|
|
#1 |
|
Lid
|
tehotna
Tak je to tady jsem tehotna!!!!!!!!
Jeste neman povoleni k pobytu,takze ani pojisteni,neni tu nekdo v podobne situaci?Myslim ze v ramci ceskeho pojisteni s timhle jit k doktorovi na vysetreni nemuzu,ze?To by me to asi vyslo pekne draho. Nevite nekdo az budu mit pojisteni(jestli ho budu mit),jestli mam taky narok tady na materskou a porodne a ty veci? A pry se tu rodi doma? Musim neco nahalasit v CR? Poradte. dik. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Gratuluju
S lekarskym vysetrenim nevim. Porodne tu neexistuje, materska je tu 6 tydnu, v pripade, ze mas placene zamestnani. Rodi se tu doma - v pripade, ze chces a nehrozi zadne komplikace. Jinak pokud je vse v poradku a nechces rodit doma tak v porodni poliklinice - do 24 hodin jsi doma i s mimcem. Pak mas narok na 8 dni pomocnici v domacnosti - plati to pojistovna. Pokud k tomu je nejaky duvod tak samozrejme zustavas ty s mimcem nebo mimco samo v nemocnici dyl. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
Jinak vysetreni, pokud si tehotna, to neni jako v Cesku, docela pohoda, vsechno jen pohmatem pres bricho. Vsechno jde tady docela prirozenou cestou a nemas-li po porodu zadny komplikace, nemusis ani na kontrolu. Tak si to hezky uzij! ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Gratuluju!!!
Pojisteni se da sjednat i bez povoleni k pobytu na partnerovo jmeno. K doktoru nebo na gynecologii nema cenu chodit, musis si najit v okoli 'verloskundige' (midwife), to je jakasi porodni asistentka, ktera se o tebe bude vicemene starat po dobu tehotenstvi a bude pritomna porodu... Rodit v nemocnici muzes, musis ale k tomu udat nejaky dobry duvod... jakoze mas strach z bolesti nebo tak, aby to pojistovna zacalovala Co se tyce CR, tam nic hlasit nemusis, jen tady si zjisti potrebne informace na gemeente, pokud totiz nejsi vdana, musi partner nahlasit do urcite doby, ze je on ten stastny tatik Jo a jak uz bylo zmineno, zadne porodne neexistuje a materska stoji za prd ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Super Lid
|
Citaat:
Jak se hlasis u gemeente, dostanes kazdy ctvrtlet 'kinderbijslag' - nejaka stovka. Asi budes mit akce i u CR velvyslanectvi, dokud chces mit ceskou obcanku pro dite. Gemeente te rika jak to mas vyridit (asi to, ze soud (arrondisementsrechtbank) ma davat ' apostille' na rodny list ('uittreksel van geboorteregister') a to das velvyslanectvi. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
A kdyz je vsechno v poradku, tak uz te jinak nevysetrujou (gynekologicky). Taky jsem se divila, ale opravdu to neni potreba, jak mi bylo receno. A dite mam zdravy. Rodila jsem v Cesku i tady a za sebe muzu rict, ze tady mi to vyhovovalo vic. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Lid
|
pojisteni na partnera?
Nam rekli na pojistovne ze bez povoleni k pobytu zadne pojisteni nedostanu.Co presne pro to teda musim udelat aby to slo na parrtnera?
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nieuw Lid
|
Petulko,
o situaci tady nevim, ale myslim, ze pokud tve dite bude mit i cesky rodny list mas snad narok na rodicovsky prispevek, ktery ted dela pres 3 tisice a snad i porodne, ktere od 1.4.2006 bude cinit uz 17.500 Kc, co je docela hodne, nevim ale presne jake jsou pozadavky. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() Jinak k tomu pojisteni, on na ne tenktrat ten muj dost zatlacil, ze kdyz jsme preci v te EU, tak mam jako jeho partnerka narok na pojisteni... a to jsem jeste sama ani to povoleni k pobytu nemela Tak to taky zkuste nejak uhrat! |
|
|
|
|