová - Vaidišová 2:6, 3:6 Golovinová - Šafářová 6:2, 6:1 Golovinová, Brémondová - Benešová, Peschkeová 6:4, 7:6 (7:2). ČTK |
|
|
|