het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 23-05-06, 13:44   #21
Actief Lid

Nationaliteit:
Katy, ti to zatim nikdo nerekne. Pry to CWI zjistuje podle toho kolik je v danem sektoru nezamestnanych a pracovnich nabidek. Oni si to reguluji podle me sami jak se jim zlibi.

Tohle neni nikde uvedene, ani na strankach CWI. Drive tam bylo napsane, ze zkracene je to pro namorniky, bourace dobytku a rezniky a myslim, ze i zdravotni personal. (ale jen malo kdo tu muze delat zdr. sestru, protoze pry to nase vzdelani je na nizsi urovni!)Proste takova jejich vychytavka. Jinak bych ti spise doporucovala si na CWI zavolat.
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-06, 15:21   #22
Actief Lid

Nationaliteit:
No tak s tim asi nemuzes ani pocitat,ze by ti neco vyridili.Ja jsem tu vdana,platim si zdravotni pojisteni,mam sofi a stejne mi to CWI nevyridilo.Zrovna pred 3dny mi prislo vyrozumeni.Byla jsem se zaregistrovat u Randstat a ty mi kupodivu rekli,ze se mi to pokusi vyridit (nevim ted jak se ten dokument jmenuje),No a prislo po mesici vyrozumeni,ze hollandani tez cekaji na praci u firmy flextronics,takze smula pro me.Jenze paradox je ten,ze ve flextronics pracuje mozna 10%hollandanu,protoze zbytek jsou nemci,polaci,anglicani a ostatni...Takze jak mohli neco dokazovat,kdyz ani neni jak to dokazat?No proste se na to ani nekoukli a jen napsali automaticky NEEEE!A kdyby lidi z Randstat nechteli abych sla pro ne pracovat,tak by me rovnou rekli,ze musim mit pracovni povoleni.Stejne jako mi to rekli v tempo team,adeco....Takze Randstat se alespon trosku snazil a tez se me uz ptali,co by se stalo,kdyby mi dali treba nejake uklizeni proste bez povoleni,myslim si,ze by se asi nic nestalo,kdyz budu platit dane a zdravotni pojisteni tak proste delam legalne,ne?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-06, 15:59   #23
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Ahojky vsichni,
ja jsem tady take vdana a na karticce-verblijsdocument mam uvedeno "arbijd vrij toegestaan"...tzn. ze mohu legalne pracovat. To same ma i moje kamaradka ze Slovenska.
Jinak ja jsem si praci nasla sama pres werk.nl, kde jsem odepsala moji angicko-holandskou hatmatilkou a dostala jsem sanci pracovat.Je to vlastne uz skoro dva roky, ted je anglictina zcela potlacena a dostala jsem dalsi mensi praci. Take mi "sef" 2x volal, ze by pro me zase neco mel, ale bohuzel jsem to musela odmitnout, protoze to bylo o vikendech a ta druha prace uz byla pro me casove narocna, protoze chodim jeste kazdy den do skoly.
Kratce receno mam tri male prace a vydelam si okolo 500euro mesicne.
Urcite mam z toho lepsi pocity nez ktere jsem mela po mem prijezdu.
Chce to taky odvahu a zdravou dravost. Drzim palecky!!!
Zapomnela jsem dodat, ze se jedna o peci o starsi lidi.
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-06, 19:26   #24
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Ahojky vsichni,
ja jsem tady take vdana a na karticce-verblijsdocument mam uvedeno "arbijd vrij toegestaan"...tzn. ze mohu legalne pracovat. To same ma i moje kamaradka ze Slovenska.
Jinak ja jsem si praci nasla sama pres werk.nl, kde jsem odepsala moji angicko-holandskou hatmatilkou a dostala jsem sanci pracovat.Je to vlastne uz skoro dva roky, ted je anglictina zcela potlacena a dostala jsem dalsi mensi praci. Take mi "sef" 2x volal, ze by pro me zase neco mel, ale bohuzel jsem to musela odmitnout, protoze to bylo o vikendech a ta druha prace uz byla pro me casove narocna, protoze chodim jeste kazdy den do skoly.
Kratce receno mam tri male prace a vydelam si okolo 500euro mesicne.
Urcite mam z toho lepsi pocity nez ktere jsem mela po mem prijezdu.
Chce to taky odvahu a zdravou dravost. Drzim palecky!!!
Zapomnela jsem dodat, ze se jedna o peci o starsi lidi.

ahoj mohla by jsi mi do PM presne napsat, co to vlastne delas?ja sem totiz zdravotni sestra,takze mi neuznaj skolu a docela me tohle zajima,myslela jsem ,ze bych taky zatim sla pravoat do domaci pece nebo tak neco
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-06, 19:40   #25
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Katy, mas plnou schranku, takze prispevek jsem nemohla odeslat..
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-06, 20:17   #26
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Katy, mas plnou schranku, takze prispevek jsem nemohla odeslat..
o sooorry,uz sem to napravila,dik
Oud 23-05-06, 20:54   #27
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
No tak s tim asi nemuzes ani pocitat,ze by ti neco vyridili.Ja jsem tu vdana,platim si zdravotni pojisteni,mam sofi a stejne mi to CWI nevyridilo.Zrovna pred 3dny mi prislo vyrozumeni.Byla jsem se zaregistrovat u Randstat a ty mi kupodivu rekli,ze se mi to pokusi vyridit (nevim ted jak se ten dokument jmenuje),No a prislo po mesici vyrozumeni,ze hollandani tez cekaji na praci u firmy flextronics,takze smula pro me.Jenze paradox je ten,ze ve flextronics pracuje mozna 10%hollandanu,protoze zbytek jsou nemci,polaci,anglicani a ostatni...Takze jak mohli neco dokazovat,kdyz ani neni jak to dokazat?No proste se na to ani nekoukli a jen napsali automaticky NEEEE!A kdyby lidi z Randstat nechteli abych sla pro ne pracovat,tak by me rovnou rekli,ze musim mit pracovni povoleni.Stejne jako mi to rekli v tempo team,adeco....Takze Randstat se alespon trosku snazil a tez se me uz ptali,co by se stalo,kdyby mi dali treba nejake uklizeni proste bez povoleni,myslim si,ze by se asi nic nestalo,kdyz budu platit dane a zdravotni pojisteni tak proste delam legalne,ne?
Mozna jsi si zadala, kdyz bylo jeste povinne delat prioritni nabidky holandanum. Ten uz to od kvetna neni v platnosti.
Oud 24-05-06, 07:27   #28
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Katy, ti to zatim nikdo nerekne. Pry to CWI zjistuje podle toho kolik je v danem sektoru nezamestnanych a pracovnich nabidek. Oni si to reguluji podle me sami jak se jim zlibi.

Tohle neni nikde uvedene, ani na strankach CWI. Drive tam bylo napsane, ze zkracene je to pro namorniky, bourace dobytku a rezniky a myslim, ze i zdravotni personal. (ale jen malo kdo tu muze delat zdr. sestru, protoze pry to nase vzdelani je na nizsi urovni!)Proste takova jejich vychytavka. Jinak bych ti spise doporucovala si na CWI zavolat.
no ja jsem prave sestra a i kdyz mi neuznaj vzdelani ,tak muzu delat aspon osetrovatelku.no a prave tady blizko je jedna velka organizace a ty maj neustale na svych strankach haldy pracovnik nabidek .protoze Holandanky se tady do te prace moc nezenou,proto me prave zajimalo,ktere ty povolani to jsou
Oud 24-05-06, 07:33   #29
Actief Lid

Nationaliteit:
Katy, oni rikaji ze sester je tu nedostatek, tak bych to zkusila si nechat diplom nedrive vyhodnotit. Mozna budes mit stesti a uznaji ti to.

Jinak ti budu drzet palecky, abys misto dostala. Nebo bys to rovnou mohla zkusila nekde v nemocnici? Jak se rika, za zkousku nic nedas.
Oud 24-05-06, 15:00   #30
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Katy, oni rikaji ze sester je tu nedostatek, tak bych to zkusila si nechat diplom nedrive vyhodnotit. Mozna budes mit stesti a uznaji ti to.

Jinak ti budu drzet palecky, abys misto dostala. Nebo bys to rovnou mohla zkusila nekde v nemocnici? Jak se rika, za zkousku nic nedas.
no ten diplom mi urcite neuznaj,protoze uz sem driv dostala od minisetrstva papiry a podle tech papiru to nesplnuju. a nechci riskovat to vysvedceni tam poslat, to overeni je totiz platny jen 6mesicu a kdyby nahodou do te doby povoleni nebylo,musim vsechno posilat znovu a nechtej vedet, kolik me staly ty preklady vsech potrebnych penez
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels