het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 24-03-06, 18:35   #1
Lid

Charaska's avatar

Nationaliteit:
Sablikova ma svetovy rekord!

http://www.sport.cz/ostatni/81009-ry...vy-rekord.html

Rychlobruslařka Sáblíková už má i ženský světový rekord

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se už zapsala do listiny světových rekordů i v seniorské kategorii. Ve čtvrtek v Calgary dosáhla v závodu na neolympijské trati 10 000 metrů rekordního času 14:08,28. Vedle toho vyhrála malý čtyřboj, v němž v závodu na 3000 metrů zlepšila časem 4:00,63 svůj juniorský světový rekord o šest setin sekundy.

24.3. 2006 17:05

Calgary - Dosavadní seniorský světový rekord na desetikilometrové trati držela Kanaďanka Clara Hughesová, která před rokem na téže trati v Calgary zajela čas 14:19,73. Její výkon zlepšila Sáblíková téměř o 11 a půl sekundy a vytvořila zároveň i nový juniorský světový rekord.

"Po olympijských hrách se mi podařilo udržet vysokou výkonnost. Na desetikilometrovou trať v Calgary jsem se těšila celou sezónu a tento světový rekord považuji za skvělou tečku za letošní vydařenou sezónou," řekla v pátek Sáblíková.

Trenér Petr Novák byl už před závodem přesvědčen o tom, že jeho svěřenkyně dosáhne na desetikilometrové trati na světový rekord. "Byla dokonale připravena a jela přesně podle plánu. Byla dokonce o 19 sekund rychlejší než Jiří Kyncl ve finálovém závodě na stejné trati při olympijských hrách před osmnácti lety. To jen svědčí o tom, jakou nadějí Sáblíková je," dodal Novák.

Předcházející juniorský světový rekord na 3000 metrů měl hodnotu 4:00,69 a Sáblíková jej vytvořila loni 18. listopadu rovněž na dráze v Calgary. Z malého čtyřboje byla Sáblíková nejrychlejší ještě v závodě na 1500 metrů v čase 1:57,25, na kilometru dosáhla třetího času 1:18,18 a ve sprintu na 500 metrů skončila desátá za 41,58.
Charaska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-03-06, 17:38   #2
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Tak jsem ted zvedava kdy ji v cechach konecne postavi nejakou poradnou drahu!!!!
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-03-06, 23:30   #3
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
jo jo ja kdyz vidim na cem u nas ve Zdare a na Svratce trenuje, tak je to fakt chudak....zaslouzi si vice..no spise ma na vice..
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-06, 18:09   #4
Lid

Charaska's avatar

Nationaliteit:
Presne tak, chtelo by to stadion. Jeste aby nam tak utekla reprezentovat jinou zemi... ikdyz Holandsko by mi nevadilo :-)
Charaska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-03-06, 21:08   #5
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Ale byla by to skoda..... konecne ma cesko novou nadanou sportovkyni tak doufam ze ji neposlou k vode (do holandska) a postaraji se ji o zazemi
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels