|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Volwaardig Lid
|
\'dvojita narodnost\'
Mozna divna otazka, ale zajimalo by me, jak je to vlastne s tou 'dvojitou narodnosti'. Asi 3 roky mam 'jenom' nizozemskou narodnost, tedy aspon tak to bylo zarizeno na NL ambasade. Ale zaroven mam porad i cesky pas.
Jakym zpusobem se ta puvodni narodnost 'odevzdava'? Mela jsem se nekde hlasit? Nekde cesky pas odevzdat? Ja mam totiz takovy pocit, ze kdyz me za par let cesky pas propadne a zazadam si o novy, ze me bude bez problemu vydany. Nebo je to jinak? Ne, ze bych se chtela mermomoci toho ceskeho pasu/ceske narodnosti zbavit, ale zajima me, jestli mam ted jeno jednu narodnost nebo obe? Ktera instance me muze k tomu vic vysvetlit? Podle NL ambasady mam NL narodnost a vic je samozrejme nezajima? Asi dost chaoticky dotaz, ale nevim, jak to jinak nejlip vysvetli. Predem diky za reakce. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lid
|
Re: \'dvojita narodnost\'
Ahojky,
mam celkem podobny problem ale .. no, ja se na to celkem vykaslal . Pokud se nemylim tak: porad mas Ceskou narodnost. Vetsinou to nezpusobuje zadne problemy, akorat kdyz clovek narazi na vola na hranicich tak by te mohli otravovat: Mne se to stalo na malem hranicnim prechodu CR -> Slovensko. Automaticky jsem dal NL pas. Pohranicnik zmizel ve sve (kadi)budce a asi po ctvrt hodine (byl jsem uz celkem nervozni), se vratil a udelal mi scenu ze je velmi nezakonne pro obcana CR se prukazovat cizym pasem atd atd atd... Nastesti jsem u sebe mel i muj tenkrat jeste platny Cesky pas takze nas po dalsi scene stejne pustil. A vzdat se ceske narodnosti je celkem jednoduche: staci zajit na CZ ambasadu v Haagu a tam uz ti poradi co a jak. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Volwaardig Lid
|
Diky moc, Pizduch, (hezky jmeno, mimochodem
)za Tvoji odpoved.Ja s tim taky neminim behat po uradech, jenom me to zajimalo. Tvoje zkusenost s pohranicnikem je me velice povedoma. Akorat by me zajimalo, jak ten chytrak prisel na to, ze jsi obcan CR, kdyz jsi mu dal NL pas? (na to samozrejme nemusis odpovidat) Ja jsem kdysi slysela, ze kdyz ma clovek dve narodnosti, ze se muze dostat do situace, ze v podstate zadny z obou statu mu nechce pomoci. diky jeste jednou za tvoji reakci houba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lid
|
Rado se stalo. Hehe, no, vlastne jsem Honza, nevim proc si maminka kdyz mi bylo sest vymyslela jmeno "Pizduch" :-).
Jak na ten pohranicnik prisel nemam tuseni, a kupodivu prisel i na to kde jsem driv v Cechach bydlel (a kde podle CZ administrace vlastne jeste porad bydlim, coz me celkem zarazilo). A pry ze si to mam dat doporadku. To urcite, na tyhle jejich byrokraticke vystrednosti mam tak cas a naladu :-P. O te situaci co popisujes jsem jeste nikdy neslysel, jedine co se tady v tehle zemi potvrdilo jsou nesmrtelna slova z jednoho filmu o basnikach: "Dej blbci funkci a on vymysli lejstro". Ani uz snad nechci vedet kolik nesmyslnejch formularu jsem tu kdy musel vyplnovat :-P. Ale to je asi vsude stejny ... ![]() Preji pekny vikend a klidne se ptej dal, co budu vedet odpovim ... a kdyztak si uz neco vymyslim :-) |
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
|
maminka je v kazdem pripade originalni
![]() diky a taky hezky vikend |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
|
no tenhle dotaz byl dost dobrej a odpoved jeste lepsi,no v tomhle urednickym bordelu aby se prase vyznalo
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Jak to je?Ze po zaregistrovani v Holandsku dostanu po 5 letech holandsky pas?Nebo je to nejak jinak. :-)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
Ja tady pred peti lety teda nebyla,ale je to tak,ze musis cekat pet let a pak zazadat?A jak je to potom s tim ceskym?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
VIP Lid
|
A k cemu potrebujes holandsky pas? Presne jak rika anavi, buh vi, jak to bude za 5 let. Stejne je CR v unii a za 5 let hranice otevrou, takze k cemu to?
Byt cizincem ve sve vlastni zemi? Ne, dekuju pekne.
|