|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
prace se starymi lidmi v NL
Ahoj všichni,
O au-pair už tu byla řeč, ale máte někdo zkušenosti se starými lidmi a péčí o ně?V Česku nabízí student agency praci v Nizozemí.Je to asi 800 euro na měsíc a ubytování je zajištění.Mě by zajímal někdo kdo už to má vyzkoušený.Jestli je to namáhavé a tak okolo.tak jestli někdo víte tak se ozvěte.Díky a mějte se. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Re: prace se starymi lidmi v NL
Je tady takova pecovatelska sluzba,ze chodis ke starym lidem domu uklizet,zehlit,nakoupit zkratka vse co k domaci praci patri a i u nich si popovidas,coz stari lide to maji radi.Za den mas jednoho ci dva lidi.A jestli je to namahave,Ti neporadim,zalezi na tobe jak sama domaci prace doma zvladas,protoze je to to same.
Hodne stesti. |
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Asi jo ale mozna i nemecky by stacilo,spis to nez anglicky.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
pokud ses sestricka tak no problem ;-)
no uz sem se informovala ve student agency pred 2 mesicema pro kamaradku-podimnka je jen a jen anglicky jazyk. No zkusenosti nemam ,ale jednou sem mluvila s jednou pani,co takhle pecovala o jednu pani tady v NL a rikala, ze pokud clovek nema moc zkusenosti ,je to docela asi tezky. Nejhorsi je,kdyz nahodou se tomu cloveku neco stane-jako ze je to u techto starych lidi je to hodne pravdepododbny-a kdyz pak pani musela volat sanitku, davat prvni pomoc ,domluvit se v nemocnici co presne s estalo atd.Tim te samozrejme nechci odradit ;-) zalezi na co se citis. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Lid
|
Tady v Holandsku urcite hodne zalezi na tom s jakym vzdelanim/absolvovanym kurzem se uchazis o tu a tu pozici. V tomto pripade, jak pise Katulinka, je asi opravdu dulezite mit s touto praci nejake zkusenosti. Taky hodne slychavam, ze te na urcitou pozici nevezmou, protoze mas moc vysoke vzdelani...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
no zkusenosti a nervy .......
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nieuw Lid
|
tak jsem tu zas a chci reagovat.byla jsem se znova ptát ve student agency a je to tak že se staráš o starého často postiženého člověka nestřídáš je ale jsi stále se stejnou osobou a taky u ní bydlíš a stravuješ.nevím jak vás ale mě by tohle vadilo.tak zdarec asi stejně pudu na au-pair je za to mín lovuuuuuu ale aspon se naučím jazyk a zkusenosti to se rozumí.tak jo tak naposled cau.
|
|
|
|