het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 14-04-06, 20:19   #1
Actief Lid

Nationaliteit:
porod v Holandsku

Ahoj holky,chtela jsem se zeptat,zda mate jiz nejaka zkusennosti s peci o tehotnou a porod tady v NL?Ja mam zatim spatne zkusennosti z minuleho roku kdy jsme o to prisli,dalo by se rict kvuli nedostatecne peci doktoru,protoze kdyz jsme o pulnoci volali ze krvacim,tak nam na to rekli, ze je to normalni.Tak to tedy byla sila a za normalni to nepovazuji.Proto se ptam,zda je na tom nekdo lepe nez ja.A jeste jedna vec,ta prvni kontrola od zjisteneho tehotenstvi mnou tehotenskym testem byla naplanovana az za 2mesice.No tak mi reknete je toto normalni?
veronika is offline  
Oud 15-04-06, 07:36   #2
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Ahoj holky,chtela jsem se zeptat,zda mate jiz nejaka zkusennosti s peci o tehotnou a porod tady v NL?Ja mam zatim spatne zkusennosti z minuleho roku kdy jsme o to prisli,dalo by se rict kvuli nedostatecne peci doktoru,protoze kdyz jsme o pulnoci volali ze krvacim,tak nam na to rekli, ze je to normalni.Tak to tedy byla sila a za normalni to nepovazuji.Proto se ptam,zda je na tom nekdo lepe nez ja.A jeste jedna vec,ta prvni kontrola od zjisteneho tehotenstvi mnou tehotenskym testem byla naplanovana az za 2mesice.No tak mi reknete je toto normalni?

no zkusenosti s tim nemam, zadny deti jeste neplanuju ale staci me bohate navsteva huisarts ,kde jsem byla s anginou a chtel mi dat jen paracetamol
Katy is offline  
Oud 15-04-06, 09:05   #3
Actief Lid

Nationaliteit:
tak to s tebou souhlasim,zdravotnictvi je tu opravdu na prd.uplne se bojim mit nejaky zdravotni problemy,protoze nevim zda mi vubec pomuzou.Hruza.
veronika is offline  
Oud 15-04-06, 10:07   #4
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
veronika schreef:
tak to s tebou souhlasim,zdravotnictvi je tu opravdu na prd.uplne se bojim mit nejaky zdravotni problemy,protoze nevim zda mi vubec pomuzou.Hruza.
My jsme zvykli, ze v Cesku na vsechno dostanes penicilin, ale to taky neni dobry. Deti moji kamaradky jsou porad nemocny, protoze uz nemaji zadnou imunitu a prasky jim nezabiraji. Jinak je pravda, ze tady ti napisou nejaky leky, az kdyz jsi opravdu na umreni.
S pred- a poporodni peci jsem osobne byla docela spokojena, ale nemela jsem zadny problemy a to je jina.

Jinak je samozrejme super, ze tady nemusis davat uplatky jako v Cesku. Moje mama nemuze jit k zadnymu doktoru bez toho, aby mu neco dala.
barbie is offline  
Oud 15-04-06, 10:11   #5
VIP Lid

Nationaliteit:
Ahoj!

Ja mam tedy skoro trileteho kluka. Narodil se tady. Na prvni kontrole jsem byla taky az po 2 mesicich - to je tady normalni (me to taky prislo divne, jelikoz jsem z Cech zvykla na neco jineho). Mela jsem puvodne rodit doma (z toho jsem taky mela hruzu), ale nakonec si nas malej pekne pockal a sli jsme na vyvolani do nemocnice. Tam to bylo opravdu vyborny, nemam si na co stezovat. Snad jen ze to nechavaji opravdu prirode, takze to trvalo strasne dlouho. A moji mamku malem klepla pepka, kdyz jsme tri hodiny po porodu jeli nasim autem domu...

Jinak jsem minuly rok v unoru sla poprve k doktorovi, protoze jsem mela sileny bolesti na prsou a brise. Nekolikrat jsem byla poslana domu s tim, ze mi nic neni. Ale protoze bolesti se vracely a byly cim dal horsi, nakonec jsem si vymohla nejaky vysetreni. Udelali mi testy na srdce a plice - nic nenasli a poslali me opet domu. Jenze ja uz jsem proste nemohla, v noci jsem se budila, svijela se dole na sedacce bolesti a nevedela co delat. Nakonec jsem i v tomhle stavu odjela na dovcu do Cech. Mamka mi hned rekla, ze mam urcite neco se zlucnikem... no a po dovolene jsem sla k doktorovi znova, nechali mi udelat testy a ANO - mela jsem zlucove kameny. S tim me nechali jeste 3 tydny cekat na operaci. Nakonec mi vyndali cely zlucnik se 24 kameny!!! No priserny!!!

Naposled jsme se k ranu vzbudili, nas syn se dusil a pak upadl do bezvedomi. My zavolali sanitku a ty minuty jakoby byly vecne. Nakonec se malej sam probral, tesne pred tim nez sanitka prijela. Ti mi rekli, ze slo o febrilni krece (koortsstuip), at mu dam paracetamol a nazdar. Bohuzel mi poradili spatne a malej mel hned jak paracetamol prestal fungovat dalsi krec... nikomu to nepreju, dite se dusi, zacne modrat... neco strasnyho. Ale tady je to opet normalni... hodne jsem si toho pak precetla a zjistila, ze v takove situaci berou dite v Cechach okamzite do nemocnice na vysetreni!!!

Nechci pomlouvat, tohle jsou jenom moje zazitky s holandskym zdravotnictvim...
Oud 15-04-06, 10:27   #6
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj,
to, co pise Klara, je teda sila a je mi lito, ze si timhle musela projit.
Je pravda, ze davat prilis casto penicilin a muset davat nekde uplatek za lekarskou peci taky dobry neni. Vsude je neco. Nicmene souhlasim s tim, ze byt nemocny je tady fakt nestesti. V Cechach mam pocit,ze at se deje co se deje, nekdo me vzdycky prijme a vysetri. Ja ma treba uz od 10 let imunologicky problem a bohuzel si tady s im nevedi rady- prasky (svycarske) zde neznaj a ani jim podobne, taktez ani imunologicke vakciny. Nastesti mam velmi chapaveho imunologa v Cechach, ktery mi vzdy pomuze. Ale nikdo v Cechach nechape, ze tady zadny imunolog neni (jenom KNO arts). Vrchol vseho bylo, kdyz mi zdejsi huisarts rekla, ze moji chorobu nezna a tudiz ze neexistuje...
JInak na zdravotnictvi zde nadavaji i sami Holandani, ,manzel kolegyne v prace si musel vysetreni doslova vydupat (po roce chozeni po doktorech) a nasli mu rakovinu zaludku.. No, to je sice extremni pripad, ale demonstruje to, ze pokud vylozene nenalehas, nic nedostanes.
Pisu to sem jenom proto, ze me stve, kdyz si spousta lidi mysli, ze Cechy jsou zaostala zeme, ale zdravotnictvi je tam, aspon dle meho domeni, na dost dobre, ne li lepsi urovni.
Preju vsem jenom same pozitivni zkusenosti!
Klarka is offline  
Oud 15-04-06, 11:10   #7
Actief Lid

Nationaliteit:
muj pritel byl na krevnich testech a na testy z moci, rekli nam ,ze vysledek bude do tydne, za tyden samozrejme nebyl - volali jsme k doktoru celkem 9krat,az tedy po ctyrech tydnech vysledky prisli,ale jen polovicni-ze pry maji spatny vzorek a potrebuji znovu krev
No opravdu to tu jde rychle. . .
V Cechach je krev hotova do dvou dnu ,aspon z mych zkusenosti.
Katy is offline  
Oud 15-04-06, 11:45   #8
Actief Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
no to co tady ctu, tak se mi z toho dela docela spatne. Vy teda strasite Moje budouci tchyne se mi porad snazi do hlavy vtlouct jak holandsko je nejlepsi na svete ale tohle je fakt sila. Sama jsem byla jednou tady u doktora, protoze mi zacala bolet silene leva ruka a on mi prohmatal pravou ruku a dal mi prasky proti bolesti. No, cumela jsem na nej nak blazen.
Jinak teda v cechach jsem uplatek Barbie nikdy davat nemusela a ani neznam nikoho kdo by daval. At uz v porodnici nebo jinde.
Gabis is offline  
Oud 15-04-06, 11:53   #9
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Gabis schreef:
Jinak teda v cechach jsem uplatek Barbie nikdy davat nemusela a ani neznam nikoho kdo by daval. At uz v porodnici nebo jinde.
Tak to bud rada. V Plzni to bez znamosti nebo uplatku nejde. Mama potrebovala akutne operaci kycle, nakonec musela dat doktorovi 20.000, aby ji na tu operaci vzali... no a udelali ji to jeste ke vsemu blbe. Vubec stary lidi jsou v Cesku chudaci. Musi si doplacet z malyho duchodu na leky, zaplatit si cely novy zuby atd. Kde na to duchodci maji brat???

Ale to uz je o necem jinym.
barbie is offline  
Oud 15-04-06, 11:59   #10
VIP Lid

Nationaliteit:
No tak operace kycle je samozrejme zrovna jedna z veci, na kterou se ceka. Ale jeste jsem neslysela, ze by nekdo cekal pul roku s bolestmi zlucniku!!!
Ja teda taky neznam nikoho, kdo by uplacel lekare. Vim jen, ze nas detskej doktor dochazel k nam domu kdyz jsme byli nemocni (mamka nas nikde nemusela tahat), vzdycky se da zajet na pohotovost (tady se nejdriv telefonuje s jakousi asistentkou...), potom s doktorem (ktery ma nocni sluzbu a je neprijemnej ze by se z toho clovek zblaznil)... me proste vyhovuje vic cesky system!!

Onderwerp-opties

Berichtregels