het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 19-04-06, 15:53   #21
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
ja pred dvaceti lety musela, jen jedno prijmeni - holandske a s -ová. To byla pekna pruda se legitimovat ceskym pasem a vysvetlovat co to je.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-04-06, 16:12   #22
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja mam klasicke holandske a za nim moje divci..s -ová

Hrozny je, ze pokud bych do budoucna rodila v CZ a byla by to holcicka, musi byt s -ová. Pak si predstavte, jak to tady budete uradum vysvetlovat?
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-04-06, 13:02   #23
Actief Lid

Nationaliteit:
Martino, to je divny ze by to dite - holcicka musela byt ova? Vzdyt by se mohla jmenovat jen po otci ne?
Sandra81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-04-06, 22:01   #24
Actief Lid

Nationaliteit:
[
Hrozny je, ze pokud bych do budoucna rodila v CZ a byla by to holcicka, musi byt s -ová. Pak si predstavte, jak to tady budete uradum vysvetlovat?[/quote]

Ja jsem se vdavala v dubnu 2004, a to dva tydny po te, co uzakonili, ze cizi prijmeni nemusi mit -ova. Tak jsem si mohla vybrat bud:
1/ Klara ten Donkelaar
nebo
2/ Klara ten Donkelaar Gazdova (pomlcka nesmi byt)

Tak mam variantu 1/ a v oddacim liste napsano, ze pripadna dcera tam bude mit -ova. Na muj dotaz co s tim, mi rekli, ze pokud se mi narodi holka, mam pak prijit na matriku a oni to -ova umazou.Divny. Kamaradka loni porodila holcicku, v porodnici ji dali rodny list na Laura van Steegova, pak s tim sla na matriku, tam tenhe rodny list roztrhli (!!) a vydali novy na Laura van Steeg. At ziji ceske urady!
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-04-06, 02:30   #25
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
S tim -ova to neni az tak strasne (i kdyz uz jsem parkrat vysvetloval uradum ze jsme manzele, prestoze ja to -ova nemam). Slysel jsem ale o paru ceskych doktoru, kterym se narodil kluk, kdyz byli na misii snad nekde v Cine, Japonsku ci Korei. Maminka chtela, aby se Pepicek jmenoval po tatinkovi a nakonec se ji s vypetim vsech sil povedlo usmlouvat, ze se smi jmenovat Chosé. Stejne se tam ale vsichni divili, proc si nevyberou nejake pekne normalni jmeno jako Li nebo Kim.
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-04-06, 15:44   #26
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Sandra81 schreef:
Martino, to je divny ze by to dite - holcicka musela byt ova? Vzdyt by se mohla jmenovat jen po otci ne?
Damy ja se informovala a pri narozeni holcicky plati, ze pokud si nezazadas o zmenu( bez ova-coz v Cz lze za stejnych podminek jako pri svatbe tzn. podepsane prohlaseni na matrice ze se jedna o narodnostni mensinu v CZ) je jmeno s ova a pri narozeni zde je to podle NL uradu, takze bez ova.Kazdopadne je lepsi mit kluka I holkam tady na uradech delali problemy, ale to zalezi kdo z partneru jde dite nahlasit.Pokud pujde chlap, bude to podle jeho jmena.
Lady is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-04-06, 22:56   #27
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Lady]Damy ja se informovala a pri narozeni holcicky plati, ze pokud si nezazadas o zmenu( bez ova-coz v Cz lze za stejnych podminek jako pri svatbe tzn. podepsane prohlaseni na matrice ze se jedna o narodnostni mensinu v CZ) je jmeno s ova a pri narozeni zde je to podle NL uradu, takze bez ova.QUOTE]

Tak to te informovali spatne, protoze ja jsem zadne prohlaseni o narodnostni mensine nepodepsala, a jmeno mam v pohode bez -ova. Asi jsi narazila na nejake neinformovane uredniky, to o te mensine platilo do 22.4.2004 (nebo i o tyden driv, nevim). Pak to parlament zrusil. Ja jsem se taky do svatby hrozila, ze budu muset podepsat, ze se citim byt Eskymakem, Romem, atd atd:-) abych nebyla -ova.:-))
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-04-06, 17:39   #28
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
Tak to te informovali spatne, protoze ja jsem zadne prohlaseni o narodnostni mensine nepodepsala, a jmeno mam v pohode bez -ova. Asi jsi narazila na nejake neinformovane uredniky, to o te mensine platilo do 22.4.2004 (nebo i o tyden driv, nevim). Pak to parlament zrusil. Ja jsem se taky do svatby hrozila, ze budu muset podepsat, ze se citim byt Eskymakem, Romem, atd atd:-) abych nebyla -ova.:-))[/quote]
Tak to platilo,ja se vdavala tesne pred tim..... takze jsem podepisovala to prohlaseni. Rekli mi ze u dcery by to bylo stejne, ale jen pokud bude narozena v CZ.
/Jak je videt, porad se to meni, chce to informace den predem, ach jo.
Lady is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-12-06, 11:59   #29
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
tak se chceme v kvetnu s pritelem brat a ted si chci pres vanoce zaridit papiry...opravdu jsou to stale jen ty 2???ten o te pravni zpusobilosti k snatku se vydava tam kde ten o tom,ze jsem svobodna??boze uz zas papirovani...to je des...ale mam cas a do prahy to poslu...ted tam nemusim jezdit jak minule a uz znam i dobrou prekladatelku v ove...
a co potrebuje pritel?boze ja vubec nevim... to bude komedie...
chceme se brat v NL... je to pro nas lepsi ...
a chci se zeptat kde je levnejsi si poridit veci,prstynky,saty atd...asi v cr co???
no to jsem zvedava... nedelala jsem si tim starosti,ale uz to zacina
Oud 02-12-06, 12:32   #30
Lid

Ankeja's avatar

Nationaliteit:
Poridit si vse potrebne na svatbu je levnejsi opravdu v CR.Koukala jsem na ceniky snubnich prstynku,mam doma jeden katalog z NL a byly tam celkem velke palky,za tu cenu poridis luxusni prstynky u nas pro oba.Jinak preji uspesne vyrizovani a pak napis,jak si dopadla.Casem budu mozna i ja potrebovat informace..Zatim pa a drzim pesticky
Ankeja is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels