![]() |
|
|
#1 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Pomozte mi, chci koupit psa v NL
Prosím o pomoc ,jedná se o koupi psa z NL,jsem z CZ a sháním nekoho,kdo by byl schopen domluvit mi termín,cenu a pár mailu s chovatelem.U nás se to nedá sehnat,proto to zkusím tady,budu vdecná za pomoc.Dík.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Pani Jirino pokud potrebujete, napiste si dopis a ja vam ho prelozim, emailem si tak muzete domluvit cokoli, zadny problem.
Napiste mi PB( tzv. prive bericht) a jakmile budu moci, poslu vam preklad zpet.Snad se tak budete moci brzo tesit ze stenatka.Sama jsem si pejska kupovala v NL, tak vim jak to tu zhruba chodi. Mejte se pekne. Lady P.S. Tady neni zvykem pouzivat vlastni jmena, proto ta Lady(jmeno naseho psiho mazlicka). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Legende
|
Kdyby bylo potřeba tak se také ještě nabízím. Ale jinak jsem moc zvědavý jakou rasu tady v NL chceš koupit.
Vašek |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Jsem mile prekvapena,hned se do toho pustím.Jedná se o holandského ovcáka,jiste jste to tam potkali,já jednoho mám doma,ale sháním novou krev sem k nám,je to tu vsechno z jedné feny a nedá se krýt,jenom venku .Nevím ,jestli se nechá vyvézt,prý neradi toto plemeno dávají ven.A taky nevím,co je k tomu potreba,snad by mohl stacit vývozní rodokmen a chip.A prominte,blbne mi písmo,nejdou nekteré hácky,nevím ,co jsem zase zmackla blbe.Jeste k tomu steneti:tady u nás jich je fakt málo,jeden chovatel hlídá druhého,tak se nemohu ani obrátit na nikoho z nich,je tu velká rivalita a mohli by mi tu koupi prekazit,to byste museli zazít,jak to tu chodí na výstavách a tak.Já mám psy ráda,chodím cvicit sportovní kynologii a nestarám se o jejich souboje,proto to chci zarídit nejak sama,s Vasí pomocí.Poslechnete-jak dlouho se jede do Holandska autem?Není lépe letecky?Já jenom ,kdyby to vyslo,jak bych tam nejlépe pro pejska jela,aby se netrápilcestou zpátky.Tak posílám mail,díky predem.JS
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Tak jsem to napsala,ale nevím,jestli to doslo,nejsem tak dobrá ,tyto srtánky jsem nasla az dnes,kdyz uz jsem byla zoufalá,co si pocnu.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ten preklad jsem uz poslala, ta se tesim na dalsi zpravy. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Odeslala jsem to,jsem zvedavá,jestli odpoví.Pro jistotu si ten preklad nechám ulozený,kdyby z toho nic nebylo,zkusím u jiného,neustále jsou v nabídce na NL stránkách hol. ovcáci.Slysela jsem,ze nechtejí prodávat za hranice,a do CZ uz vubec ne.Pár jich tady je,asi 2-3,ale podle mého soudu byli prodáni az v dospelosti,kdyz se zjistilo,ze v NL nebudou k pouzití.Jsou to pracovní psi,musí mít povahu a RTG a to je asi problém.A jak ho povezu?To nebudu moc rozebírat,az to bude jisté,zacnu koumat.Taky musím vedet,odkud ten chovatel je,zeme je to veliká.Deset hodin je únosné,to by slo.Reknu Vám,ten pes vyjde na pekné peníze,ale já jsem do nich blázen,se mnou se nedá nic delat.Jak se Vám líbí v NL?Já tam nikdy nebyla,ale ty roviny ,ty roviny.....Já jsem zvyklá na kopce,chodit na houby a tak,ale zase tady nemáme tolik tulipánu a sýru a cyklistu.Ted zrovna je aktuální téma tady v CZ ptací chripka,je to uz tady.A taky voda,lidi se bojí,ze to bude jako v r.03,je to hrozné,uz se to nedá zadrzet.Já bydlím kousek od Litomeric,jestli znáte,ale na kopci,tak se jenom chodím dívat,jak ta voda stoupá.A s tou chripkou:máme scítat mrtvé ptáky,tak zenský debatujou,jestli to platí i o jejich chlapech.To jen,abyste se zasmáli,nejsem vulgární.Tak ahoj a napiste,budu ráda,kdyz mi budete radit,jinak jsem v pytli.JS
|
|
|
|