|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
TWV vereist
Ahoj vsem, kdo jste v plnem proudu cekani na vase Verblijfsvergunning. Ja ho teda uz dostala 1.cervna na pet let. Myslela jsem si ze teda muzu hledat praci a to jsem taky udelala.Vcera jsem byla na pohovor v Uitzendbureau a dostala jsem hned 4 prace.Tak jsem byla natesena.Dneska me to teseni preslo, protoze slecna v kancelari prisla ze na mem papiru je napsano ARBEID TOEGESTAAN,TWV VEREIST.Ja jsem teda nevedela co to znamena, jen jsem vedela ze IND mi reklo ze muzu pracovat.Ale ono ne,my jako novy clen EU tady i kdyz mame Verblijfsvergunning jeste rok potrebujem TWV. Takze holky bacha na to mrknete se dobre a hlavne se dobre zeptejte.TWV znamena ze za vas zamestnavatel musi to TWV (tewerkvergunning) pozadat.Kdo mate nejakou zkusenost nebo jste o tom nevedeli tak napiste.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Re: TWV vereist
no vim ,ze jedna polka mela tohle to samy co ty-nasla si praci,ale rekli ji,ze tohle ji chybi.Je to asi 14dni a vim ze pro to TWV nekam sla na nejakej urad tady u nas,ze nikam nemusela jet ,ale na jakej to nevim ;-/ a
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
|
a co s tim budes delat???
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lid
|
Barusko,
obavam se, ze to neni jednoduche. Pokud Te firma opravdu chce,tak za Tebe ty papiry vyridi... jenze pres uitzendbureau je to slozitejsi / vetsinou si reknou, ze za Tebe 10 dalsich ( Zni to krute, ale je to tak.Jake povoleni k pobytu jsi si vyrizovala ? Jsi tu za pritelem nebo jinak ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
Cau Barusko
Delas my v hlave velky hokej.O jaky verblijfsvergunning bij partner nebo normal verblijfsvergunning? Protoze IND porad tvrdi ze s tymhle pracovni povoleni nepotrebujeme, tak co je zas tohle za novinu. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
Ahojte vsichni.Zadala jsem o Verblijfsvergunning s tim ze tady jsem u pritele.Zaplatila jsem 430 euro.Taky v tom mam ted hokej.Uz nevim co si mam myslet.Zitra budu volat do Hoofdorpu tak budu vedet vic.Jedine co me zajima je
okud jsem zaplatila 430 euro na zadni karticce by melo byt TWV niet vereist.Zitra vam dam vedet co mi rekli v Hoofdorpu.Duomamlas co tady pisu, je jen moje zkusenost,rid se tim co rekli tobe. |
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nieuw Lid
|
Tak jsem ted prochazela tema myma papirama.Zadala jsem o prvni Verblijfsvergunning 11.kvetna 2004, tenkrat mi rekli ze to stoji 28 euro a muzu s tim pracovat.Osm mesicu na to mi rekli ze mam spatne papiry ponevadz pro nas jsou hranice uzavrene.Hned na to jsem pozadala podruhe o papiry a zaplatila 430 euro a zase mi bylo receno ze muzu pracovat bez jakeho koliv omezeni.Zacinam mit pocit ze to povoleni co jsem dostala je to prvni za 28 euro.Proto je tam napsano TVW vereist.A mozna i proto jsem ho dostala na 5 let. Docela me zajima kde potom skoncila ta druha zadost za 430 euro.No jak jsem psala moc na me nedejte a ridte se tim co je vam rekli na IND.Zitra dam vedet.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Panecku tak teda nevim jak vy ale ja mam v tom poradnej hokej.... mam pocit ze tu je nekolik ruznych IND a kazdej ma svoje pravidla. Pripada mi ze je hodne dulezity kde bydlis a ktere mesto to vyrizuje. Vsude panuji jina pravidla..... fakt blazinec
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Lid
|
Barusko,
a kolik jsi teda nakonec zaplatila ? Jestli jenom 28 euro, tak se da pochopit, ze nemuzes pracovat. Ale jestli jsi zaplatila 430, tak by to melo byt v pohode. To ze je na 5 let, to je normalni. Ja jsem si ho nechavala po 3 letech prodluzovat a taky je na 5 let (jako cesky pas) a taky jsem platila 430. Pracovat muzu. |
|
|
|