het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 28-06-06, 14:34   #1
Volwaardig Lid

efke's avatar

Nationaliteit:
Sky Europe vs. Smart Wings

SkyEurope znovu pomáhá cestujícím ze zrušených letů Smart Wings

28. 06. 2006

SkyEurope , nejvýznamnější středoevropská nízkonákladová letecká společnost, poskytla několika desítkám cestujících z pondělního zrušeného letu společnosti Smart Wings z Prahy do Milána letenky za 1,- Kč. Neustále se tak opakuje situace z období na přelomu dubna a května, kdy společnost Smart Wings podle údajů na vlastní internetové stránce zrušila nejméně šedesát šest letů z/do Prahy. Zklamaným cestujícím i tehdy SkyEurope velkoryse nabídla možnost cestovat za symbolickou cenu.

Vzhledem k nespolehlivosti letového řádu Smart Wings se společnost SkyEurope rozhodla poskytnout cestujícím, kteří mají letenky na kterýkoli zrušený let Smart Wings mezi Prahou a Amsterdamem, Paříží, Římem a Milánem, a s daty odletu v měsících červenec a srpen, možnost přebookovat místo na let SkyEurope za symbolickou cenu 1,- Kč (plus oficiální letištní poplatky). Při rezervaci musí cestující prokázat koupi letenky u Smart Wings, místo v letadle SkyEurope si poté může rezervovat do/z stejné destinace. Nejpozdější datum odletu je 28. říjen 2006. Nabídka je omezena počtem volných míst.

Letenky je možné rezervovat počínaje dneškem v telefonickém rezervačním centru (900 14 15 16 z České republiky, nebo na čísle +421 2 4850 4850).

SkyEurope zároveň vyzývá společnost Smart Wings, aby zveřejnila své statistiky zrušených a zpožděných letů. Masivní rušení letů, jak ho realizuje Smart Wings, podle našeho názoru podkopává důvěru cestujících v serióznost a kvalitu služeb leteckých dopravců.

Statistiky SkyEurope

Dochvilnost letů sítě SkyEurope Airlines (v týdnu do 18. 6. 2006)

87 % načas

96,5 % do 1 hodiny oproti letovému řádu

Dochvilnost letů z Prahy (v týdnu do 18. 6. 2006)

76 % přílet podle letového řádu

95 % přílet do 1 hodiny oproti letovému řádu

SkyEurope v Praze (od 10. 4. do 15. 6. 2006 včetně)

Uskutečněných letů 394

Zrušených letů 1

* Letenku je možné rezervovat nejpozději 8 dní před plánovaným odletem.

Tak jsem myslela, ze by to mohlo treba nekomu pomoct
efke is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-06-06, 17:32   #2
VIP Lid

Laura's avatar

Nationaliteit:
ja odbavuju Sky europe a Smartwing tady v Amsterdamu na letisty a muzu rict ze Sky europe je vice spolehlivy. Posledni dva tydny Smartwings mel 3 krat zpozdeni a minimalne 3 hodin. Sky europe leti skoro kazdej den v cas! a jeste k tomu maji vice letu nez Smartwings z Amsterdamu. Smartwings ob cas zrusuje lety a nektere cestujici ani o tom nevedi.
Letenky se muzou taky koupyt na Schipholu u nasi Ticket desk!
Oud 28-06-06, 17:40   #3
Volwaardig Lid

efke's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Laura schreef:
ja odbavuju Sky europe a Smartwing tady v Amsterdamu na letisty a muzu rict ze Sky europe je vice spolehlivy. Posledni dva tydny Smartwings mel 3 krat zpozdeni a minimalne 3 hodin. Sky europe leti skoro kazdej den v cas! a jeste k tomu maji vice letu nez Smartwings z Amsterdamu. Smartwings ob cas zrusuje lety a nektere cestujici ani o tom nevedi.
Letenky se muzou taky koupyt na Schipholu u nasi Ticket desk!
Ahoj Lauro. to zpozdeni by me ani moc nevadilo, hlavne ze mam jistotu ze odletim. Ze smart wings jsem chtela letet jednou, nikam jsme ovsem nedoletela, protoze mi zrusili let. A jak si psala, nekteri cestujici se to ani nedozvi, to samy se stalo me kamaradce. (kdybych nahodou nekotrolovala odlet tyden pred odletem, kamoska by na letiste tvrde narazila). Me zase informovali asi po tydennim prodleni, kdy zrusili muj let(samozrejme to udelali velice chytre 3 tydny pred odletem). Takze potom na rychlo bookovat u sky europe atd...
Ja ted vyuzivam uz jedine Sky Europe a zatim jsme si nemohla stezovat.
Treba me budes nekdy odbavovat
Oud 28-06-06, 19:11   #4
Lid

