het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 07-02-06, 10:45   #11
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Beruska schreef:
Byt cizincem ve sve vlastni zemi? Ne, dekuju pekne.
Ja mam tu zkusenost, ze s hol. pasem je tady hodne veci jednodussich. A kdyz to Motylek chce, tak proc ne?

Berusko, a proc by ses citila cizincem ve vlastni zemi? To bys jako porad myslela na to, jaky pas mas v tasce? To neni o kousku papiru, ale o tom, kdo jsi! Jsem ceska jako poleno a zadny pas to nezmeni.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-06, 11:15   #12
VIP Lid

Beruska's avatar

Nejde o nejaky pocit, ale o eventuelni navstevu ceskych uradu ... a o to, ze moje deti budou pak pouze NL!
Oud 07-02-06, 12:14   #13
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Beruska schreef:
Nejde o nejaky pocit, ale o eventuelni navstevu ceskych uradu ... a o to, ze moje deti budou pak pouze NL!
Takze co se tyce deti... taky prakticka stranka veci nebo pocit?
Oud 07-02-06, 13:08   #14
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Berusko, a proc by ses citila cizincem ve vlastni zemi? To bys jako porad myslela na to, jaky pas mas v tasce?
Barbie, ty me vzdycky tak pobavis...

Podle meho se s NL pasem otevre spousta zavrenych dveri, napriklad vyrizovani viz do USA apod.
Mishka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-06, 13:47   #15
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
deti narozene tady maji stejne automaticky i holandskou narodnost a vyrostou z nich holandani jak poleno. To bys je musela izolovat od veskereho deni. Ceskou komunu tak jak treba tureckou tady nenajdes.

I s tim pocitem byt ceska je to pofiderni - zila jsem 20 let tam 20 let tady. Ale nejak se uz nedokazu ztotoznit s nynejsim ceskama tam. Navic samozrejme me ty leta tady taky ovlivnily. Urcite se ze me stala holandska matka, protoze se tvrdohlave drzet ceskych konvenci ve vychove podle me nema smysl. To by deckam asi moc neprospelo.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-06, 15:19   #16
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
anavi schreef:
deti narozene tady maji stejne automaticky i holandskou narodnost a vyrostou z nich holandani jak poleno. To bys je musela izolovat od veskereho deni.

I s tim pocitem byt ceska je to pofiderni - zila jsem 20 let tam 20 let tady. Ale nejak se uz nedokazu ztotoznit s nynejsim ceskama tam.
S tema detma uplne souhlasim.

A ze se citim porad Ceska? Asi to bude proto, ze se v zadnym pripade nechci ztotoznovat s Holandankama. Ale zivot v cizine rozhodne kazdeho svym zpusobem poznamena.

Nejvic me nastvalo, kdyz mi na vanoce vykradli auto... asi si mysleli, hmm, nejakej "bohatej" Holandan a pritom okradli "chudou" Cesku. V tom okamziku jsem se docela citila jako cizinec ve vlastni zemi... a rozhodne to nebylo mym pasem!
Oud 07-02-06, 15:52   #17
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
me se to taky prici - holandanka - bleeeeeeeh
jenze co s tim nadelam, ta druha alternativa byla pred dvaceti rokama se zakonzervovat a uzavrit pred jakymkoliv vyvojem. Tak je mi to ted uz putna, pasy mam oba a citim se jako "ja" a ostatni at si vyberou z ktere becky to je.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-06, 16:55   #18
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
anavi schreef:
me se to taky prici - holandanka - bleeeeeeeh
jenze co s tim nadelam, ta druha alternativa byla pred dvaceti rokama se zakonzervovat a uzavrit pred jakymkoliv vyvojem.
Ja se snazim od kazde kultury prevzit to lepsi nebo to, co mi lepe vyhovuje. Napr. kdyz vidim ceske mamy (semetriky), jak zachazeji s detma, tak je mi tech deticek opravdu lito. Rozmazlovat je a dovolit jim vsechno jako tady taky nechci.
Jinak jsem jaka jsem a kazdy at si to prebere podle svyho.
Oud 08-02-06, 01:23   #19
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Ja se jen tak informovala,jelikoz mam rodinu v Americe,rada bych se tam jela podivat na dovolenou,ale s ceskym pasem musim mit vizum.A s holandskym ho nepotrebujes.Tak jsem chtela vedet jak to s tim pasem je.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-06, 01:27   #20
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
A opravdu to nejde mit oboji narodnost?Vy o tom urcite vite vic.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels