|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
Zdravotní pojištění
Ahoj,
jako budoucí Čech žijící v Holandsku, jaké zdravotní pojištění byste doporučili? Na začátku budu potřebovat co nejlevnější pojištění, protože nebudu mít práci - mám si uzavřít úrazové pojištění v Česku? Nebo je něco levného v Holandsku? Jak to řešíte? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Volwaardig Lid
|
Re: Zdravotní pojištění
Ahoj Mipham,
Je tezke rict, jake pojisteni je nejlacinejsi. Ta nabidka je tady siroka. Nejlepsi bude, podivat se na nejakou holandskou internetovou stranku, kde je uvedeno porovnani jednotlivych pojisteni (ziekenfonds). Neni to jednoduche, protoze u ruznych firem platis rozdilne castky a zaroven Ti jako klientovi proplaci ukony v ruzne vysi. To znamena, ze u jednoho pojisteni nedostanes napr. proplacenou fyzioterapii, ale u jineho, ktery ma mesicni premii vyssi uz cast proplacenou dostanes. Nakonec jeste jedna zkusenost, Asi pred peti lety jsem si v Cechach zarizovala doklady k vystehovani do Holandska. A protoze jsem vedela, ze je v Holandsku zdravotni pojisteni drahe, chtela jsem si zaridit cestovni pojisteni. Bohuzel to nebylo mozne, protoze jsem si v te dobe uz odhlasila trvaly pobyt v Cesku. ![]() Preju Ti hodne stesti s tim vsim zarizovanim! Marketa |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
|
ahoj byt tebou,necham si udelat holandsky pojisteni-kdyz tu hodlas zustat .Uvedu priklad-mam uz ted 14dni anginu,byla sem u huisarts a i presto,ze mam ten evropsky prukaz zdravotniho pojisteni,musela sem si vsechno hradit sama v hotovosti(platila jsem 65euro)-a i na cesky pojistovne se divili,proc -ze kdyz jsme v unii,ze to konkretne v holandsku vubec platit nemusim.dnes jdu zase k huisarts-sem dostala rano horecku,takze me pravdepodobne cekaji nejaky vytery a dalsi antibiotika a dalsi placeni.horecku sem dostala rano-takze kdo to mohl tusit ,tolik penez tu samozrejme nemam a muzu stokrat u doktora vysvetlovat ,ze to platit nemusim........pak samozrejme-pokud nema nekdo za tebe plnou moc,to musis osobne jit dat na pojistovnu .
docela lituju,ze zatim to holandsky pojisteni nemam,ale opravdu si ho hodlam co nejdriv poridit!a i kdyz mam teda cesky placeny od statu,protoze mam status studenta,i za cenu,ze nejaky penize navic muj pritel bude platit mesicne zase penize navic,si to holandsky chci poridit. je sice pravda,ze ti to pak ceska pojistovna zaplati zpatky,ale kdyz nahodou budes potrebovat nejakou drazsi peci,kde honem vzit treba 1000euro...a navic ta platba prej trva hrozne dlouho-pokud si nenechas nechat udelat refundaci nakladu-pri ktery ti ale zase nenahradi celou castku zpet... je fakt,ze cenove pro tebe tech ani ne 1000Kc co se plati v Cechach bude vyhodnejsi,ale byt tebou,opravdu se pojistim tady. |
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
dik
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
|
Pokud jsi studentka a máš ISIC kartu, máš k ní roční pojištění asi za 200 Kč. Zajímavá je i nabídka OZP, ta nabízí cestovní pojištění zdarma do 26 let, ale vždy po 30 dnech si to musíš obnovit. Do začátku to je dobré, než se rozkoukáš a seženeš si nizozemské. Na Evropský průkaz opravdu nespoléhej, hradí se jen minimum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
joo jenze ty musis mit ze zakona pojisteni v jednom state EU..takze sem vubec neplet cestovni pojisteni,to je uplne neco jinyho..
ty musis mit normalni klasicky pojisteni v jednom state-takze bud v CR za tech 970Kc a nebo tady v Holandsku za tech 40 euro nebo kolik to je. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
a zaroven v tom state, kde je clovek pojistenej,by si mel hradit i socialni pojisteni.aspon tak me to bylo vysvetleno.ze prej je blby,pokud nemocenskou si treba bude nekdo hradit v Holandsku a socialni poj. v Cechach
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj katy,souhlasim s tebou s tim zdravotnim pojistenim.To je opravdu tak ,ze aspon v jednom state si proste to zdravotni pojisteni musis platit.Ale socialni pojisteni neni dane zakonem.Stejne na nemocenskou nemas narok dokud nepracujes.Je jasne ze pokud tady budes pracovat zacnes platit socialku.Ale pokud praci nemas tak neni zakonem dane ani tady ani doma v Cesku socialku platit.Teda aspon tak mi to bylo vysvetleno na danovem urade.
|
|
|
|