Lenka B's avatar

Nationaliteit:
To jste me teda pekne podesily, holky!

Ja si tak rikala, ze letim v lete se Smart Wings do Cech a pak se Sky Europe nazpet, abych je porovnala. Na letence od SmartWings mam odletovy cas 12.55, tak jsem si pro jistotu zkontrolovala internet a tam maji 20.15 (pouze ), coz mi pride neuveritelne. E-mail jsem od nich zadny nedostala, a tak si tam zitra hned rano zavolam (0042-0255700827).

Diky za tip,

zdravi Lenka
Lenka B is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-06-06, 20:02   #5
Volwaardig Lid

efke's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Lenka B schreef:
To jste me teda pekne podesily, holky!

Ja si tak rikala, ze letim v lete se Smart Wings do Cech a pak se Sky Europe nazpet, abych je porovnala. Na letence od SmartWings mam odletovy cas 12.55, tak jsem si pro jistotu zkontrolovala internet a tam maji 20.15 (pouze ), coz mi pride neuveritelne. E-mail jsem od nich zadny nedostala, a tak si tam zitra hned rano zavolam (0042-0255700827).

Diky za tip,

zdravi Lenka
Ahoj Leni,

ono je opravdu lepsi, kdyz to budes prubezne kontrolovat sama, na jejich informacni schopnosti rozhodne nespolihej. Preju ti stastnou cestu (a snad nakonec obe dve spolecnosti vyzkousis, vis co tim myslim )
Oud 28-06-06, 21:47   #6
Actief Lid

Mouse's avatar

Nationaliteit:
Ja sem minuly rok letela se Smart wings a uz nikdy vic...meli jsme do Cech odletat v 23,30 a leteli jsme okolo 4 rano...fakt super...byla jsem rada ze sem letela s kamaradkou jinak bych na letisti usnula a nakonec bych asi nedoletela nikam...nazpatek podobne akorat odpoledne!!Ted v cervnu jsem letela se Sky Europe a vse ok dokonce jsme na zpatecni ceste pristaly v Amsterodamu o 20 min. driv!!!!Takze jen se Sky Europe !
Mouse is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-06-06, 21:56   #7
Nieuw Lid

Hadway's avatar

Nationaliteit:
Ja letela ze Smart Wings jednou a to mi stacilo. Letadlo mi melo odletat v 7.10 rano, a v pet rano mi rekli, ze let byl zrusen. Ostatnim dali vedet ve ctyri rano. S nima jsem skoncila. Mam s nima jeste letenku zpet, coz me trochu desi, ale holt, co se da delat. Kazdopadne cekani na letisti od peti rano do jedne odpoledne na Czech Airlines si uz priste odpustim. Grrrr.
Hadway is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-06-06, 08:01   #8
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Jen jednou jedinkrat jsem letela se SmartWings. Bylo to poprve a naposledy!!! Nechce se mi na to vzpominat, byl to des a hruza. Ani se mi to nechce vypravet, bych se zase zbytecne nasr. Jeste, ze jsi tam byla ty Peti, jinak nevim nevim...
Oud 29-06-06, 08:47   #9
Actief Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Tak ja se Smartwing litam, a jeste se mi nic podobneho nestalo , vzdycky vsechno na cas. Ted v lete maji za mnou priletet kamaradi a uz maji i letenky, tak doufam ze prileti
Gabis is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-06-06, 10:57   #10
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Zlaty CSA! Vzdycky presne a sluzby kvalitni. Ale ceny trochu vyssi..... Da se jet kvalitne i busem, akorat je to na "trosku"dele, ale zase se clovek podiva po Nemecku
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels