het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-02-06, 06:46   #21
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
ja oboji snad mam, akorat, ze cesky pas je propadly a na vdane jmeno a nejak se mi s tim nechce neco delat. Ale v dobe me zadosti o holandske jsem jako manzelka mohla mit oboji.
Moje decka dostaly automaticky oboji.
Jenze ty podminky pro manzelku jestli jo nebo ne se meni kazdy rok. Jednou to zakazuji cesi pak zas holandani pak to zas jde, cert aby se v tom vyznal.
Me uz je to dneska celkem fuk jestli mam nebo nemam cesky pas, driv to melo aspon financni vyhody kdyz jsme jeli do CSSR.
Na druhou stranu ale jsem dlouho nemela ani potrebu a chut si vyrizovat holandsky. O ten jsem si zadala jako manzelka az za pet minut dvanact, protoze jsem nechtela zustat tady sama s deckama a s ceskym pasem.
Jinak jak to presne je s pasem a kdy muzes ti reknou presne na gemeente. Jako manzelka to snad bylo mozne uz po trech letech.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-06, 08:34   #22
VIP Lid

Beruska's avatar

Tak s tou zadosti o vizum do USA .. muzu se podelit o zkusenosti. Vloni se ke mne na americke ambasade v Amsterdamu chovali jako ke zlocinci, ale vizum mi nakonec dali (na 10 let).
Vyridit to neni slozite, chce to jen pevny nervy a pul dne volna na to, abys mohla sedet spolecne s ostatnimi nestastniky, cizinci ze vsech koutu sveta, v mistnosti 3x3 metry a cekat, az zavolaji tvoje jmeno...

Kvuli vizu do USA bych o NL pas nezadala. To mi nepripada jako dostatecny a rozumny duvod.
Barbie, samozrejme, ze jde o pocit. Ale kdyz rikas, ze nezalezi na tom, jaky pas mas v tasce, jestli CZ nebo NL, tak proc nemit CZ?
Mne na tom nezalezi a ani mne nenapadlo o holandsky pas zadat. Proste nevim, proc to delat.
Oud 08-02-06, 22:15   #23
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Beruska schreef:
Mne na tom nezalezi a ani mne nenapadlo o holandsky pas zadat. Proste nevim, proc to delat.
Pokud jsi vdana nebo s nekym zijes, je to asi opravdu jedno. Pokud tady zijes sama s detma, je vyhodnejsi ten holandsky pas mit. Odpadne tim spousta papirovani, dokazovani atd. Tot vse.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-06, 22:35   #24
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
O NL pasu.... vsichni holandani se ptaji, kdy si pro nej zajdu a nechapou, ze ho nepotrebuju k zivotu.Co tady prevazuje je mineni, ze "vychodni blok" si sem jel pro pas coz me stve.
Prave proto nemam ( ja osobne) chut si o nic zadat, jako ceska jsem se narodila a ceskou zustanu.
Kazdopadne chapu, ze pokud jsou deti a dojde k rozvodu, je to jednodussi mit Nl pas, jinak se musis pomalu bat ze te poslou zpatky.Ale to je jina kapitola.
Kazdy ma na to jiny nazor a vsechny jsou v podstate spravne- kazdy podle sveho gusta ze?
Hlavne zustat sam sebou!!!
Lady is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-06, 17:27   #25
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Vidis,tak to me nenapadlo,ze nemusim do Prahy,ale muzu i do Amsterdamu.Co jsi k tomu vizu potrebovala,vypisy z banky atd.?Ty jsi udavala ceskou adresu nebo holandskou?Kolik te to vizum stalo,jestli se muzu zeptat?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-02-06, 09:24   #26
VIP Lid

Beruska's avatar

Motylku, podivej se na stranky americke ambasady, tam najdes informace >> http://www.usembassy.nl/
Musis mit povoleni k pobytu v NL (jinak musis o vizum zazadat v Praze).

All applicants must make an appointment by calling 020 794 0808 (€ 15/call, payable by credit card only) *if you schedule an appointment, you will receive a confirmation number.

http://www.usembassy.nl/photo_instructions.html )
http://www.usembassy.nl/how_to_apply2.html

S sebou platebni kartu, kterou u nich na prepazce zaplatis asi 85 euro.
Takze asi tak. Hodne stesti.
Oud 23-03-06, 21:40   #27
Nieuw Lid

Dana's avatar

Abych se vratila k puvodnimu dotazu:

Zadost o NL obcanstvi se muze podat po 3 letech manzelstvi nebo po 5 letech spolecneho souziti. Je treba mit zkousky z jazyka (nejmene 3 niveau).
Pokud si chce zadatelka zachovat ceske obcanstvi musi byt za Nizozemce provdana. Navic musi byt oddani az po 1.7.2001, kdy vstoupila v platnost vyjimka ze zakona o Nabyvani a pozbyvani ceskeho statniho obcanstvi.
Dana is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-04-06, 22:51   #28
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Dana schreef:
Navic musi byt oddani az po 1.7.2001, kdy vstoupila v platnost vyjimka ze zakona o Nabyvani a pozbyvani ceskeho statniho obcanstvi.

Muzu se zeptat proc az po 1.7.2001 ?
Ja jsem se vdavala v roce 1996 a mam taky oboji obcanstvi.
Oud 04-04-06, 15:24   #29
Nieuw Lid

Dana's avatar

Ten zakon prosel az v cervnu 2001. Podle toho jake mam informace ja, tak to driv vubec neslo. Mozna jsi Tulipko vyjimka.

Zdravim
Dana is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels