Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
TWV vereist

TWV vereist

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 11-07-05, 10:34   #41
Slunicko
Lid

Nationaliteit:
Re: TWV vereist

Arachnee,
pokud se podivas na stranky IND, tak tam vsechno najdes a rozhodne to nestoji 900 euro.Je tam vsechno do detailu vysvetleno, jake podminky musis splnovat a tak.
Kazdopadne mi Tvuj pribeh prijde fakt na hlavu ( ze strany Nizozemi samozrejme). Nechapu, jak nekoho po tolika letech muzou takhle "dusit".
Co se tyce toho testu, tak pokud mas statnice nebo alespon stupen 2 z nizozemskeho jazyka (coz je fakt pro lidi, ktery maji jakz takz zaklady holandstiny), tak zadny toets delat nemusis.
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-07-05, 13:20   #42
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:

no to se mi zdá taky nějak moc 900euro ne???
no a jestli to fakt stojí tolik,no to je pak goedkoop
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-07-05, 08:55   #43
Arachnee
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:

Presne me to bude staat 1038 euro.
257,50 euro test
348,0 euro naturalisatie
433,0 euro verbl. vergunning voor werk /bez noveho platneho povoleni se nemuzu nechat naturalisovat./
Arachnee is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-07-05, 12:51   #44
Slunicko
Lid

Nationaliteit:

Arachnee,
ty nemas zadny papir, ze mluvis holandsky. Jak uz jsem psala, staci Ti niveau 2 a nemusis delat zadny test za 257.50 euro.
Co se tyce verbl. vergunning voor werk, tak to jsem nikde nenasla, takze nevim, jak je drahe ( Ale je fakt, ze pro naturalisatie musis mit doklady, ze jsi samostatne vydelecne cinna (bohuzel).
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-07-05, 15:21   #45
Arachnee
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:

Mam jen nejaky diplom z jazykove skoly, neni to NT1 ani NT2.

Holky, nedoporucuji vam odstehovat se v Holandsku od nl partnera....dostanete se do neuveritelne situace, vyrizeni prodlouzeni verbl. vergunning je mission impossible. dnes me prisla dalsi velka a tlusta obalka od burgemeestra, ohledne wijziging beperking zonder MVV. 20 stranek, ale nezapadam ani do jedne situace /pritom odchod od partnera, s kterym jsem nemela geregistr. partnerschap ale samenleving contract
a muj duvod k dalsimu pobytu je nl dite bydlici na stejne adrese neni zase tak vyjimecny...???/
Mam afspraak na immigratiekantoor 20.7., muj zamestnavatel me vyridil dalsi schuzku tamtez 3.9./aniz bych to vedela/ a urednici od burgemeestra mi udelali schuzku tamtez 2.9. Budou se tam divit, kolik Cechu se stejnym prijmenim se tu potuluje.
Oud 15-07-05, 19:30   #46
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

Tak ti preju at ti to dobre dopadne.
Proto tady kazdyho varuju, vyridte si vsechny papiry vcas, nikdy nevis, co se stane....Taky jsem to zanedbavala a rikala si, casu dost atd. a pak je na vsechno pozde. Ale myslela jsem si, ze uz ted nedelaji takovy problemy, kdyz je Cesko v EU.
Co se tyce deti, vubec je to nezajima, mam to doma cerny na bilym, kdyz me vyhodili a napsali mi, ze moje dite si bez problemu v Cesku zvykne a ze ho otec muze navstevovat tam.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-07-05, 21:35   #47
Arachnee
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:

No Barbie, prestavam je tu chapat...muj syn neni Cech ale Holandan a podle toho co pises tak ho klidne vystehuji...a me ktera tu vzdycky pracovala a platila dane, nemam problemy s integraci, necitim zadnou nenavist vuci teto zemi /na rozdil od jinych pristehovalcu, kteri tu ale zustat muzou/, nejsem kriminalnik ani terorista ani na podpore....
Oud 15-07-05, 22:46   #48
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

Arachnee, pokud mas praci a tvuj zamestnavatel zaruci, ze ji budes mit i nadale, tak se nemusis bat...Ja tenkrat praci nemela, protoze holce byly 3 roky a nechteli mi jit vzit na opvang...bylo to vsechno dost komplikovany.

Mimochodem, moje znama Marokanka, ktera byla ve stejny situaci jako ja, dostala povoleni k pobytu hned a bez problemu, dovedes si predstavit, jak mi bylo....je to tu strasne nespravedlivy.

Tak zatim hlavu vzhuru a drzim ti palecky.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-07-05, 09:45   #49
Martina
Actief Lid

Nationaliteit:

Devcata u me je to takhle. Ja mam: 'Gemeenschapsonderdaan. Economisch niet actief. Arbeid vrij toegestaan. TWV is wel vereist. Beroep op publieke middelen kan gevolgen hebben voor verblijfsrecht' .

Vcera jsem volala na CWI v Zoetemeer, kde rozhoduji o tewerkstellingsvergunning. Ptala jsem se jich, jestli pokud mam muj manzel vlastni spolecnost a ja bych tam chtela pracovat, zda musime podstoupit take tu hroznou proceduru, ze on si musi zazadat a prednost maji samozrejme lide z NL.
Taky ze jo! Zadne vyjimky pro manzelky nejsou! Bohuzel.
Tak jsem si tak rikala, ze je to od nich moc hezke, ze lide se maji zaintegrovat, ale kdyz nemuzes pracovat?? Manzel nechce nikoho jineho a to oni nechapou! Jak potom taky muzes normalne fungovat, ze?
Take jsem se ho ptala, jak to bude v kvetnu 2006 a on me rekl, ze to se Tweede Kamer jeste bude muset dohodnout. Snad prvni jednani by melo byt uz koncem tohoto roku a pak snad nejak pred kvetnem. Pokud to jeste prodlouzi o 3 roky, tak z toho nadsena nebudu a myslim, ze ostatni take ne.

Jedine, co ti snad pry muze pomoct taky pracovat bez werkvergnning je, ze budes ondernemer. Respektive ZZP, coz je zelfstadinge zonder personel, to pry mit povoleni nemusis mit. Ale 100% to nevim. Pry polaci tohle delaji.A nebo pry sezoni prace, to je pry take bez povoleni?
Pro dalsi rady se muzete kouknout na www. buitenladsepartner.nl nebo myslim mixed-couple.nl
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-07-05, 11:15   #50
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Proboha, Arachnee, proc si neudelas beznou NT2 zkousku za nejakych 50 euro? Tu by ti preci meli akceptovat??
Beruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed