![]() |
|
|
#31 |
|
Actief Lid
|
AHoj vsichni, ja jsem se sem pristehovala teprve pred pul rokem a mela jsem dost problemy se zaregistrovanim se, asi napopate se mi to podarilo, ale musim donest overeny rodny list prelozeny bud do holandstiny nebo anglictiny. Rodny list mi zaridili nasi a nechali potvrdit na MZV, ted uz jen zbyva ho nechat nekde prelozit
![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Lid
Nationaliteit:
|
Moje kamaradka ma 11 let praxe na JIP pro novorozence v CR.
Na tehotenske kontroly, porod i ockovani jezdi do CR. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Betty,
To mi prijde zbytecny. Syn se narodil v Utrechtu o dva mesice driv. Dohromady jsme byli v nemocnici pres tri mesice. Pece lekaru i sester byla naprosto skvela. Nedokazu jsi predstavit, jak bychom to resili kdybych byla ja s malym v CR a pritel tady. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Lid
|
Souhlasim s Malinou,
rodila jsem tady ( NL)a nemenila bych. Prijde mi zbytecny jezdit do Cech, kdyz vim, ze chci zit tady a ze otec prcka je taky tady. Verim, ze tehotenska pece je v CR dobra, ale tady je to taky v poho. Co je tu uplne super je "kraamhulp" (poporodni osetrovatelka-vypomoc). V Cechach jenom tise "zavidi " ![]() |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Lid
Nationaliteit:
|
asi bych se moc neptala, a proste zazadala v CR o prispevek materske. .( k tem prispevkum v CR 17.500 a 3000)Tady asi nic nedostanes, pokud jsi nepracovala a nejsi pod soc.dienst.V CR bych to urcite nahlasila, o tom neni pochyb, oni ti poradi jake nezbytne kroky udelat. Event. se podivej zda jsou nejake novinky na www.vzp.cz.
Ohledne kontroly to nevim zda se vztahuje CR pojisteni, je to preci jen kontrola, ale porod by mel byt uplne bez problemu zaplaceny. V pripade nouze tedy v okamziku kdy prijdou por.bolesti je povinnost lekaru poskytnout pomoc. V Praze jsem byla svedkem rozhovoru lekare a nejake nastavajici maminky z Ruska. Lekarka rekla, ze pokud neni Ruska pojistena, ale prijde v okamziku kdy nastava porod, musi ji nemocnice vzit a vse nezbytne vcetne porodu zajistit. Tedy by to melo platit i vsude jinde. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|