|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#51 |
|
Nieuw Lid
|
Re: Jak najit praci?
jo, jo jeste tu ziju. V patek jsem dostala praci!!!!!a pristi tyden nastupuji, mela jsem fakt stesti. Zmenila jsem strategii a vyslo to.
Moje holandstina tak nejak ujde, ale je tady hodne co dohanet. Bohuzel s pritelem mluvime jen anglicky, ma vina, a me 2 kamosky, s kteryma jsem kazdy den jsou anglicanky, takze asi tak.Na jakou skolu chodis? ja byla rok na Albeda, des... Mam messengera, tak jedine tak. Maruska |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Actief Lid
|
no Charasko,u nas ve skole je to stejny,napr mam ve tride Angolanku,ktera tu zije 13 let ,ma dve deti s Holandanem a teprv ted se zacla ucit,zajimalo by me ,jak se s tim Holandanem doma domlouvaj
![]() no komunitu velkou tu zatim nemame,ale co neni, muze byt ze |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Moderator
|
...mozna ten Holandan umi trochu anglicky??? ![]() |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Actief Lid
|
no spis ona neumi anglicky
a pochybuju,ze on umi portugalsky ![]() |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Moderator
|
JO PROMIN!!! ted teprve vidim ze jsi psala Angolanku - myslel jsem ze to byla anglicanka... hruza, jsem dyslexik!!!
no tak to je tedy nejaka zahada... |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Actief Lid
|
no jsou situaci,kdy jazyk neni treba ze..........ale za tech 13let prece musi prohodit nejaky slovo
![]() |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Actief Lid
|
Jo tak to ja mam na kurzech tu samou zkusenost jsou tam lidi ktery tady jsou nekolik let a ja jsem mluvila mnohem lip a to jsem tu v ty dobe byla 2 mesice...ja to proste nechapu...kdyz tady chci zit tak prece prvni co udelam je ze se naucim jazyk!!!!!
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
presne tak a ne ze jako prvni jdu pro socialni davky.........
|
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Actief Lid
|
Taky mam dost velkou odezvu od mistnich lidi...jelikoz jsou vsichni zvykly ze "pristehovalci" se na uceni holandstiny vybodnou...jsou hrozne mile prekvapeny ze se ucim a snazim se prizpusobit...coz dost dodava energii
![]() |
|
|
|