|
|
#22 |
|
Actief Lid
|
Ja mam klasicke holandske a za nim moje divci..s -ová
Hrozny je, ze pokud bych do budoucna rodila v CZ a byla by to holcicka, musi byt s -ová. Pak si predstavte, jak to tady budete uradum vysvetlovat? |
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Actief Lid
|
[
Hrozny je, ze pokud bych do budoucna rodila v CZ a byla by to holcicka, musi byt s -ová. Pak si predstavte, jak to tady budete uradum vysvetlovat?[/quote] Ja jsem se vdavala v dubnu 2004, a to dva tydny po te, co uzakonili, ze cizi prijmeni nemusi mit -ova. Tak jsem si mohla vybrat bud: 1/ Klara ten Donkelaar nebo 2/ Klara ten Donkelaar Gazdova (pomlcka nesmi byt) Tak mam variantu 1/ a v oddacim liste napsano, ze pripadna dcera tam bude mit -ova. Na muj dotaz co s tim, mi rekli, ze pokud se mi narodi holka, mam pak prijit na matriku a oni to -ova umazou.Divny. Kamaradka loni porodila holcicku, v porodnici ji dali rodny list na Laura van Steegova, pak s tim sla na matriku, tam tenhe rodny list roztrhli (!!) a vydali novy na Laura van Steeg. At ziji ceske urady! ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Volwaardig Lid
|
S tim -ova to neni az tak strasne (i kdyz uz jsem parkrat vysvetloval uradum ze jsme manzele, prestoze ja to -ova nemam). Slysel jsem ale o paru ceskych doktoru, kterym se narodil kluk, kdyz byli na misii snad nekde v Cine, Japonsku ci Korei. Maminka chtela, aby se Pepicek jmenoval po tatinkovi a nakonec se ji s vypetim vsech sil povedlo usmlouvat, ze se smi jmenovat Chosé. Stejne se tam ale vsichni divili, proc si nevyberou nejake pekne normalni jmeno jako Li nebo Kim.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
I holkam tady na uradech delali problemy, ale to zalezi kdo z partneru jde dite nahlasit.Pokud pujde chlap, bude to podle jeho jmena. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
|
[quote=Lady]Damy ja se informovala a pri narozeni holcicky plati, ze pokud si nezazadas o zmenu( bez ova-coz v Cz lze za stejnych podminek jako pri svatbe tzn. podepsane prohlaseni na matrice ze se jedna o narodnostni mensinu v CZ) je jmeno s ova a pri narozeni zde je to podle NL uradu, takze bez ova.QUOTE]
Tak to te informovali spatne, protoze ja jsem zadne prohlaseni o narodnostni mensine nepodepsala, a jmeno mam v pohode bez -ova. Asi jsi narazila na nejake neinformovane uredniky, to o te mensine platilo do 22.4.2004 (nebo i o tyden driv, nevim). Pak to parlament zrusil. Ja jsem se taky do svatby hrozila, ze budu muset podepsat, ze se citim byt Eskymakem, Romem, atd atd:-) abych nebyla -ova.:-)) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
Tak to te informovali spatne, protoze ja jsem zadne prohlaseni o narodnostni mensine nepodepsala, a jmeno mam v pohode bez -ova. Asi jsi narazila na nejake neinformovane uredniky, to o te mensine platilo do 22.4.2004 (nebo i o tyden driv, nevim). Pak to parlament zrusil. Ja jsem se taky do svatby hrozila, ze budu muset podepsat, ze se citim byt Eskymakem, Romem, atd atd:-) abych nebyla -ova.:-))[/quote]
Tak to platilo,ja se vdavala tesne pred tim..... takze jsem podepisovala to prohlaseni. Rekli mi ze u dcery by to bylo stejne, ale jen pokud bude narozena v CZ. /Jak je videt, porad se to meni, chce to informace den predem, ach jo. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Actief Lid
|
tak se chceme v kvetnu s pritelem brat a ted si chci pres vanoce zaridit papiry...opravdu jsou to stale jen ty 2???ten o te pravni zpusobilosti k snatku se vydava tam kde ten o tom,ze jsem svobodna??boze uz zas papirovani...to je des...ale mam cas a do prahy to poslu...ted tam nemusim jezdit jak minule a uz znam i dobrou prekladatelku v ove...
a co potrebuje pritel?boze ja vubec nevim... to bude komedie...chceme se brat v NL... je to pro nas lepsi ... a chci se zeptat kde je levnejsi si poridit veci,prstynky,saty atd...asi v cr co??? no to jsem zvedava... nedelala jsem si tim starosti,ale uz to zacina ![]()
|
|
|
#30 |
|
Lid
|
Poridit si vse potrebne na svatbu je levnejsi opravdu v CR.Koukala jsem na ceniky snubnich prstynku,mam doma jeden katalog z NL a byly tam celkem velke palky,za tu cenu poridis luxusni prstynky u nas pro oba.Jinak preji uspesne vyrizovani a pak napis,jak si dopadla.Casem budu mozna i ja potrebovat informace..
Zatim pa a drzim pesticky |
|
|
|