|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Zdarvotni sestra
ahoj,nevite nekdo,jak je to s praci v Nl pro zdravotni sestry?
popripade s dalsim studiem na nejakou specializaci a jak je to se studiem,kdyz sem ze zahranici?kolik se tak plati atd? diky |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Re: Zdarvotni sestra
Ahoj Katuli, nevim presne jak je to ted, ale pred 10 lety jsem poslala dopis na minist. zdravotnictvi a dostala od nich seznam toho, co jsem jim musela predlozit pro uznani diplomu. Musela jsem do CR na moji zdr. skolu pro zapocet hodin/kolik hodin z ktereho predmetu, potom taky matur. vysvedceni. Na ceske ministerstvo zdrav. jsem si musela pro pro uznani ceskeho diplomu, a potom jeste na pracoviste pro zapocet a seznam ukonu zdrav. sestry.
To vse jsem si sama prelozila a poslala na ministerstvo. Odpovedeli me ze pocet hodin praxe ve skole je moc nizky, ale jelikoz jsem uz 4 roky pracovala jako zdr. sestra, tak mi to uznaji. Poslali mi odznak zdr. sestry, musela jsem se taky nechat zapsat do BIG registru a mohla jsem si hledat misto. Ted je to jednodussi, na pracovnim urade ti poradi co a jak.A dalsi studia si muzes zaridit pri praci v nemocnici. A kolik se plati? Nic moc, plat je uz par let zmrazeny. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
|
no nekd ena netu bylo,ze po vstupu do unie nam uznaji diplom,pokud je 2 roky oddelano v ceky nemocnictakze asi budu muset delat jeste nejakou praxi.
a prave bych chtela zkusit delat HBO |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Uh stoho co vim je ze jeste to neni uznane. Sedi se mnou ve tride CZ zdravka co bohuzel praci tu nemuze dostat. A to je teprve prvnim roken na nasi skole a 2 roky tady v Holandsku. Takze studium bude asi za potrebi. Taky znalost holandskeho jazyka samozrejme. Po studium muzes dostudova na co chces - to znamena ze se muzes specializovat nebo jit jeste vis.
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
no tos me tedy moc nepotesila
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
|
Jo, to jsem zapomela, taky jsem musela poslat kopii meho diplomu z holandstiny.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
ja sem nasla na netu tohle :
08.07.2004 - Ze stanoviska Evropské komise, generální ředitelství pro vnitřní trh, vyplývá, že občané nových členských zemí budou uznáni automaticky, pokud prokáží vzdělání uvedené v přístupové smlouvě a zahájené po 1. 5. 2004 nebo vzdělání zahájené před 1. 5. 2004 doplněné vyjádřením uznávacího orgánu země původu (v případě zdravotnických povoláních v ČR Ministerstva zdravotnictví), že vzdělání odpovídá směrnicím EU, které upravují dané povolání nebo vzdělání zahájené před 1. 5. 2004, které neodpovídá směrnicím EU, pokud je doplněné alespoň třemi lety výkonu povolání v období posledních 5 let (princip tzv.“nabytých práv“). Občané, kteří získali vzdělání, neodpovídající směrnicím EU a nesplňují požadavek výkonu povolání, nemají nárok na automatické uznání. Členské země mají však i v tomto případě povinnost jejich vzdělání a případně praxi prozkoumat a srovnat s požadavky vlastní národní legislativy. Uznání pak může být podmíněné, například absolvováním doplňujícího vzdělání a přípravy. Členské země mohou dále vyžadovat doklady o bezúhonnosti nebo zdravotní způsobilosti, pokud tyto doklady vyžadují i po vlastních občanech. takze pokud dobre chapu,protoze mam vysvedceni z roku 2003,tak nejdriv ho musim poslat na ministerstvo zdravotnictvi,ktery mi napise papir,jestli moje vysvedceni odpovida smernicim EU nebo ne? a pokud jo , tak mi to uznaj a pokud ne,tak nejdriv budu muset do nejaky skoly . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
Asi te zaradi do "herintreders" kursu, trva to snad rok /nebo pul/.Ja to obesla tim zpusobem, ze jsem zacala pracovat v nemocnici pres uitzendburo s tim, ze az zacne ten herintr. kurs, tak tam nastoupim. Jenze po pulroce, kdy konecne kurs zacal; me sef v praci rekl, ze jsem uz dostatecne zapracovana a zadny kurs nepotrebuji. Mela jsem asi moc stesti.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
a co to jeee???ten herintreder kurs?na doplneni vzdelani?no pul rok nebo rok neni tak hrozny
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Herintr. kurs je pro vsechny kteri vic jak 10 let nepracovali v oboru a taky pro cizince, kteri se tu musi zabehnout do zdejsiho procesu. Je to formou teorie a staze v nemocnici.
|
|
|
|