|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Super Lid
Nationaliteit:
|
Oblíbené české obchudky
Vždycky když přijedu do Čech, nemužu si dost vynachválit typické České obchudky a místka jako např:
Papírnictví - kde člověk dostane všechno možné ´k ´´kreativnímu použití´´ a přitom to má takový večný děcký šarm... Drogerie - kde to krásně voní vším možným a najdeš klasiky ´z dětství jako Berušky, Indulónu a různá mídla... Kníhkupectví - České knižky a často i videa, to je ![]() Cukrárna - co víc dodat??? ![]() Samožka - a to ještě nejradši starodávný ´´Pramen´´ nebo ´´Potraviny´´ kde si připadáš jak ´v ráji se všema těma dobrudkama na které se celý rok jen mužeš těšit. Restaurace - to samé jenže s extra Českou atmosferou. Hračkářství - nejde něco nekoupit... Pekařstvi - Bože, neni nad čerstvý Český chleba ![]() Zlatnictví - všimli jste si že České šperky mají svuj unikátni styl ktery člověk prostě nesežene jinde? ... kam nejraději chodíte vy??? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Re: Oblíbené české obchudky
Restaurace: Neni nad Ceskou svickovou!!! Mnam, mnam. Vzdycky prijedu o pak kilo tezsi. Ha, ha.
Pekarstvi: Rohlik je rohlik. Ty me tady moc chybi. Knihkupectvi: Privezu si pokazde mnoho knizek. Co me tu chybi, jsou nedelni filmy pro pametniky! Ty mam moc rada. Ceska klasika.(Zahorske ruze) ci Zavrete oci, odchazim. |
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Lid
|
Ja chodim nejradsi k pekari u nas naproti. Rano vstanu, neco na sebe hodim a skocim si pro cerstve rohliky nebo chleba ke snidani. Nad to neni.
Jinak chodim nejradeji do restauraci nebo cukraren, ktere znam z drivejska, ty nove mi moc nerikaji. Na velky nakup jdu rada do Carrefouru nebo do Tesca. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Legende
|
Citaat:
![]() [font color="red"] Moderator: Vašku, tady prosím tě jen Česky! [/font] |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Tak to ja take rada chodim do potravin u baraku, ten obchudek znam od detstvi a stale tam maji cerstve koblizky a satecky s tvarohem a vonave krupave rohliky no a pak samozrejme do cukrarny na zakusek a na kafco. No a pak take knihkupectvi.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
..neni nad "muzi nestarnou", hugo hass, to je fakt nejlepsi, bomba, se u toho rozplyvam nad tou krasnou naivitou davnych let.. ..co mi hodne chybi, pac jsem z prahy, je ma oblibena nocni jizda tramvaji..nemyslim tu tramvaj v zime narvanou homelesakama, ale tu letni, ranni, kdy vychazi slunko, ja jedu v prijemne, unavene a trosku opile nalade dom..cerstvej vzdousek..prochazka po letny se psem, frisbee a my pratele s sebou..pak do clubclubu, neb wakata a jungle night..fotbalek, koureni a wakatova malinovka fraktal a vejtraska, divoky noci po praci a pak se vzbudit v pul druhy odpolko pod stromem na letny a zjistit : je skola uz je v haji!!! ..neb stromovka na podzim s listim po kolena..sumeni vltavy, ktery je slyset z baby..suchdolsky kopec....a protoze mam zbytek rodiny v bydzove a bratranek delal v pekarne, moc postradam teply bydzovsky chleba, privezeny o pulnoci, popraskany, vonavy..a bydzovskym 'promilskym' maslickem pomazany..hmm..jen vzpominejte.. ..boli mne u toho srdicko..:snik: |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ani takovy obchod "vse za 39,-"neni v CR k zahozeni
Nebo takovy ty velky haly z cinskyma a tureckyma hadrikama...... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
CZ Moderator
|
Kolace od pekare, jitrnice od reznika... to tady nemaji jako v Cesky vsi... ani jako ve meste bohuzel.
Ale i ty hypermarkety tam zas maji nejakou tu atmosferu ktera tady neni v obchodacich. A kramy na obleky a boty tam jsou mnohem lepsi, a vyjde ti to taky o hodne levnejc nez tady 'modni butiky a takovy kravoviny' ![]() |
|
|
|