het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 19-02-05, 09:54   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Re: Prace bez pracovniho povoleni

;-)
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-02-05, 21:29   #12
Volwaardig Lid

Marketa's avatar

Nationaliteit:

Ahoj,

Pokud chces v Holandsku legalne pracovat a mas cesky pas, musis si zaridit verblijfsvergunning, typ 1, kde na zadni strane stoji: "Arbeid is vrij toegestaan, Een TWV is hiervoor niet vereist." Coz znamena: Prace povolena, TWV neni nutno. TWV je zkratka pro tewerkstellingsverguning, coz je pracovni povoleni. Tvuj budouci zamestnavatel je povinnen poridit si kopii tohoto dokumentu pro Tvoji slozku. Pokud Te necha pracovat ilegalne, hrozi mu pokuta az 8000 euro.

Tech 10 hodin, o kterych Ti rikal Tvuj znamy, je maximalni pocet hodin, ktery muzou pracovat mladistvi od 15 let ve vsedni dny. Takze studenti, ovsem za predpokladu, ze maji platny prukaz, holandsky pas, nebo povoleni k pobytu.

Whatever, hodne stesti pri hledani prace a kurzu holandstiny!
Marketa
Marketa is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 08:12   #13
VIP Lid

Beruska's avatar

Je tu jeste nekdo, kdo nezacinal jako uklizecka? Kdyz to tak ctu, tak si pripadam divne, ze moje prvni prace byla kancelarska!!
Beruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 12:32   #14
VIP Lid

Nationaliteit:

Podle me neni mozne pracovat v kancelari, kdyz neovladas jazyk. Ja jsem zacala delat hned jak jsem sem prisla, tudiz jsem se nejdriv musela naucit holandsky. Proto jsem delala nejdriv prace vseho druhu a pozdeji teprve praci kancelarskou.

Berusko, jak jsi mohla delat v kancelari bez znalosti jazyka??? Anebo jsi byla nejdriv doma, naucila se jazyk a sla pracovat az potom??
Klara is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 15:14   #15
VIP Lid

Beruska's avatar

Do NL jsem prisla uz se zkouskama z prazske jazykovky a s predsevzetim, ze nehodlam delat uklizecku. Ale i tak byly zacatky perne! Zacala jsem delat, hned jak jsem dostala povoleni.
Beruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 15:53   #16
Lid

Nationaliteit:

Taky jsem zacinala v kancelari, kdyz tedy nepocitam dva tydny prace servirky ) Ale nejdriv jsem si musela udelat statnice z holandstiny(po 1.5 roce). Jenze ted je to s praci zase tezsi a kdyz mam doma mimco tak jeste vic. Je mi jasne, ze kdyz se o praci uchazi 10 lidi + 9 holandanu a jeden Cech ( se stejnou kvalifikaci), radeji vezmou holandana... (

To Beruska
V infu mas, ze mas obe narodnosti.Bylo mi receno, ze to nejde, tedy pokud nemas rodice pul na pul. Jak je to u Tebe ?
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 18:33   #17
Actief Lid

Nationaliteit:

je mi jasny,ze na poradnej job to chce povoleni, ale tak do konce roku ho mit jeste nebudu no....
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 20:45   #18
Lid

Charaska's avatar

Nationaliteit:

Holky, a tu kancelarskou praci jste si nasly pres pracovni agenturu, inzerat nebo jakym zpusobem???
Charaska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-02-05, 20:45   #19
Actief Lid

Gabina's avatar

Nationaliteit:

Citaat:
Slunicko schreef:

kdyz se o praci uchazi 10 lidi + 9 holandanu a jeden Cech ( se stejnou kvalifikaci), radeji vezmou holandana... (

To tak vzdycky neni. Ja jsem sollicitovala na funkci to kanclu. Prislo jim 67 dopisu a vybrali me, cesku s dvema detmi (9 mesicu a 2,5 roku). Takze nadeje je vzdy.
Gabina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-02-05, 07:06   #20
Lid

Nationaliteit:

Verim, ze Te vybrali z tolika lidi, ale nepredpokladam, ze to bylo letos nebo v loni,protoze ted je situace daleko jina nez pred 3 lety. TO bylo mnohem jednodussi sehnat praci. Ted je spousta holandanu bez prace a ne kazdy da prilezitost "pristehovalci"... To jsou tedy moje zkusenosti.
Charaska / ja jsem sehnala praci pres uitzendbureau, ale jak rikam, to uz je tri roky dozadu, ted je to tezsi (
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels