![]() |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
HOLANDSTINA, zdarma ci ne?
Ahoj vsichni!
Mam na vas, kdo uz mate za sebou nejaky ten kurz holandstiny prosbu. Zacala jsem se zajimat o nejake kurzy a myslela jsem si, ze bychom meli pripadne mit nejake kurzy zdarma. Pritel ale volal na Inburgering a tam mu oznamili, ze to od lonskeho dubna neplati, ze zdarma to maji jenom lide, kteri nepochazi z Evropy. Na foru jsem se ale docetla, ze nekdo to mel zdarma i nyni. Jsem z toho tak trochu blazen. Nevite tedy nekdo, kdo jste se hlasil nedavno na kurz o tom neco? A mohli byste mi poradit, na koho se mam obratit, ktery urad kontaktovat, kde se prihlasit apod.? Moc by mi to pomohlo. Diky moc vsem za pomoc. Srdecne zdravi, Iva |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Volwaardig Lid
|
Ahoj Ivusko,
ja se na kurz prihlasila nekdy v cervnu 2004, do kurzu jsem chodila ve skolnim roce 2004/2005 a tehdy jsem zaplatila 60eur za cely sk. rok. Musela jsem si krom toho sama zaplatit i knizky. Porad si ale myslim, ze to je celkem smesna castka- denne tri hodiny, pondeli az patek! Tehdy mi prave rikali, ze si to sama platim, protoze jsme v EU- jinak bych nemusela platit skolne, ucebnice a dokonce ani dopravu do a ze skoly (coz proplaci lidem, kteri tam chodi v ramci "inburgering", a to my vlastne nemame). To skolne, jak jsem pochopila, je v ruznych mestech dotovane ruznou castkou, proto to zrejme nekdo ma porad zdarma. Vzhledem k tomu, ze se tyhle veci ale porad meni, doufam, ze se ozve nekdo s cerstvejsimmi informacemi! Marketa |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Volwaardig Lid
|
ja jsme zacala chodit do skoly ted od unora (ROC) a je to stejny. TAky jsem zaplatila 60 euro a koupila si ucebnice. Ale je pravda ze tam mame lidi co nepochazeji z evropy a ty to platit nemusely.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Ja zacala chodit na DaVinci college a mam to na rok za 37euro+ucebnice.
Nahlasila jsem se jako dobrovolnik,ne prez gemeente.Ale kazde mesto a kazdy mestsky urad to ma jinak, tak zkus obejit primo skoly, tam maji vic informaci. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nieuw Lid
|
Holky,
diky moc za vsechny informace. Az prijedu do NL, tak to tam zacnu honit. 60 euro za kurz je pakatel, tak snad neco dopadne. Ja jsem mela zamluveny kurz u Britskeho institutu za 550 euro na mesic, ale oni ho potom neotevreli a celkove byli dost neseriozni. Doufam tedy, ze neco sezenu, hlavne aby to bylo intenzivnejsi... Dozvedela jsem se, ze nejlepsi je ROC nebo Volksuniversiteit ci Taalwerk (ale to je uz moc drahe, pres 800 euro mesicne). Nenapada vas jeste nejaka skola, kam bych se mohla prihlasit? Tak, jeste jednou diky moc za informace, jste Zlata... Iva |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
|
ahojky taky se zajim o tenhle kurz,ale nejsem si jista,kde se o nem informovat a co k tomu potrebuji.a kde se na nej nahlasit.
z gemeente mi napsali,ze musim mit sofi cislo,abych na tenhle kurz mohla jit.je to pravda,nebo stavi jen pas? dik moc ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Volwaardig Lid
|
Jestli chces chodit do ROC,tak si musis zajistit Sofi nummer,bez toho Te nenechaji studovat.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Volwaardig Lid
|
Jestli ale chces zacit kurz v ROC,tak si tam urcite zajdi a informuj a treba i zapis s tim,ze dodas sofi nummer pozdeji... vetsinou se ceka az jim zacne novy semestr a kdyz maji plno,tak musis zacit pozdeji.. ja sama jsem cekala 4 mesice nez jsem mohla do skoly!
|
|
|
|