het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 23-02-06, 11:50   #31
Actief Lid

petule23's avatar

Nationaliteit:
AHoj vsichni, ja jsem se sem pristehovala teprve pred pul rokem a mela jsem dost problemy se zaregistrovanim se, asi napopate se mi to podarilo, ale musim donest overeny rodny list prelozeny bud do holandstiny nebo anglictiny. Rodny list mi zaridili nasi a nechali potvrdit na MZV, ted uz jen zbyva ho nechat nekde prelozit
petule23 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-02-06, 12:53   #32
Lid

Nationaliteit:
Moje kamaradka ma 11 let praxe na JIP pro novorozence v CR.
Na tehotenske kontroly, porod i ockovani jezdi do CR.
betty is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-02-06, 17:54   #33
Volwaardig Lid

Malina's avatar

Nationaliteit:
Betty,

To mi prijde zbytecny. Syn se narodil v Utrechtu o dva mesice driv. Dohromady jsme byli v nemocnici pres tri mesice. Pece lekaru i sester byla naprosto skvela. Nedokazu jsi predstavit, jak bychom to resili kdybych byla ja s malym v CR a pritel tady.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-03-06, 14:01   #34
Lid

Nationaliteit:
Souhlasim s Malinou,

rodila jsem tady ( NL)a nemenila bych. Prijde mi zbytecny jezdit do Cech, kdyz vim, ze chci zit tady a ze otec prcka je taky tady.
Verim, ze tehotenska pece je v CR dobra, ale tady je to taky v poho. Co je tu uplne super je "kraamhulp" (poporodni osetrovatelka-vypomoc). V Cechach jenom tise "zavidi "
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-04-06, 00:31   #35
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Tak to jsem z toho tedy jelen.Ja tady mavam s 36 let starym rodnym listem a nikdo po me nic jineho nezada.
Oud 13-04-06, 00:34   #36
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Jo porod,

tak v nemocnici byl porod horor,zde...nikdy vice,

porod doma byla prochazka ruzovym sadem...cest a slava.
Oud 14-04-06, 08:17   #37
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
petulka schreef:
Tak je to tady jsem tehotna!!!!!!!!
Jeste neman povoleni k pobytu,takze ani pojisteni,neni tu nekdo v podobne situaci?Myslim ze v ramci ceskeho pojisteni s timhle jit k doktorovi na vysetreni nemuzu,ze?To by me to asi vyslo pekne draho.
Nevite nekdo az budu mit pojisteni(jestli ho budu mit),jestli mam taky narok tady na materskou a porodne a ty veci?
A pry se tu rodi doma?
Musim neco nahalasit v CR?
Poradte.
dik.
nemam o takovych vecech ani tuseni,ale preju ti ,at je to zdravy
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-04-06, 22:14   #38
Lid

Nationaliteit:
asi bych se moc neptala, a proste zazadala v CR o prispevek materske. .( k tem prispevkum v CR 17.500 a 3000)Tady asi nic nedostanes, pokud jsi nepracovala a nejsi pod soc.dienst.V CR bych to urcite nahlasila, o tom neni pochyb, oni ti poradi jake nezbytne kroky udelat. Event. se podivej zda jsou nejake novinky na www.vzp.cz.
Ohledne kontroly to nevim zda se vztahuje CR pojisteni, je to preci jen kontrola, ale porod by mel byt uplne bez problemu zaplaceny.
V pripade nouze tedy v okamziku kdy prijdou por.bolesti je povinnost lekaru poskytnout pomoc. V Praze jsem byla svedkem rozhovoru lekare a nejake nastavajici maminky z Ruska. Lekarka rekla, ze pokud neni Ruska pojistena, ale prijde v okamziku kdy nastava porod, musi ji nemocnice vzit a vse nezbytne vcetne porodu zajistit. Tedy by to melo platit i vsude jinde.
betty is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-04-06, 00:00   #39
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
betty schreef:
V Praze jsem byla svedkem rozhovoru lekare a nejake nastavajici maminky z Ruska. Lekarka rekla, ze pokud neni Ruska pojistena, ale prijde v okamziku kdy nastava porod, musi ji nemocnice vzit a vse nezbytne vcetne porodu zajistit. Tedy by to melo platit i vsude jinde.
To je pravda, pomuzou ti s cimkoliv i kdyz nejsi pojistena, ale budes si to muset zaplatit ze svyho.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-04-06, 00:04   #40
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
me prave napsali tohle - tak jsem jim tam prepsala dve stovky uz jen se zvedavosti jestli to opravdu vyridi a poslou.

Vážená slečno (paní),
rodný list pro použití v Holandsku vyst...............

A dneska byl ve schrance
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels